Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Primele date ale Recensământului 2022; România are aproximativ 19 milioane de locuitori, cu un milion mai puțin decât în 2011

Foto: Inquam Photos

Primele date ale recensământului 2022 arată faptul că populația stabilă a României a ajuns la aproximativ 19 milioane de locuitori, a declarat la Realitatea TV, președintele Institutului Național de Statistică (INS) Tudorel Andrei, care este pesimist în ceea ce privește evoluția demografică. La recensământul 2011, populatia României era cu un milion de locuitori mai mare - 20,12 milioane.

18,15 milioane de persoane au răspuns întrebărilor de la recensământ, reprezentând 95,4% din populaţia rezidentă ţintă estimată a României la 1 decembrie 2021, informează Institutul Naţional de Statistică (INS).

„95 la suta din populație a răspuns da. Practic mai puțin de 5 % nu a oferit din motive obiective sau subiective aceste informatii”, a spus Tudorel Andrei. Potrivit lui, 47% din populație a completat chestionarele online, peste ținta de 35% propusă de INS:

Șeful INS spune că 46% din populația țării trăiește în mediul rural și că a fost remarcată o tendință interesantă.: orașele reședință de județ își reduc populația și crește populația din localitățile limitrofe.

Un alt aspect scos la iveală de recensământ este existența unui număr mare de locuințe neocupate. ”600.000 de locuințe secundare nu sunt ocupate. Căutăm explicații, cum se poate întâmpla așa ceva”, a declarat Tudorel Andrei.

Tineri la metrou Pipera
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Eu cred ! 70% din fostii mei colegi de liceu si facultate sunt plecati din tara.
    • Like 0
  • Pe lista electorală permanentă sunt minim 700 000 de români care au domiciliul în străinătate, în chestionar NU EXISTĂ spațiu de chestionat dacă cetățeanul are dublă cetățenie-respectiv nu mai este stabil în țară- sau dacă are în proprietate casă+teren în țară ,lucrează temporar în străinătate sau e pensionat în vacanță la copii-gineri, ... putem avea în proprietate în țară mai multe locuințe /case în care nu locuim, moștenite- ne înstrăinate, ... a fost o varză de chestionar și concluziile care se trag (și în articol) sunt varză de Bruxelles sau de Australia (am verișori acolo cu nepoți născuți în România ),....
    • Like 0
  • hm, nu cred deloc in datele astea, nici in cele din 2011, nici in Tudorel , care nu stie cum de sunt 600 000 de locuinte neocupate ! dealtfel sunt sigur ca sunt cel putin un milion de locuinte neocupate !!!!
    • Like 2


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult