Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Un star din serialul La Casa de Papel a fost operat de medicul din România Ionuț Gobej: „Acești oameni merită premii și chiar statui”

Imagine.

„Pare science-fiction ca după mai bine de opt ore cât au durat cele două operații complicate și după o anestezie am ieșit singur pe două picioare și i-am arătat Madridul chirurgului meu”, scrie pe contul său de Instagram Enrique Arce, actorul spaniol cunoscut pentru rolul lui Arturo Roman din seria La Casa de Papel.

Starul spaniol a trecut recent prin două intervenții care, scrie el, i-au salvat brațul drept și coloana vertebrală, iar unul dintre medicii care au realizat operațiile este neurochirurgul român Ionuț Gobej. „Acești oameni merită premii, distincții și chiar statui”, scrie Arce însoțind postarea de pe Instagram cu imagini din timpul intervențiilor chirurgicale, dar și din plimbarea prin Madrid alături de doctorul Gobej.

Cele două intervenții prin care a trecut actorul spaniol au fost realizate grație chirurgiei minim invazive: o simpatectomie și o foraminotonie spinală „foarte complicată pe patru niveluri”. „Sunt miracolele ale chirurgiei minim invazive uniportal – tehnică inventată de către îngerul meu păzitor, doctorul Diego Gonzales Rivas (n.r. cel mai cunoscut chirurg toracic din lume, la ora actuală), realizată cu măiestrie de neurochirurgul român Ionuț Gobej. Acești oameni sunt cei care merită premii, distincții și chiar statui. Mulțumesc că mi-ai salvat brațul drept și coloana vertebrală”, mai scrie Enrique Arce pe contul său.

Actorul a fost operat vineri la Madrid de către chirurgii Rivas și Gobej, iar seara a fost externat. A doua zi, sâmbătă, de la prânz până la miezul nopții, Enrique Arce l-a plimbat prin tot orașul pe Ionuț Gobej. 

Doctor Ionuț Gobej este medic primar neurochirurg, cu supraspecializare în neurochirurgie cerebrală, vasculară și spinală. Apreciat medic în România, a militat pentru siguranța pacientului în sistemul sanitar. Este co-fondatorul clinicii NeuroHope, înființată în 2017, la scurtă vreme după ce – alături de partenerul și colegul său, dr Dorin Bica, neurochirurg – a părăsit sistemul public de sănătate.  

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • https://lasaludhospital.es/cincu-marsalic-rafael
    Cautati si vedeti un roman de cinste !
    • Like 0
    • @ George Bucsan
      Desigur ca,,sunt multi medici exceptionali ca Profesionist si ca Om . dar din pacate sunt putini . Am avut si eu norocul sa am parte de un Om ,adevarat si un chirururg urolog de exceptie . Care la privat m-a operat contra-cost ( si nu a fost putin ,), dar a meritat pentru ca , am fost salvat din ghiarele mortii .
      Dar ma absedeaza o intrebare ?
      ---Ce pot sa faca cei care ,nu ar fi avut acea suma , de 16 mii de lei in 2015 ,, erau bani multi .?
      • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult