Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Panică pe grupul de WhatsApp al părinților din clasa a doua B: „E inadmisibil! Astăzi este ziua doamnei și noi nu suntem deloc pregătiți…”

Mesaje pe WhatsApp

Foto: Guliver Getty Images

Ora 8:25 dimineața. 167 de mesaje pe grupul de părinți de WhatsApp.

Mă panichez. O fi luat foc școala? A fost atacată de teroriști? Vreo invazie extraterestră își face mendrele în curtea școlii?

Nicidecum! O mămică disperată a văzut pe facebook că astăzi este ziua doamnei și NOI NU SUNTEM DELOC PREGĂTIȚI! Este inadmisibil, de trei ani ziua doamnei pică în aceeași zi și noi ratăm ca fleții un eveniment atât de important!

Ce ne facem?! Nimeni nu poate pleca de la serviciu, fondul clasei nu există pentru că suntem într-una dintre unitățile de învățământ în care cotizațiile se fac la asociația de părinți a școlii. Învolburarea crește, reproșurile țâșnesc, mamele cu bebeluși acasă nu sunt disponibile, timpul trece nepăsător și doamna învățătoare va pleca la sfârșitul orelor acasă fără atenția noastră. În apogeul disperării, un tătic hotărăște să devină erou și să se sacrifice pentru binele copiilor. Mulțumirile curg șiroi, corul de mămici înalță ode, tragedia a fost salvată. O oră mai târziu, primim o poză cu un aranjament floral opulent și cu un catren compus de tăticul-erou pentru doamna, ca text pentru felicitare. Este momentul în care 23 de tătici din grupul de whatsapp îl înjură printre dinți, în timp ce soațele lor se topesc de admirație și recunoștință, visând la un bărbat care să compună stihuri și pentru ele. Se anunță o seară grea pentru multe familii din clasa a doua B...

Ora 11:45. 147 de mesaje pe WhatsApp.

Apele s-au învolburat din nou pentru că tăticul-erou stă bine cu poezia, dar nu și cu punctualitatea. Mai întârzie un pic, motiv pentru care mămicile care au venit să-și recupereze copiii de la școală primesc misiunea de a o reține cât mai mult pe doamna învățătoare. O armată de părinți elaborează o strategie care l-ar face invidios pe Napoleon: grupuri de mămici și bunici flanchează fiecare ieșire din școală, înarmați cu întrebări „urgente” pentru doamna.

Într-un final, ajung și tăticul, și buchetul, și versurile, dar… portarul nu permite accesul în școală și în clasă. De dimineață, a primit indicații precise de la doamna: să pună stavilă „pelerinajului de părinți” care va veni să se închine la dânsa la finalul orelor.

Liniște pe whatsapp. Doamna tocmai ne-a dat o lecție mai netradițională.

Ora 7:55, a doua zi dimineața.

O poză pe grupul de părinți, cu aranjamentul care a ajuns victorios pe catedră.

156 de mesaje cu „mulțumim” și „o zi frumoasă”, plus un îndemn de a merge la referendum pentru că „reușita lui va aduce statului român o ECONOMIE de 254 de milioane de euro”, bani aprobați deja de Ministerul Educației pentru derularea unei campanii pe cinci ani cu scopul reeducării părinților și a profesorilor în spiritul ideologiei transgender.

În Săptămâna Mare a Referendumului, nimic nu mai este „tradițional”, nici măcar simțul ridicolului!

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • mike mike check icon
    Scoala romaneasca nu este pentru cardiaci. Un mesaj din asta pe Whatsapp si poti s-o mierlesti usor. Totusi, trebuie sa remarc ca parintii sunt mai stilati astazi decat in anii 80-90. Aduc buchete de flori cu mesaje pentru a "sensibiliza" profesorii. Cu astfel de parinti cu mentalitate de anii 90 cum putem schimba sistemul educational?
    • Like 0
  • Valentin check icon
    Există şi dascăli dedicaţi şi corecţi.
    • Like 0
  • Victor66 check icon
    Ziua unei persoane cade de trei ani in aceeasi zi?! Cu adevarat traim vremurile de pe urma!
    • Like 0
  • Felicitări doamnei învățătoare, de zece ori felicitări, o dată pentru demnitatea refuzării „cadoului”, și restul de felicitări pentru îndemnul părinților de a merge la referendum, pentru binele lor și al copiilor lor !
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult
text: Viorela Mihai / voce: Claudiu Pândaru
sound-bars icon