Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Protest inedit: Biblioteca pentru Pop

Protest Piața Victoriei (Foto: Dan Mihai Bălănescu)

(Foto: Dan Mihai Bălănescu)

„Biblioteca pentru Pop” este motto-ul protestului inedit anunţat pentru marţi dimineață în Piaţa Victoriei. Participanţii vor aduce câte o carte și vor solicita demisia ministrului Educației, Liviu Pop, acuzat de haosul din sistemul de învățământ.

„Hai să îi ducem o carte lui Pop şi să îi cerem demisia! Ministrul Educaţiei, Liviu Marian Pop, a bulversat întregul sistem de învăţământ românesc. Milioane de copii şi de părinţi au privit, în ultimele săptămâni, cum deciziile halucinante ale lui Pop duc şcoala românească spre haos complet. Cea mai recentă măsură care a dat peste cap Educaţia din România a fost ordinul de ministru privind interzicerea materialelor auxiliare, care a provocat situaţii aberante: părinţii s-au plâns că elevii sunt percheziţionaţi în ghiozdane, profesorii că nu mai au cum să predea la clase, Gazeta Matematică a fost considerată interzisă în şcoli, iar soarta examenelor din acest an şcolar a devenit incertă. Din „palmaresul” ministrului Pop mai amintim: Manualul Unic la clasa a cincea, Manualul de Sport, convingerea că, deşi în România Educaţia e gratuită, asta înseamnă doar că elevii nu plătesc, nu şi părinţii lor”, scriu organizatorii pe pagina de Facebook a protestului.

Organizatorii protestului spun că își doresc ca guvernanții să prețuiască știința de carte și nu mai acceptă ca „impostura, complicitatea și lașitatea să guverneze sistemul de învățământ”.

„Vom transmite acest lucru întregului Guvern, în Piața Victoriei, printr-un gest simbolic: dăruindu-le, fiecare, câte o carte. Orice carte, pentru că nu dorim să trăim într-o țară în care un material didactic sau o operă literară să poată fi interzise. Dacă doriți, puteți scrie și o dedicație pentru domnul Pop, poate va reuși să înțeleagă mai bine mesajul.

Și să înțeleagă că haosul pe care l-a provocat este prea mare și e timpul să își dea demisia. Cărțile care vor fi colectate, sperăm că Guvernul, prin Ministerul Educației, le va dona unor școli pe care subfinanțarea le-a adus în situația de a nu avea o blibliotecă în care copiii să găsească tot ce au nevoie”, se arată în anunțul de pe pagina de Facebook a organizatorilor protestului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Manual de sport ne lipsea.Restul le avem pe toate.
  • Like 0
  • @ Fevi Preda
   Ati uitat de cel de dirigentie ! Cand am auzit am crezut ca-i o gluma
   • Like 0
 • Excelentă idee!
  • Like 0
 • ...De un sfert de secol in Tara aceasta se promoveaza prostia,grandomania,hotia si coruptia...de 27 de ani stam in intersectie dar prostii care ne conduc nu stiu incotro sa o ia...ei prefera coruptia si Estul Cardinal decit in viitor mai bun pentru TARA sau poporul acesteia...EI construiesc Epoca Sclavagismului Modern...
  • Like 0
 • Interesant protest! Oare se va prinde că e pentru el ?! În orice caz, dacă va refuza cărțile trebuie anunțat ca sunt școli fără biblioteci, cea in care lucrez are aproximativ 50, e o structură ce-i drept. Trebuie oprit, altfel va continua masacrarea învățământului, susținut fiind de imbecili.
  • Like 0
 • Anon check icon
  Cum o fi ajuns un om atat de prost ca Pop profesor de matematica? Asta doare. Sau mai bine zis SI asta doare.
  • Like 1
 • Populismul e la modă, dar Pop vrea să-l depășească pe Popescu ☹
  • Like 0
 • Ca acest individ e total strain de functia de ministru al educatiei nu mai am nici o indoiala.Dupa felul cum actioneaza,asa in stil abracadabrant,daca e lasat sa conduca mai departe acest minister,probabil in curand va cere arderea in piata victoriei a operelor lui,Cartarescu,Liceanu,Plesu.Iesiti la protest oameni buni sa terminam odata cu acest impostor care se vede din luna ca e strain de cerintele unei asemenea functii.
  • Like 3
 • Perfect într-o țară condusă de agramați.Oare se respectă cei 6 la sută din PIB pentru educație? Dacă m-a lăsat memoria vă rog să mă corectați.
  • Like 1
 • Incultura,deficientele de exprimare (neacordarea cu genul substantivului,problemele la despartirile cuvintelor,capcane la perfectul simplu) existau si pe vremea mea (hoho,70 de ani) mai ales in sudul tarii.Clanul Ceausescu a mai adaugat ura impotriva "limburilor straine" Tov ministru Barbulescu. ..Tv -urile de azi ofera editii noi ortografice ca de ex DigiTV "fabrica de vopseluri" nu mai vorbesc de Romania TV (hm) si B1.
  • Like 0
 • prin 1948, cred , a fost editata o carte a cartilor interzise (nu era exagerat de stufoasa ) unde gaseai (gaseau cei avizati) ce nu e voie sa mai ai in casa.
  nu s-au conformat multi dar, da, era motiv de artestare;
  (ulterior cred ca a aparut o editie in 3 volume dar nu sunt sigur)
  oricum, ce vreau sa zic este ca acei comunisti/securisti, erau mai metodici, nu lasau chiar la intamplare - cu o fraza : orice e interzis.
  • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult