Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Un star din serialul La Casa de Papel a fost operat de medicul din România Ionuț Gobej: „Acești oameni merită premii și chiar statui”

Imagine.

„Pare science-fiction ca după mai bine de opt ore cât au durat cele două operații complicate și după o anestezie am ieșit singur pe două picioare și i-am arătat Madridul chirurgului meu”, scrie pe contul său de Instagram Enrique Arce, actorul spaniol cunoscut pentru rolul lui Arturo Roman din seria La Casa de Papel.

Starul spaniol a trecut recent prin două intervenții care, scrie el, i-au salvat brațul drept și coloana vertebrală, iar unul dintre medicii care au realizat operațiile este neurochirurgul român Ionuț Gobej. „Acești oameni merită premii, distincții și chiar statui”, scrie Arce însoțind postarea de pe Instagram cu imagini din timpul intervențiilor chirurgicale, dar și din plimbarea prin Madrid alături de doctorul Gobej.

Cele două intervenții prin care a trecut actorul spaniol au fost realizate grație chirurgiei minim invazive: o simpatectomie și o foraminotonie spinală „foarte complicată pe patru niveluri”. „Sunt miracolele ale chirurgiei minim invazive uniportal – tehnică inventată de către îngerul meu păzitor, doctorul Diego Gonzales Rivas (n.r. cel mai cunoscut chirurg toracic din lume, la ora actuală), realizată cu măiestrie de neurochirurgul român Ionuț Gobej. Acești oameni sunt cei care merită premii, distincții și chiar statui. Mulțumesc că mi-ai salvat brațul drept și coloana vertebrală”, mai scrie Enrique Arce pe contul său.

Actorul a fost operat vineri la Madrid de către chirurgii Rivas și Gobej, iar seara a fost externat. A doua zi, sâmbătă, de la prânz până la miezul nopții, Enrique Arce l-a plimbat prin tot orașul pe Ionuț Gobej. 

Doctor Ionuț Gobej este medic primar neurochirurg, cu supraspecializare în neurochirurgie cerebrală, vasculară și spinală. Apreciat medic în România, a militat pentru siguranța pacientului în sistemul sanitar. Este co-fondatorul clinicii NeuroHope, înființată în 2017, la scurtă vreme după ce – alături de partenerul și colegul său, dr Dorin Bica, neurochirurg – a părăsit sistemul public de sănătate.  

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • https://lasaludhospital.es/cincu-marsalic-rafael
    Cautati si vedeti un roman de cinste !
    • Like 0
    • @ George Bucsan
      Desigur ca,,sunt multi medici exceptionali ca Profesionist si ca Om . dar din pacate sunt putini . Am avut si eu norocul sa am parte de un Om ,adevarat si un chirururg urolog de exceptie . Care la privat m-a operat contra-cost ( si nu a fost putin ,), dar a meritat pentru ca , am fost salvat din ghiarele mortii .
      Dar ma absedeaza o intrebare ?
      ---Ce pot sa faca cei care ,nu ar fi avut acea suma , de 16 mii de lei in 2015 ,, erau bani multi .?
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult