Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Rezultate Bac 2023. Notele la examenul de Bacalaureat 2023 au fost publicate

bacalaureat 2019

Foto: Inquam Photos

UPDATE: Notele la Bacalaureat 2023 au fost publicate pe edu.ro.

Rezultate BAC 2023. La examenul de Bacalaureat 2023 au promovat 91.246 de candidați (87.226 de candidați din promoția curentă și 4.020 din promoțiile anterioare). În total au fost prezenți 125.352 de candidați. Rata cumulată de promovare este de 72,8%, înainte de contestații (față de 73,3% în 2022 și 67,8% în 2021). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 78,4% (în ușoară creștere față de sesiunea din anul anterior - 78,3%), a anunțat Ministerul Educației.

56 de candidați au încheiat probele scrise cu media 10.

La Limba și literatura română, lucrările a 511 candidați au fost notate cu 10, la proba de Limba și literatura maternă 179 de candidați au primit nota 10. La proba obligatorie a profilului au fost 4.604 note de 10 (Matematică - 2.036 / Istorie - 2.568), iar la proba la alegere a profilului și a specializării 3.823 de note de 10 (cele mai multe note de 10 au fost obținute la biologie - 1.050). 

STIREA INITIALA

Rezultate BAC 2023. Elevii de clasa a XII-a află azi notele obținute la examenul de Bacalaureat 2023. Acestea au fost publicate pe edu.ro, prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului (coduri).

Tot azi pot fi depuse contestaţiile, până la ora 18:00, inclusiv prin mijloace electronice, urmând ca acestea să fie soluţionate în perioada 4 - 6 iulie 2023. 

Candidaţii care contestă rezultatul iniţial trebuie să completeze şi să depună fizic sau să transmită prin mijloace electronice o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, în creştere sau în scădere.

Afișarea rezultatelor finale este programată pentru data de 7 iulie, în centrele de examen şi online pe edu.ro.

În 2022, rata de promovare la Bacalaureat a fost de 73,3%, cea mai mare din ultimii 10 ani, iar 162 de candidaţi au obţinut media 10, potrivit News.ro.

Examenul de Bacalaureat 2023 a început în 26 iunie, cu proba Limba şi literatura română, urmată în 27 iunie de proba obligatorie a profilului (discipline, în funcţie de profil: Matematică şi Istorie), de proba la alegere a profilului şi specializării, elevii putând opta, în funcţie de filieră, profil şi specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare şi comunicare, Sociologie şi Psihologie, iar în 29 iunie a avut loc proba de Limba si literatura maternă, pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult
sound-bars icon