Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Primele date ale Recensământului 2022; România are aproximativ 19 milioane de locuitori, cu un milion mai puțin decât în 2011

Foto: Inquam Photos

Primele date ale recensământului 2022 arată faptul că populația stabilă a României a ajuns la aproximativ 19 milioane de locuitori, a declarat la Realitatea TV, președintele Institutului Național de Statistică (INS) Tudorel Andrei, care este pesimist în ceea ce privește evoluția demografică. La recensământul 2011, populatia României era cu un milion de locuitori mai mare - 20,12 milioane.

18,15 milioane de persoane au răspuns întrebărilor de la recensământ, reprezentând 95,4% din populaţia rezidentă ţintă estimată a României la 1 decembrie 2021, informează Institutul Naţional de Statistică (INS).

„95 la suta din populație a răspuns da. Practic mai puțin de 5 % nu a oferit din motive obiective sau subiective aceste informatii”, a spus Tudorel Andrei. Potrivit lui, 47% din populație a completat chestionarele online, peste ținta de 35% propusă de INS:

Șeful INS spune că 46% din populația țării trăiește în mediul rural și că a fost remarcată o tendință interesantă.: orașele reședință de județ își reduc populația și crește populația din localitățile limitrofe.

Un alt aspect scos la iveală de recensământ este existența unui număr mare de locuințe neocupate. ”600.000 de locuințe secundare nu sunt ocupate. Căutăm explicații, cum se poate întâmpla așa ceva”, a declarat Tudorel Andrei.

Tineri la metrou Pipera

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Eu cred ! 70% din fostii mei colegi de liceu si facultate sunt plecati din tara.
    • Like 0
  • Pe lista electorală permanentă sunt minim 700 000 de români care au domiciliul în străinătate, în chestionar NU EXISTĂ spațiu de chestionat dacă cetățeanul are dublă cetățenie-respectiv nu mai este stabil în țară- sau dacă are în proprietate casă+teren în țară ,lucrează temporar în străinătate sau e pensionat în vacanță la copii-gineri, ... putem avea în proprietate în țară mai multe locuințe /case în care nu locuim, moștenite- ne înstrăinate, ... a fost o varză de chestionar și concluziile care se trag (și în articol) sunt varză de Bruxelles sau de Australia (am verișori acolo cu nepoți născuți în România ),....
    • Like 0
  • hm, nu cred deloc in datele astea, nici in cele din 2011, nici in Tudorel , care nu stie cum de sunt 600 000 de locuinte neocupate ! dealtfel sunt sigur ca sunt cel putin un milion de locuinte neocupate !!!!
    • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult