Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Primăria Braşov pregăteşte proiecte de investiţii de 1,5 miliarde de euro între care un spital regional și un tren metropolitan

Allen Coliban - FB

Foto: Facebook Allen Coliban

Primăria Braşov pregăteşte proiecte de investiţii de peste 1,5 miliarde de euro, între care 500 de milioane de euro pentru un tren metropolitan și 600 de milioane de euro pentru construirea unui spital regional, a anunțat pe Facebook Allen Coliban, primarul Braşovului.

La acestea se adaugă proiecte pentru protejarea mediului, atragerea de investitori și creșterea competitivității universitare.

Proiectele vor fi finanțate prin Planul Na­ţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„O infrastructură pe şine este capabilă să transporte mai multe persoane decât orice alt mijloc rutier, cum ar fi troleibuzele sau autobuzele, indiferent că îi spunem tramvai sau metrou de suprafaţă. (...) Noi pregătim acum infrastructura pentru următorii 5-10 ani de zile şi am discutat cu Ministerul Transporturilor despre trenul urban. E absurd să nu facem un astfel de proiect în Braşov, unde avem o densitate a infrastructurii feroviare excelentă pe zona metropolitană. Dacă am completa această infrastructură cu alte mijloace pe şine, tramvai, metrou de suprafaţă, astfel să încât să unim toate axele importante ale oraşului, am avea o hartă de transport pe şine care poate rivaliza cu orice infrastructură de metrou. Dacă vom face sau nu aceste lucruri vom afla după ce vom avea studiile care să fundamenteze astfel de proiecte“, a spus Allen Coliban în cadrul emisiunii Investiţi în România!, realizată de ZF.

România poate beneficia de aproximativ 30,5 miliarde de euro, din care 13,8 miliarde de euro sub formă de granturi și 16,7 miliarde de euro sub formă de împrumuturi, din alocarea totală de 672,5 miliarde de euro pentru Mecanismul de Redresare și Reziliență (MRR) la nivelul Uniunii Europene.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult