Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

„La noi în comună, doar dacă nu vrei să muncești nu îți găsești un loc de muncă”. Comuna din județul Brașov cu 500 de firme și șomaj sub 1%

comuna Prejmer

În comuna Prejmer, una dintre localitățile prospere din județul Brașov, sunt înregistrate 500 de firme, iar șomajul este sub 1%, a spus joi primarul comunei, Mihai Apafi, într-o conferință de presă.

„La Prejmer, rata şomajului este foarte mică, sub 1%, conform datelor oficiale. Este adevărat, probabil să sunt mulți care nu s-au declarat ca fiind şomeri sau lucrează ca zilieri. Dar eu cred că, la Prejmer, doar dacă nu vrei să munceşti nu îţi găseşti un loc de muncă. Avem active în jur de 500 de firme, multe în Parcul Industrial Prejmer, iar numărul total al locurilor de muncă este de peste 3.500. Totalul salariaţilor din Prejmer este de aproximativ 4.100. Dacă ar fi ca toţi locuitorii din comună să îşi dorească să lucreze la Prejmer, cred că am putea să asigurăm undeva la 85% din totalul necesar”, a afirmat primarul Mihai Apafi, scrie Bună Ziua Brașov.

Pentru cei care nu şi-au găsit un job, în comună a fost organizat joi un târg de locuri de muncă la care au participat peste 10 firme din Parcul Industrial Prejmer care au oferit aproximativ 100 de posturi. Primăria a atras fonduri europene pentru proiecte prin care persoanele marginalizate sunt sprijinite să se integreze pe piața muncii.

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult