Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Președinte, profesor, ghinion. Klaus Iohannis: „Vedeți, până la urmă și greva are avantajele ei”

KLAUS IOHANNIS LA SIBIU

Cele două realități paralele din România care au fost generate de mandatele prezidențiale eșuate ale președintelui Iohannis: În timp ce câteva mii de cadre didactice protestează în Piața Victoriei, în cea de a patra zi a grevei generale, Klaus Iohannis a vizitat un liceu din Sibiu și s-a pozat cu elevii soției, spunându-le jurnaliștilor: „Vedeți, până la urmă și greva are avantajele ei”. Unul din avantaje ar fi, in viziunea greșită a președintelui Iohannis, că elevii se pozează alături de președintele Germaniei.

Concret, Iohannis a mers la Sibiu împreună cu omologul german, Frank-Walter Steinmeier. Cei doi șefi de stat au fost așteptați de Carmen Iohannis și elevii săi. Carmen Iohannis e profesoară de limba engleză la Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu. Ea nu s-a alăturat grevei, dar a ținut în ultimele zile cursurile online. Întrebată de jurnaliști dacă la liceul unde predă nu este grevă, Carmen Iohannis a răspuns râzând: „Noi nu suntem aici în școală, suntem aici să-i întâmpinăm pe președinți. Nu fac politică”.

Separat, discursul lui Marcel Ciolacu susținut joi, la Buzău, cu prilejul Zilei Eroilor, a fost acompaniat de vuvuzelele și scandările sindicaliștilor din Educație, care au scandat „Demnitate” și „Și noi suntem eroi”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ce a facut iohanis si a sa doamna este impardonabil, de o mizerie imensa, influentat de practicile comunistilor.
    • Like 1


Îți recomandăm

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult