Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Steagul ucrainean arborat în Herson. Imagini emoționante cu copii și bătrâni care îmbrățișează trupele ucrainene

Foto: Profimedia Images

Forțele armate ucrainene au ajuns în centrul orașului Herson. Retragerea Rusiei din acest oraș strategic cheie pare să se transforme în haos. Pe fondul rapoartelor despre soldați ruși răniți care au fost abandonați sau luați prizonieri, bombardamentele ucrainene asupra trecerilor de trupe peste râul Nipru continuă. Un soldat rus a povestit că unor unități li s-a ordonat să fugă cum pot.

Un membru al consiliului regional din Herson a declarat pentru Reuters că aproape tot orașul se află sub controlul forțelor armate ucrainene.

Locuitorii au fost sfătuiți să rămână acasă în timp ce continuă căutările pentru a descoperi trupele rusești aflate încă în oraș. Unii soldați ruși s-au înecat în râul Nipru în timp ce încercau să scape.

Steagul ucrainean a fost arborat în zeci de localități din regiunea Herson

Imagini postate de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei arată cum militari ai Brigăzii 59 Infanterie au ridicat steagul galben-albastru în Blagodatny, regiunea Kherson. Alături de alte zeci de localități, Blagodatny a fost eliberată în ultimele 24 de ore.


Fotografia este însoțită de următorul mesaj:

„Mai sunt încă multe de făcut. Vom continua să eliberăm pas cu pas pământul nostru natal.

Regiunea Herson este Ucraina!!!”

Pe rețelele de socializare circulă imagini emoționante cu civili care îi întâmpină pe soldații ucraineni în localitățile eliberate de sub ocupația rusă în regiunea Herson

Mai mulți civili, de la copii mici până la bunici, au fost surprinși întâmpinându-i cu flori pe soldații armatei ucrainene în timp ce trec prin mai multe localități în drumul spre Herson. O înregistrare video ilustrează un marș al trupelor ucrainene printre civilii care îi așteaptă pe marginile drumului cu flori, baloane și îmbrățișări.


Tot în cursul zilei au apărut videoclipuri cu trupele ucrainene întâmpinate de locuitorii emoționați din orașele și satele din regiunea Herson, eliberate după ce Rusia și-a anunțat ieri retragerea. “Pot să vă îmbrățișez?”, întreabă o femeie.

Retragerea Rusiei dintr-o mare parte din Herson, în sudul Ucrainei, este posibil să fie plină de pericole pentru ambele părți în război, potrivit analiștilor, care au declarat că bătălia pentru regiune “nu s-a încheiat”.

Rusia a declarat joi că forțele sale au început să se retragă de pe malul vestic al râului Nipru, care taie în două regiunea Herson, în timp ce Ucraina a declarat că forțele sale au eliberat zeci de așezări din regiune începând de miercuri, ziua în care înalții oficiali militari ruși au anunțat că vor retrage trupele rusești din orașul Herson și din zona înconjurătoare și se vor întoarce pe poziții defensive pe cealaltă parte a râului.

Guvernul ucrainean a declarat că este sceptic în legătură cu retragerea Rusiei, deși forțele sale de pe teren păreau joi să exploateze oportunitatea de a viza grupuri mari de trupe rusești care se pregăteau să se retragă. Un oficial ucrainean din Herson a declarat că, pe măsură ce forțele rusești își mutau echipamentul pe malul estic al râului, “îi distrugem“.

Articol publicat inițial pe project-e.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult