Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

„Mi-ar place să fac cozonac, dar nu mă pricep”. Primiți cu Viorica? Cu toate greșelile din dotare, premierul Dăncilă a colindat un studio TV

Viorica Vasilica Dăncilă - hora

(Foto: Facebook/Viorica Dancila)

Val de greșeli de exprimare într-un interviu acordat de premierul Viorica Dăncilă duminică seara la România TV. Câteva dintre acestea: „am participat cu soțul decât la evenimentele”, „am profesat această profesie”, „cred că caracterizarea”, „ne-o face românii”, „mi-ar place”.

Premierul a pus pe seama emoției greșelile de exprimare pe care admite că le mai face uneori și crede că acestea nu sunt importante, ci „este important când greşeşti faţă de oameni”.

„Venind din alt mediu, starea de emoţie, am avut aceste greşeli, dar a greşi este omenesc. Nu sunt importante greşelile de exprimare pe care le-am avut şi le recunosc, pe care le regret. Cred că este important când greşeşti faţă de oameni şi acest lucru nu mi l-aş putea ierta şi cred că acest lucru nu mi l-ar ierta oamenii. (...) Eu cred că nu trebuie să mai avem politicieni-robot, oameni care nu empatizează, oameni care nu simt simpatie pentru oameni, oameni care nu iubesc oamenii. Eu am venit dintr-un alt mediu şi pe acest fond al emoţiei poate am făcut greşeli pe care le recunosc, mi le-am însuşit şi poate, dincolo de criticile venite din afară, am fost cel mai mare critic al meu şi am regretat aceste greşeli”, a afirmat Dăncilă, potrivit Agerpres.

Citiți și:

Viorica Dăncilă: „Cred că caracterizarea cea mai bună ne-o face românii”

Dăncilă a spus că de când este premier a încercat să nu își scoată familia în prim-plan, iar cu soţul său a participat „decât” la evenimentele în care se impunea acest lucru.

„Am participat cu soţul meu decât la evenimentele în care se impunea acest lucru”, a spus Viorica Dăncilă.

Întrebată ce îşi dorea să devină în copilărie, actualul premier a răspuns că voia „să devină medic”. „Între timp m-am răzgândit, sunt inginer. Am profesat această profesie până în 2009, când am devenit europarlamentar", a spus Dăncilă.

Premierul a mărturisit că a ajuns să petreacă foarte puțin timp cu familia, ca urmare a responsabilităților care „apasă mereu” asupra sa, iar „preocuparea era să găsesc soluții la problemele care țin de România".

Dăncilă a mai spus că nu mai are timp să gătească de când a devenit premier, iar soţul şi copiii o ajută în gospodărie. Ea a spus că îi place să gătească ciorbe şi sarmale, dar că nu îi ies cozonacii şi a renunţat să mai facă.

„Mi-ar place să fac cozonac, dar am încercat și nu mi-a ieșit, a fost un eșec. La cozonac nu mă pricep", a adăugat Viorica Dăncilă. 

„Cred că caracterizarea cea mai bună ne-o face românii”

În același interviu Viorica Dăncilă a fost întrebată cum l-ar caracteriza pe președintele Klaus Iohannis. „Un om care nu acceptă consensul. Cred că e greu pentru mine ca premier să îi pun o etichetă preşedintelui”, a venit răspunsul premierului. „Cred că caracterizarea cea mai bună ne-o face românii”, a adăugat Dăncilă, continuând șirul de greșeli de exprimare.

Citește și:

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Întotdeauna m-au amuzat "perlele" care circulau prin internet după fiecare examen de bacalaureat sau de capacitate. Sincer să fiu, mereu am crezut că cele mai multe erau inventate. Însă, de când madam Dăncilă a apărut pe firmamentul politic... parcă-mi vine să cred că "perlele" sunt, totuşi, veritabile...
  • Like 1
 • Andreas Andreas check icon
  Prin faptul că d-na Veorica e pusă strategic în acea poziție, PSD-ul se poate concentra mai ușor pe furat și schimbat legi peste noapte. Are trecut curat și singurul ei dezavantaj e că nu o cam duce bibilica. Ce o ajută mult în schimb, în carieră, e nesimțirea și tupeul de care dă dovadă.
  • Like 0
 • Daca zic ca e proasta sunt un om rau?
  • Like 0
  • @ Jonn Jonzz
   Al Lui Al Lui check icon
   Depinde pe cine-ntrebi...!
   • Like 0
  • @ Jonn Jonzz
   Mihaela check icon
   Ha! Nu esti rau, esti sincer. Insa treaba e ca ea e si proasta si om rau. Intotdeauna am crezut ca oamenii cu adevarat periculosi sunt cei inteligenti si 'evil'. Insa nu am luat in calcul niciodata categoria din care face parte Dancila: nu prea inzestrati neuronal ( cu un coeficient de inteligenta egal cu numarul propriu de la picior) si mai rai decat Cruella De Vil. Inconstienta sa, dincolo de macelarirea limbii romane, o duce la comiterea unor greseli imense fata de oameni. Dansa zice ca asta nu si-o poate ierta, dar nu cred ca constientizeaza ca exact asta face!! Daca ar avea putin suflet si bun simt, s-ar retrage maiestuos, declarand ca functia de prim-ministru o depaseste si ca trebuie sa o cedeze cuiva capabil. Dar ea persevereaza indecent si implacabil, cand de fapt ar trebui sa mai dea o sansa coacerii de cozonaci. La asta o vad sa aiba succes la un moment dat. Va spun eu, care sunt anti-talent in bucatarie, dar dupa incercari seculare, am facut niste cozonaci magnifici, atat la gust, cat si la aspect.
   • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult