Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Premierul Mihai Tudose anunță decizia Guvernului în privința taxei de solidaritate: „Concluzia, astăzi, este că putem să o trecem la discutate și uitate”

Foto: Inquam Photos

Subiectul taxei de solidaritate a fost trecut deocamdată la „discutate și uitate”, a afirmat marți premierul Mihai Tudose, pe motiv că măsura ar fi adus prea puțin bani la buget și ar fi provocat un „deranj” mare în planul imaginii.

„Concluzia, astăzi, este că putem să o trecem la discutate și uitate. Era prea puțin pentru a face ceva și prea mare deranjul”, a răspuns primul ministru la întrebarea jurnaliștilor dacă s-a mai discutat despre introducerea taxei de solidaritate și care este concluzia. 

Premierul a negat că ar urma să fie introduse alte măsuri de creștere a veniturilor la bugetul de stat. 

„Nu vom avea nicio măsură care să apese pe bugetul populației (...) Deocamdată, nu avem alte măsuri în ceea ce privește taxe și impozite pentru populație”, a declarat Tudose, potrivit Digi24.

În urmă cu o săptămână premierul Tudose declara că taxa de solidaritate ar urma să se aplice persoanelor fizice care câștigă „foarte mult” și  care „beneficiază de o mulțime de lucruri din partea statului”. Șeful Executivului spunea atunci că este vorba de o „taxă de solidaritate cu statul care i-a oferit prilejul să câștige atâția bani”.

Premierul Mihai Tudose
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult