Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„Mi-ar place să fac cozonac, dar nu mă pricep”. Primiți cu Viorica? Cu toate greșelile din dotare, premierul Dăncilă a colindat un studio TV

Viorica Vasilica Dăncilă - hora

(Foto: Facebook/Viorica Dancila)

Val de greșeli de exprimare într-un interviu acordat de premierul Viorica Dăncilă duminică seara la România TV. Câteva dintre acestea: „am participat cu soțul decât la evenimentele”, „am profesat această profesie”, „cred că caracterizarea”, „ne-o face românii”, „mi-ar place”.

Premierul a pus pe seama emoției greșelile de exprimare pe care admite că le mai face uneori și crede că acestea nu sunt importante, ci „este important când greşeşti faţă de oameni”.

„Venind din alt mediu, starea de emoţie, am avut aceste greşeli, dar a greşi este omenesc. Nu sunt importante greşelile de exprimare pe care le-am avut şi le recunosc, pe care le regret. Cred că este important când greşeşti faţă de oameni şi acest lucru nu mi l-aş putea ierta şi cred că acest lucru nu mi l-ar ierta oamenii. (...) Eu cred că nu trebuie să mai avem politicieni-robot, oameni care nu empatizează, oameni care nu simt simpatie pentru oameni, oameni care nu iubesc oamenii. Eu am venit dintr-un alt mediu şi pe acest fond al emoţiei poate am făcut greşeli pe care le recunosc, mi le-am însuşit şi poate, dincolo de criticile venite din afară, am fost cel mai mare critic al meu şi am regretat aceste greşeli”, a afirmat Dăncilă, potrivit Agerpres.

Citiți și:

Viorica Dăncilă: „Cred că caracterizarea cea mai bună ne-o face românii”

Dăncilă a spus că de când este premier a încercat să nu își scoată familia în prim-plan, iar cu soţul său a participat „decât” la evenimentele în care se impunea acest lucru.

„Am participat cu soţul meu decât la evenimentele în care se impunea acest lucru”, a spus Viorica Dăncilă.

Întrebată ce îşi dorea să devină în copilărie, actualul premier a răspuns că voia „să devină medic”. „Între timp m-am răzgândit, sunt inginer. Am profesat această profesie până în 2009, când am devenit europarlamentar", a spus Dăncilă.

Premierul a mărturisit că a ajuns să petreacă foarte puțin timp cu familia, ca urmare a responsabilităților care „apasă mereu” asupra sa, iar „preocuparea era să găsesc soluții la problemele care țin de România".

Dăncilă a mai spus că nu mai are timp să gătească de când a devenit premier, iar soţul şi copiii o ajută în gospodărie. Ea a spus că îi place să gătească ciorbe şi sarmale, dar că nu îi ies cozonacii şi a renunţat să mai facă.

„Mi-ar place să fac cozonac, dar am încercat și nu mi-a ieșit, a fost un eșec. La cozonac nu mă pricep", a adăugat Viorica Dăncilă. 

„Cred că caracterizarea cea mai bună ne-o face românii”

În același interviu Viorica Dăncilă a fost întrebată cum l-ar caracteriza pe președintele Klaus Iohannis. „Un om care nu acceptă consensul. Cred că e greu pentru mine ca premier să îi pun o etichetă preşedintelui”, a venit răspunsul premierului. „Cred că caracterizarea cea mai bună ne-o face românii”, a adăugat Dăncilă, continuând șirul de greșeli de exprimare.

Citește și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Întotdeauna m-au amuzat "perlele" care circulau prin internet după fiecare examen de bacalaureat sau de capacitate. Sincer să fiu, mereu am crezut că cele mai multe erau inventate. Însă, de când madam Dăncilă a apărut pe firmamentul politic... parcă-mi vine să cred că "perlele" sunt, totuşi, veritabile...
  • Like 1
 • check icon
  Prin faptul că d-na Veorica e pusă strategic în acea poziție, PSD-ul se poate concentra mai ușor pe furat și schimbat legi peste noapte. Are trecut curat și singurul ei dezavantaj e că nu o cam duce bibilica. Ce o ajută mult în schimb, în carieră, e nesimțirea și tupeul de care dă dovadă.
  • Like 0
 • Daca zic ca e proasta sunt un om rau?
  • Like 0
  • @ Jonn Jonzz
   Al Lui Al Lui check icon
   Depinde pe cine-ntrebi...!
   • Like 0
  • @ Jonn Jonzz
   Mihaela check icon
   Ha! Nu esti rau, esti sincer. Insa treaba e ca ea e si proasta si om rau. Intotdeauna am crezut ca oamenii cu adevarat periculosi sunt cei inteligenti si 'evil'. Insa nu am luat in calcul niciodata categoria din care face parte Dancila: nu prea inzestrati neuronal ( cu un coeficient de inteligenta egal cu numarul propriu de la picior) si mai rai decat Cruella De Vil. Inconstienta sa, dincolo de macelarirea limbii romane, o duce la comiterea unor greseli imense fata de oameni. Dansa zice ca asta nu si-o poate ierta, dar nu cred ca constientizeaza ca exact asta face!! Daca ar avea putin suflet si bun simt, s-ar retrage maiestuos, declarand ca functia de prim-ministru o depaseste si ca trebuie sa o cedeze cuiva capabil. Dar ea persevereaza indecent si implacabil, cand de fapt ar trebui sa mai dea o sansa coacerii de cozonaci. La asta o vad sa aiba succes la un moment dat. Va spun eu, care sunt anti-talent in bucatarie, dar dupa incercari seculare, am facut niste cozonaci magnifici, atat la gust, cat si la aspect.
   • Like 0


Îți recomandăm

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Elevă de liceu la examen

Dar dacă sărăcirea noastră este ceva ce am putea accepta, atentatul asupra valorilor și moralei ar trebui să fie acea limită pe care să nu o acceptăm. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult