Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Premierul Mihai Tudose anunță decizia Guvernului în privința taxei de solidaritate: „Concluzia, astăzi, este că putem să o trecem la discutate și uitate”

Foto: Inquam Photos

Subiectul taxei de solidaritate a fost trecut deocamdată la „discutate și uitate”, a afirmat marți premierul Mihai Tudose, pe motiv că măsura ar fi adus prea puțin bani la buget și ar fi provocat un „deranj” mare în planul imaginii.

„Concluzia, astăzi, este că putem să o trecem la discutate și uitate. Era prea puțin pentru a face ceva și prea mare deranjul”, a răspuns primul ministru la întrebarea jurnaliștilor dacă s-a mai discutat despre introducerea taxei de solidaritate și care este concluzia. 

Premierul a negat că ar urma să fie introduse alte măsuri de creștere a veniturilor la bugetul de stat. 

„Nu vom avea nicio măsură care să apese pe bugetul populației (...) Deocamdată, nu avem alte măsuri în ceea ce privește taxe și impozite pentru populație”, a declarat Tudose, potrivit Digi24.

În urmă cu o săptămână premierul Tudose declara că taxa de solidaritate ar urma să se aplice persoanelor fizice care câștigă „foarte mult” și  care „beneficiază de o mulțime de lucruri din partea statului”. Șeful Executivului spunea atunci că este vorba de o „taxă de solidaritate cu statul care i-a oferit prilejul să câștige atâția bani”.

Premierul Mihai Tudose
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult