Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Panică pe grupul de WhatsApp al părinților din clasa a doua B: „E inadmisibil! Astăzi este ziua doamnei și noi nu suntem deloc pregătiți…”

Mesaje pe WhatsApp

Foto: Guliver Getty Images

Ora 8:25 dimineața. 167 de mesaje pe grupul de părinți de WhatsApp.

Mă panichez. O fi luat foc școala? A fost atacată de teroriști? Vreo invazie extraterestră își face mendrele în curtea școlii?

Nicidecum! O mămică disperată a văzut pe facebook că astăzi este ziua doamnei și NOI NU SUNTEM DELOC PREGĂTIȚI! Este inadmisibil, de trei ani ziua doamnei pică în aceeași zi și noi ratăm ca fleții un eveniment atât de important!

Ce ne facem?! Nimeni nu poate pleca de la serviciu, fondul clasei nu există pentru că suntem într-una dintre unitățile de învățământ în care cotizațiile se fac la asociația de părinți a școlii. Învolburarea crește, reproșurile țâșnesc, mamele cu bebeluși acasă nu sunt disponibile, timpul trece nepăsător și doamna învățătoare va pleca la sfârșitul orelor acasă fără atenția noastră. În apogeul disperării, un tătic hotărăște să devină erou și să se sacrifice pentru binele copiilor. Mulțumirile curg șiroi, corul de mămici înalță ode, tragedia a fost salvată. O oră mai târziu, primim o poză cu un aranjament floral opulent și cu un catren compus de tăticul-erou pentru doamna, ca text pentru felicitare. Este momentul în care 23 de tătici din grupul de whatsapp îl înjură printre dinți, în timp ce soațele lor se topesc de admirație și recunoștință, visând la un bărbat care să compună stihuri și pentru ele. Se anunță o seară grea pentru multe familii din clasa a doua B...

Ora 11:45. 147 de mesaje pe WhatsApp.

Apele s-au învolburat din nou pentru că tăticul-erou stă bine cu poezia, dar nu și cu punctualitatea. Mai întârzie un pic, motiv pentru care mămicile care au venit să-și recupereze copiii de la școală primesc misiunea de a o reține cât mai mult pe doamna învățătoare. O armată de părinți elaborează o strategie care l-ar face invidios pe Napoleon: grupuri de mămici și bunici flanchează fiecare ieșire din școală, înarmați cu întrebări „urgente” pentru doamna.

Într-un final, ajung și tăticul, și buchetul, și versurile, dar… portarul nu permite accesul în școală și în clasă. De dimineață, a primit indicații precise de la doamna: să pună stavilă „pelerinajului de părinți” care va veni să se închine la dânsa la finalul orelor.

Liniște pe whatsapp. Doamna tocmai ne-a dat o lecție mai netradițională.

Ora 7:55, a doua zi dimineața.

O poză pe grupul de părinți, cu aranjamentul care a ajuns victorios pe catedră.

156 de mesaje cu „mulțumim” și „o zi frumoasă”, plus un îndemn de a merge la referendum pentru că „reușita lui va aduce statului român o ECONOMIE de 254 de milioane de euro”, bani aprobați deja de Ministerul Educației pentru derularea unei campanii pe cinci ani cu scopul reeducării părinților și a profesorilor în spiritul ideologiei transgender.

În Săptămâna Mare a Referendumului, nimic nu mai este „tradițional”, nici măcar simțul ridicolului!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • mike mike check icon
  Scoala romaneasca nu este pentru cardiaci. Un mesaj din asta pe Whatsapp si poti s-o mierlesti usor. Totusi, trebuie sa remarc ca parintii sunt mai stilati astazi decat in anii 80-90. Aduc buchete de flori cu mesaje pentru a "sensibiliza" profesorii. Cu astfel de parinti cu mentalitate de anii 90 cum putem schimba sistemul educational?
  • Like 0
 • Valentin check icon
  Există şi dascăli dedicaţi şi corecţi.
  • Like 0
 • Victor66 check icon
  Ziua unei persoane cade de trei ani in aceeasi zi?! Cu adevarat traim vremurile de pe urma!
  • Like 0
 • Felicitări doamnei învățătoare, de zece ori felicitări, o dată pentru demnitatea refuzării „cadoului”, și restul de felicitări pentru îndemnul părinților de a merge la referendum, pentru binele lor și al copiilor lor !
  • Like 0


Îți recomandăm

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult

OnLaptop

Cu o experiență de aproape 15 ani în business-ul IT, Valentin Morlovea a intrat pe nișa reparațiilor de laptop-uri în 2015, o afacere a cărei dezvoltare depinde fundamental de viteza de răspuns în soluționarea problemelor clienților. În prezent, 70% din laptopurile care intră în OnLaptop Service Center&Shop din București, sunt reparate în maxim 24 de ore, lucru care este posibil datorită dezvoltării unui soft dedicat.

Citește mai mult

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult
text: Viorela Mihai / voce: Claudiu Pândaru
sound-bars icon