Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Premierul Mihai Tudose anunță decizia Guvernului în privința taxei de solidaritate: „Concluzia, astăzi, este că putem să o trecem la discutate și uitate”

Foto: Inquam Photos

Subiectul taxei de solidaritate a fost trecut deocamdată la „discutate și uitate”, a afirmat marți premierul Mihai Tudose, pe motiv că măsura ar fi adus prea puțin bani la buget și ar fi provocat un „deranj” mare în planul imaginii.

„Concluzia, astăzi, este că putem să o trecem la discutate și uitate. Era prea puțin pentru a face ceva și prea mare deranjul”, a răspuns primul ministru la întrebarea jurnaliștilor dacă s-a mai discutat despre introducerea taxei de solidaritate și care este concluzia. 

Premierul a negat că ar urma să fie introduse alte măsuri de creștere a veniturilor la bugetul de stat. 

„Nu vom avea nicio măsură care să apese pe bugetul populației (...) Deocamdată, nu avem alte măsuri în ceea ce privește taxe și impozite pentru populație”, a declarat Tudose, potrivit Digi24.

În urmă cu o săptămână premierul Tudose declara că taxa de solidaritate ar urma să se aplice persoanelor fizice care câștigă „foarte mult” și  care „beneficiază de o mulțime de lucruri din partea statului”. Șeful Executivului spunea atunci că este vorba de o „taxă de solidaritate cu statul care i-a oferit prilejul să câștige atâția bani”.

Premierul Mihai Tudose
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult