Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Președinte, profesor, ghinion. Klaus Iohannis: „Vedeți, până la urmă și greva are avantajele ei”

KLAUS IOHANNIS LA SIBIU

Cele două realități paralele din România care au fost generate de mandatele prezidențiale eșuate ale președintelui Iohannis: În timp ce câteva mii de cadre didactice protestează în Piața Victoriei, în cea de a patra zi a grevei generale, Klaus Iohannis a vizitat un liceu din Sibiu și s-a pozat cu elevii soției, spunându-le jurnaliștilor: „Vedeți, până la urmă și greva are avantajele ei”. Unul din avantaje ar fi, in viziunea greșită a președintelui Iohannis, că elevii se pozează alături de președintele Germaniei.

Concret, Iohannis a mers la Sibiu împreună cu omologul german, Frank-Walter Steinmeier. Cei doi șefi de stat au fost așteptați de Carmen Iohannis și elevii săi. Carmen Iohannis e profesoară de limba engleză la Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu. Ea nu s-a alăturat grevei, dar a ținut în ultimele zile cursurile online. Întrebată de jurnaliști dacă la liceul unde predă nu este grevă, Carmen Iohannis a răspuns râzând: „Noi nu suntem aici în școală, suntem aici să-i întâmpinăm pe președinți. Nu fac politică”.

Separat, discursul lui Marcel Ciolacu susținut joi, la Buzău, cu prilejul Zilei Eroilor, a fost acompaniat de vuvuzelele și scandările sindicaliștilor din Educație, care au scandat „Demnitate” și „Și noi suntem eroi”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ce a facut iohanis si a sa doamna este impardonabil, de o mizerie imensa, influentat de practicile comunistilor.
    • Like 1


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult