Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Primele date ale Recensământului 2022; România are aproximativ 19 milioane de locuitori, cu un milion mai puțin decât în 2011

Foto: Inquam Photos

Primele date ale recensământului 2022 arată faptul că populația stabilă a României a ajuns la aproximativ 19 milioane de locuitori, a declarat la Realitatea TV, președintele Institutului Național de Statistică (INS) Tudorel Andrei, care este pesimist în ceea ce privește evoluția demografică. La recensământul 2011, populatia României era cu un milion de locuitori mai mare - 20,12 milioane.

18,15 milioane de persoane au răspuns întrebărilor de la recensământ, reprezentând 95,4% din populaţia rezidentă ţintă estimată a României la 1 decembrie 2021, informează Institutul Naţional de Statistică (INS).

„95 la suta din populație a răspuns da. Practic mai puțin de 5 % nu a oferit din motive obiective sau subiective aceste informatii”, a spus Tudorel Andrei. Potrivit lui, 47% din populație a completat chestionarele online, peste ținta de 35% propusă de INS:

Șeful INS spune că 46% din populația țării trăiește în mediul rural și că a fost remarcată o tendință interesantă.: orașele reședință de județ își reduc populația și crește populația din localitățile limitrofe.

Un alt aspect scos la iveală de recensământ este existența unui număr mare de locuințe neocupate. ”600.000 de locuințe secundare nu sunt ocupate. Căutăm explicații, cum se poate întâmpla așa ceva”, a declarat Tudorel Andrei.

Tineri la metrou Pipera
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • hm, nu cred deloc in datele astea, nici in cele din 2011, nici in Tudorel , care nu stie cum de sunt 600 000 de locuinte neocupate ! dealtfel sunt sigur ca sunt cel putin un milion de locuinte neocupate !!!!
    • Like 2


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult