Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Simona Halep vs. Jelena Ostapenko 6-4, 4-6, 3-6 în finala de la Roland Garros

Simona Halep a pierdut finala de la Roland Garros.

Simona Halep a câștigat primul set cu 6-4. Ostapenko a câștigat setul 2 tot cu 6-4 și setul 3 cu 6-3.

Cristian Tudor Popescu: „Simona trebuia să riște mai mult”

„Nu i se poate reproșa nimic Simonei, aceasta fată, Jelena, a jucat bine. Această puștoaică nebună și-a asumat toate riscurile și a câștigat”, a fost prima reacție a lui CTP. Jurnalistul a adăugat că „Simona a jucat foarte bine”, dar că „trebuia să forțeze la un moment dat, trebuia să riște mai mult”.

Halep: „Poate nu eram gata să câștig această finală”

„Sunt tristă pentru această a doua finală pierdută. Este totuși o bună experiență pentru mine și vă multumesc pentru că ați venit să mă susțineți. Este o zi grea, dar mă voi întoarce la antrenament și voi crede în continuare. Poate nu eram gata să câștig această finală astăzi”, a spus Simona Halep la sfârșitul partidei. 

Tatăl Simonei Halep a spus pentru Știrile ProTV că „în unele momente” Simona trebuia să aibă mai mult curaj, dar în opinia lui ea a avut „frică de victorie”. „Mulțumesc românilor care au fost alături de ea. Chiar dacă i-a dezamăgit azi, Simona își va reveni și va face mare bucurie tenisului românesc”, a spus Stere Halep.

Ostapenko: „Totul a fost în favoarea mea”

„Simona e o jucătoare mare, am încercat să fiu agresivă, am încercat să lupt pentru fiecare punct. Totul a fost în favoarea mea”, a spus Jelena Ostapenko după meci.

Ostapenko va urca de luni pe locul 12 în ierarhia WTA, iar Halep va trece pe poziția a doua. 

Cupa Suzanne Lenglen îi aduce Jelenei Ostapenko un premiu de 2,1 milioane de euro. Halep va primi un premiu de 1.060.000 de euro.

Știrea inițială:

Simona Halep se confruntă sâmbătă, începând de la ora 16:00, cu Jelena Ostapenko, în a doua finală de la Roland Garros a jucătoarei din România. În 2014, în finala aceluiași turneu, Simona Halep a fost învinsă în trei seturi de Maria Sharapova.

Tribunele sunt pline, foarte mulți români au venit să o susțină pe Simona Halep.

Cine este tânăra Jelena Ostapenko? O descrie plastic Cristian Tudor Popescu: „O sălbăticiune inconștientă. Asta e o calitate. O să lovească în toate mingile decisiv, cât poate de tare. Și poate. Poate să întoarcă situația până în ultima secundă. Simona trebuie să rămână concentrată până în ultima secundă a acestui meci”, a spus jurnalistul la ProTV.

În cazul unei victorii, Halep va câștiga sâmbătă primul ei turneu de Grand Slam și va trece pe primul loc în clasamentul mondial. Tatăl Simonei Halep a spus înainte de meci: „De când avea 7 ani am știut ca va ajunge numărul 1”.

Aflați mai mult: Cristian Tudor Popescu, despre cum a fost Roland Garros-ul Simonei:

Este pentru prima dată când Halep, 25 de ani, joacă într-un meci de simplu cu Ostapenko, 20 de ani.

Campioană la Madrid, Halep a suferit doar două înfrângeri, până acum, în sezonul de zgură, în semifinale la Stuttgart (cu Laura Siegemund) și în finala de la Roma (în fața Elinei Svitolina). Ostapenko nu a câștigat niciun trofeu, chiar dacă are mai multe victorii decât românca. Jucătoarea letonă a înregistrat patru înfrângeri, în finala la Charleston (cu Daria Kasatkina), în primul tur la Stuttgart (în fața lui Coco Vandeweghe), în semifinale la Praga (în fața Kristynei Pliskova) și în turul al doilea de la Madrid (cu Garbine Muguruza). Ostapenko a fost nevoită să joace însă trei tururi de calificări la Stuttgart și alte două la Roma, potrivit digisport.ro.

Halep: „Bineînțeles că am emoții, dar e un sentiment plăcut”

„Este greu să știu la ce să mă aștept în meciul cu Ostapenko. Ea lovește foarte puternic mingile. Dar mă voi concentra mai mult pe mine însumi. Nu mă concentrez prea mult asupra ei. Vreau doar să-mi fac jocul, să fiu acolo, concentrată, să mă mișc bine. Va fi un meci mare, un meci dur. Știu că poate să joace cel mai bun tenis. Nu are nimic de pierdut. Așa că voi fi pregătită”, a spus Simona Halep înainte de meciul cu jucătoarea letonă, conform rolandgarros.com. „Bineînțeles că am emoții, dar e un sentiment plăcut”, a mai spus Halep.

Ostapenko: „În meciul cu Simona trebuie să rămân agresivă și să fac jocul meu”

„Am ajuns în finală, iar Simona este un jucător excelent. În meciul cu ea trebuie să rămân agresivă și să fac jocul meu. Dar va fi un meci dur și trebuie să fiu gata pentru acest lucru", a declarat Ostapenko, potrivit rolandgarros.com.

Finala de la Roland Garros e transmisă sâmbătă, de la ora 16:00, de ProTV. Partida dintre Simona Halep, locul 4 în clasamentul WTA și jucătoarea letonă Jelena Ostapenko, locul 47 WTA, va fi comentată de Cristian Tudor Popescu, care va fi prezent în studio alături de Andreea Esca și Mihai Mironică.

GALERIE FOTO Guliver Getty Images. Cele mai frumoase imagini cu Simona Halep:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Simona nu a dezamagit pe nimeni. Este munca ei, viata ei. Noi suntem FANI si trebuie sa o sustinem indiferent de rezultat. Si nu trebuie sa uitam ca tenisul nu este decat un sport care ar trebui sa ne bucure, indiferent de rezultat. Nu trebuie sa renuntam niciodata la fair play. Si cum spunea Pierre de Coubertin: Ai castigat, continua, ai pierdut, continua. Hai Simona!
    • Like 0
  • Claudiu check icon
    Ma bucur mult pentru Halep ca a ajuns sa joace a doua finala la Roland Garros, este mare lucru pentru ea si sportul romanesc! Acum ca nu mai era prin jur S. Williams care le batea pe toate de le snopea, am sperat ca are si ea culoar sa insface un trofeu de Grand Slem si s-o stearga cu el inainte sa se prinda celelalte jucatoare ce se intampla, dar uite ca n-a fost asa. Simona, draga de ea, atata poate, ea nu are material de mare jucatoare, cine a vazut meciul a remarcat ca saraca trimitea 90% din mingi fara sa fie obligata direct la mana lui Ostapenko, mingi moi si "falfaite" numai bune sa izbeasca aceasta cat poate de tare si comod in ele, si exact asta si facea letona ... In schimb Ostapenko trimitea mingile intentionat si precis spre tuse, cum este si normal in fond in tenisul competitional, chestie pe care Simona inca nu a descoperit-o; ea returneaza adversarei cu strategia ca spera ca aceasta sa greseasca :) Atunci cand tu, fiind nr 3 mondial, joci cu nr 47 mondial si desi acesta din urma face cam de 4 ori (!) mai multe erori nefortate decat tine si totusi castiga contra ta, asta spune absolut totul despre cat de bine joci tu tenis. Asta si in conditiile in care Simona s-a tinut bine cu psihicul vizavi de alte din jocurile din trecut. Atata poate saraca de ea cum spuneam mai sus, cu jocul ei are nevoie de o conjunctura ideala ca sa apuce un asmenea trofeu si sa fuga cu el ... Hai Simona!
    • Like 1
  • Dan Dan Dan Dan check icon
    Simona a jucat a 2-a finala Roland Garros! Multumesc Simona, pentru mine ramai un reper romanesc de urmat ! Caderea e o lectie, nu un sfarsit ! Hai Romania ! Campionii sunt claditi din ridicari repetate...mereu de la capat. Asa se castiga nemurirea in lumea noastra efemera...cu mereu de la capat, pana ne iese ! Nu vorbesc aici de trisori...mai bine o finala pierduta curat, decat una castigata dopat ! Cand am inteles ca secretul tenisului consta in puterea de a-ti controla emotiile, am renuntat la fotbal. E minunat acest sport, minunat ! Fara Simona, nu as fi descoperit aceasta minune a sportului...ar fi fost Niciodata, si de aceea inchei cu:Multumesc Simona !
    • Like 1
    • @ Dan Dan
      Pai da !
      • Like 0
    • @ Dan Dan
      Nu stiu ce vedeti minunat in tenisul de astazi, ce e minunat a trecut. Aruncati o privire pe youtube la Agassi, Nastase, Jimmie Connors, Borg, Mats etc. N-o sa va mai placa asa de mult ce vedeti azi. Ei jucau pt. public, astazi se joaca doar pentru buzunar si imaginea pe un produs comercial.
      • Like 0
    • @ Marian Cristescu
      pai publicul i-a tradat in primis cumparand Vanity Fair in masa. Cui sa i se mai adreseze tenismenii de azi ?
      • Like 0
  • Simona n-avea ce sa faca, mama natura nu i-a dat inaltimea potrivita, acel 90-60-90 al tenisului si nici bratele de tapinar. Meciul asta a reconfirmat ideea celor care credeau ca nu ai cum sa castigi un GS daca nu esti dopat, cu venele perforate, umplut de steroizi, catatonizat si somatizat de la tabelul lui Mendeleev ce iti curge prin vene. Fata asta pune la pamant orice barbat, ii ia lejer locul zeitei dopajului, Sharapova. Tehnica si munca herculeeana nu te ajuta cu nimic daca nu stii doctorul potrivit. Cazul asta de eroina si favorita publicului e si al eroului, lumina lumii, Lance Armstrong, care nu se lupta doar cu circuitul, ci cu boala, cancerul, umanitatea, suprematia binelui si cand colo... avea corpul plin de minunatii din cap pana in picioare. Maine urmeaza ca alt mare erou, ultramegagigadopatul Nadal sa castige pentru a fi tabloul complet, trebuie mentinuta povestea cu nicio finala pierduta pentru fanii celui care trece peste orice accidentare, cu degetele zdrelite de fiecare data se chinuie si izbandeste.
    Ultimul caz fericit al tenisului care vorbeste despre munca, pasiune, talent si decenta e al lui Roger Federer, care te unge pe suflet la fiecare meci si loviturile lui ne vorbesc despre ceea ce ar trebui sa fie daca n-ar fi dopajul, mafia pariurilor, mingea si fileul care dezavantajeaza vadit jucatorii tehnici si avantajeaza masinile de mingi, robotii fara nicio pasiune si fara nicio consideratie pentru cei care urmaresc acest sport. Ca o sa se retraga se va alege ce s-a ales si de fotbalul mondial cu campioni obtinuti prin frauda, antologic meciul Bayern-Real chiar acest sezon, ceva de o grosolanie rara acea punere in scena, si jucatori construiti din munti de bani, plastic, silicon si mult advertising, ca Cr7, Pogba sau Neymar. Singurul sport care ramane decent din ce urmaresc e snookerul, recomand, un sport de gentlemeni care nu striga fault cand e clar inversul, nu simuleaza si nu se fac ca joaca, ci chiar joaca si cand trec peste regulament, fara exceptie, cel de la masa semnaleaza greseala inaintea arbitrului.
    • Like 0
    • @ Marian Cristescu
      IM check icon
      Chiar atât de orbi suntem in fata realității atunci când ea nu ne confirma așteptările? Chiar nu putem lauda valoarea atunci când ne izbește in fata? Chiar credeți ca Ostapenko e dopata numai pentru ca a castigat? Poate ați fi laudat-o puțin daca ar fi pierdut?
      Nu pot sa cred ca nu ați observat ca acest meci a fost Ostapenko vs Ostapenko. Ea a făcut winnerele, tot ea a făcut si erorile (punctele Suminei) si din păcate Simona a fost prea pasiva, s- a limitat sa returneze tot alergând peste tot terenul si nu prea s-a văzut ca inițiativă nici când a castigat primul set nici după aceea. Asta a remarcat si publicul francez care de la un moment încolo a incurajat-o constant.
      Dar e bine ca Simona și-a păstrat calmul si e frumos ca macar ea a recunoscut in cuvântul din final calitatea jocului adversarei. Tind sa o cred pe ea mai mult decât pe dumneavoastră.
      Ostapenko a ridicat calitatea finalei la nivel de spectacol si de thriller cu multe răsturnări de scor, căderi si reveniri. E meritul vârstei, al talentului si al caracterului, nu al dopajului.
      • Like 1
    • @ IM
      Nu pentru ca a castigat, ci pentru ca are catatonia, gestica si somatizarea starilor unui dopat. Nu sunt doctor, dar sunt niste evidente de care ar trebui sa tineti cont toti cei care iubiti "povestile" sporturilor, pt. ca munca, pasiunea si placerea jocului pierd in fata altor aspecte murdare. Asa ziceati si de Sharapova cand a batut-o in 2014, ca a fost mai buna, ca nu e nimic suspect, ca e lacrima Ilenei Cosanzene. Dopajul in tarile slave nu e un fenomen larg raspandit, ci e aproape o regula din ce spun doctorii sportivilor, oamenilor din federatii si antrenorii. Simona Halep nu are nicio sansa sa castige un Grand Slam in actualul circuit chiar daca va fi in forma vietii, cum sa castigi la 1.68 si la 50 si ceva de kg. cand iti trage in fata Ivan cel Cumplit cu tunurile sale? Acelasi lucru se aplica si la jucatoare ca Wozniacki, caz asemanator, tot o jucatoare care nu face parte din lantul de tari care practica dopajul industrial.
      • Like 0
    • @ Marian Cristescu
      IM check icon
      Din cate stiu, catatonia e un simptom al unor boli mentale si înseamnă o stare de imobilitate iar cel care o manifesta sta nemișcat, rigid o perioada mai lunga sau mai scurta de timp. Nu cred ca la asta va referiți când folosiți termenul in commentul dumneavoastră.
      • Like 0
    • @ IM
      Chiar nu putem.
      • Like 0
    • @ IM
      Vorbim de manifestarea catatoniei, catatonia poate fi si o stare de imobilitate, dar poate fi si o continua excitatie a muschilor, stari de hiperactivitate din senin, impulsuri necontrolate, comportament autovatamator etc. Astfel de stari nu apar doar datorita bolilor psihice, nu cred ca e cazul, ci si a dopajului.
      • Like 0
    • @ Marian Cristescu
      IM check icon
      In acest al doilea caz pe care-l descrieți (puteți avea dreptate, nu stiu) nu cred ca poți avea si precizie, putere de concentrare etc.
      Vad ca face pui ideea dvs. cu dopatul. O mai emite cineva intr-un alt comentariu. Aveți dovada ca afirmația dvs e adevărata? Pe ce va bazați când lansați o asemenea acuzație? E o mare nedreptate pe care i-o faceți lui Nadal acuzandu-l de dopaj. Mai trebuie sa luați in considerare si caracterul sportivului in discuție. Nadal e un om cinstit, nu s-ar bucura de victorii nemeritate. Daca as afla ca s-a dovedit dopajul in cazul Ostapenko, mi-aș cere scuze pentru ca v-am contrazis si i-aș acuza pe cei pusi sa asigure jocuri curate si care nu și-au făcut treaba. As acuza-o pe Ostapenko pentru ca a furat o victorie. Dar nu o cred așa de stupida ca in plin scandal cu meldonium Sharapova sa facă așa ceva. Ar fi oribil.
      Așa suntem noi, naivii sportului. Nu credem pana nu vedem negru pe alb. Mai sunt insa si naivii conspirațiilor, înscenărilor, etc. care cred si propaga idei de acest fel murdărind, fara dovezi, reputația unor sportivi exemplari, cum e Nadal.
      Maine cred si as vrea sa castige Stan Wawrinka. Cu Federer aveți dreptate.
      • Like 0
    • @ IM
      "Ei nu fac publice controalele pozitive(ATP) din tenis şi îi învaţă pe jucători să ia o pauză «de recuperare» după aşa-zisele accidentări. Noi ştim că «faimoasa» accidentare de 7 luni a lui Rafael Nadal a fost de fapt motivul ascunderii unui test anti-doping pozitiv. De multe ori, atunci când timp de câteva luni nu mai vedeţi un jucător de tenis în circuit, înseamnă că acela fost testat pozitiv", a spus Bachelot, într-o emisiune televizată(fost ministru al sanatatii si sportului in Franta). Credeti ca un ministru din Franta se incumeta sa lanseze o asemenea acuzatie aiurea-n tramvai, care, culmea, nu face decat rau turneului gazduit de tara lui care i-a adus atatea succese lui Nadal? Nadal nici nu arata obosit dupa un joc de tenis, ba e mai fresh pe final dupa ce trece de o limita a corpului de acomodare, da impresia ca mai poate juca inca 10. Aici nu vorbim de conspiratii, ci de niste realitati incomode. Federatiile din multe sporturi ascund mizeria sub pres, noi, care mai suntem fani ai unor sporturi curate, nu trebuie sa mai inghitim galusca povestilor de viata, supraoamenilor, "rise like a phoenix", toate astea ascund sub ele minciuni deliberate care daca nu pot fi certificate in timpul activitatii jucatorului, vor fi dupa ce se retrage, vezi Lance sau Contador, s-au infruptat din bani si glorie ani de zile fara ca nimeni sa il intrebe nimic in timp ce adversarii lui traiau depresii pentru ca nu stiau de ce sunt mereu invinsi de acesti impostori.
      • Like 0
  • A castigat jucatoarea care realmente a vrut si care a jucat. Mental de stanca si joc spectaculos la Ostapenko, mental pasiv / mioritic si joc defensiv la Simona. Din pacate, Simona a contat putin in meci, a cedat usor initiativa, si-a asumat foarte putine lucruri si s-a bazat pe greselile adversarei - strategie modesta pentru o finala, care dovedeste neincredere.
    • Like 1
  • Flo check icon
    Ca romanul la mal.......Acum urmeaza povestile, ca aia a prins o zi mare....ca a jucat bine Halep, ca sta bine cu moralul...etc! Dar oare Halep cand va prinde ziua aia mare? Cand se va accidenta cea din finala? Sa fim onesti Ostapenko a jucat tenis, spectacol, a riscat si a castigat! Halep in ritmul ei si nimic senzational! M-am lamurit inca odata ca daca va fi numarul 1 , asa cum am mai spus va fi doar de conjunctura!
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult