Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Sute de oameni de afaceri au strigat „șîeu”, la unison cu Ștefan Mandachi, antreprenorul care a construit primul metru de autostradă în Moldova. VIDEO

Stefan Mandachi - RBL

Câteva sute de oameni de afaceri, prezenți miercuri la summitul Romanian Business Leaders, au strigat „șîeu”, în semn de sprijin pentru mișcarea care susține construirea de autostrăzi, inițiată de antreprenorul Ștefan Mandachi.

Antreprenorul sucevean, care a construit simbolic un metru de autostradă în Suceava, a anunțat că pe 15 martie, ora 15, timp de 15 minute, va opri activitatea firmelor sale. Protestului său inedit au anunțat că i se alătură mai multe companii, dar și primari, inclusiv din PSD.

„Mă înclin în fața dvs, sunt foarte mulți antreprenori care mi-au susținut demersul. Sunt foarte mulți oameni care m-au sprijinit, care au dus provocarea mai departe.

Vreau să vă provoc, să strigați alături de mine șîeu. Mai avem doar două zile, să coalizăm întreaga națiune, să fim alături de autostrăzi, să fim alături de Bucovina, Transilvania, Banat, Crișana, de Tulcea. Trebuie să fim toți uniți. Este o șansă căreia nu trebuie să îi dăm cu piciorul, așadar o să vă spun ce îmi doresc eu, și dacă dvs vă doriți trebuie să strigați, să spuneți șîeu”, i-a îndemnat Mandachi pe oamenii de afaceri prezenți la summit. Publicul din sală i-a urmat îndemnul, și a strigat șîeu.

„Noi liderii de business din România suntem pentru autostrăzi, suntem pentru Moldova, dar mai suntem și pentru o țară în general normală, pe un drum normal, cu o justiție normală, cu un mediu de afaceri predictibil”, a adăugat omul de afaceri Dragoș Anastasiu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Troglodel si FuC, hai ma baieti, nu se poate sa fiti asa zdruncinati de idee ca n-ati putut scoate ceva mai bun din voi.
    Hai, scoate-ti niste comentarii mai acatarii ca poate va da Flaushatu un stimulent.
    Vai mama voastra de babe feseniste.
    • Like 0
  • Ionel check icon
    In semn de solidaritate, CNAIR va intrerupe constructia de autostrazi pe 15 martie, la orele 15 , pentru 15 ani ! Si bulgarii vor sa se solidarizeze si intrerup traficul, la aceiasi ora si in aceiasi zi, pt 15 ani spre Grecia !
    • Like 0
  • fc check icon
    când au fost împreună mieii cu lupii? când justiția era Nufărul? când justiția dădea liber la despădurit România? când a fost săracul împreună cu patronul? când ”își” luau „gip”? căsoaie cu camere fără număr? case peste vile și hoteluri? băăăăă!!!!!!! VOI VĂ AUZIȚI???????
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult