Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Premierul Mihai Tudose anunță decizia Guvernului în privința taxei de solidaritate: „Concluzia, astăzi, este că putem să o trecem la discutate și uitate”

Foto: Inquam Photos

Subiectul taxei de solidaritate a fost trecut deocamdată la „discutate și uitate”, a afirmat marți premierul Mihai Tudose, pe motiv că măsura ar fi adus prea puțin bani la buget și ar fi provocat un „deranj” mare în planul imaginii.

„Concluzia, astăzi, este că putem să o trecem la discutate și uitate. Era prea puțin pentru a face ceva și prea mare deranjul”, a răspuns primul ministru la întrebarea jurnaliștilor dacă s-a mai discutat despre introducerea taxei de solidaritate și care este concluzia. 

Premierul a negat că ar urma să fie introduse alte măsuri de creștere a veniturilor la bugetul de stat. 

„Nu vom avea nicio măsură care să apese pe bugetul populației (...) Deocamdată, nu avem alte măsuri în ceea ce privește taxe și impozite pentru populație”, a declarat Tudose, potrivit Digi24.

În urmă cu o săptămână premierul Tudose declara că taxa de solidaritate ar urma să se aplice persoanelor fizice care câștigă „foarte mult” și  care „beneficiază de o mulțime de lucruri din partea statului”. Șeful Executivului spunea atunci că este vorba de o „taxă de solidaritate cu statul care i-a oferit prilejul să câștige atâția bani”.

Premierul Mihai Tudose
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult