Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Președinte, profesor, ghinion. Klaus Iohannis: „Vedeți, până la urmă și greva are avantajele ei”

KLAUS IOHANNIS LA SIBIU

Cele două realități paralele din România care au fost generate de mandatele prezidențiale eșuate ale președintelui Iohannis: În timp ce câteva mii de cadre didactice protestează în Piața Victoriei, în cea de a patra zi a grevei generale, Klaus Iohannis a vizitat un liceu din Sibiu și s-a pozat cu elevii soției, spunându-le jurnaliștilor: „Vedeți, până la urmă și greva are avantajele ei”. Unul din avantaje ar fi, in viziunea greșită a președintelui Iohannis, că elevii se pozează alături de președintele Germaniei.

Concret, Iohannis a mers la Sibiu împreună cu omologul german, Frank-Walter Steinmeier. Cei doi șefi de stat au fost așteptați de Carmen Iohannis și elevii săi. Carmen Iohannis e profesoară de limba engleză la Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu. Ea nu s-a alăturat grevei, dar a ținut în ultimele zile cursurile online. Întrebată de jurnaliști dacă la liceul unde predă nu este grevă, Carmen Iohannis a răspuns râzând: „Noi nu suntem aici în școală, suntem aici să-i întâmpinăm pe președinți. Nu fac politică”.

Separat, discursul lui Marcel Ciolacu susținut joi, la Buzău, cu prilejul Zilei Eroilor, a fost acompaniat de vuvuzelele și scandările sindicaliștilor din Educație, care au scandat „Demnitate” și „Și noi suntem eroi”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ce a facut iohanis si a sa doamna este impardonabil, de o mizerie imensa, influentat de practicile comunistilor.
    • Like 1


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult