Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„Nu ne vom mai întoarce niciodată la epoca frumoasă în care benzina era 5 sau 6 lei”

benzinarie - Inquam Photos / Octav Ganea

Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Prețul benzinei nu se va mai întoarce la nivelul de 5-6 lei pe litru, spune profesorul Mircea Coșea, amintind că piața combustibililor este extrem de volatilă, din cauza situației de la nivel internațional - războiul din Ucraina, sancțiunile impuse Rusiei. 

Pe de altă parte, profesorul a observat o „coincidență foarte nenorocită” între scumpirea carburanților și începutul campaniei agricole de primăvară și spune că e nevoie ca statul român să ia măsuri pentru a-i ajuta pe producătorii agricoli să cumpere motorină mai ieftină. „Dacă nu reușim să facem lucrările agricole, păi atunci chiar că intrăm într-un impas mare”, avertizează Mircea Coșea.

„Nu putem să spunem dacă (prețurile la combustibili) vor continua să crească sau nu. Este o piață foarte fluidă, foarte influențabilă de tot ceea ce se întâmplă în lume. Acum prețurile au crescut, există și o explicație - războiul (din Ucraina), sancțiuni, OPEC (Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol) ce lucrează într-o anumită direcție. Dar ce trebuie să se înțeleagă la nivelul individului este că nu ne vom mai întoarce niciodată la epoca frumoasă în care benzina era 5 sau 6 lei. Prețul va mai scădea, dar va rămâne la un nivel mult peste acesta, tot din același motiv - sunt cerințe foarte mari, iar progresele care trebuiau să fie făcute pentru înlocuirea carburantului clasic - cu electricitate sau cu hidrogen - sunt încă destul de în urmă. În România, problema este foarte complicată. Există acum o situație de care eu mă tem: este o coincidență foarte nenorocită între creșterea prețului la carburanți si începutul campaniei agricole de primăvară. România are nevoie neapărat de agricultură, care poate să devină, ar trebui să devină punctul forte al dezvoltării ei. Pentru că nicio țară din Europa, la nivel de suprafață și de locuitori nu are potențialul agricol pe care îl are România. Deci avem nevoie de o campanie de primăvară bine făcută. (...) Fermierii nu își permit să cumpere motorină cu 8 lei, nu pot face față la aceste cheltuieli”, spune Mircea Coșea.

„Îi sacrificăm pe cei cu mașini particulare, îi lăsăm să se descurce, dar ajutăm agricultura și tirul”

Pe de altă parte, și transportatorii au de suferit în urma scumpirilor masive ale combustibililor din acest an.

„Mai avem o ramură, transportul cu tirul, care e pus în dificultate cu aceste prețuri. Trebuie făcut ceva ca să scadă acest preț. O metodă pe care au folosit-o și alții e reducerea accizei. Sunt cel puțin 5 țări în Europa care au practicat asta, chiar dacă UE nu a fost de acord.

Ar trebui să se reducă costul nu pe ansamblu, îi sacrificăm pe cei cu mașini particulare, îi lăsăm să se descurce, dar ajutăm agricultura și tirul. Aici facem reduceri. Cum? Luăm metoda pe care am mai folosit-o: se colora dieselul cu roșu ca să nu fie furat - că asta e, în România se mai fură - și avea o subvenție de la stat. Dacă nu reușim să facem lucrările agricole, păi atunci chiar că intrăm într-un impas mare”, a avertizat profesorul Mircea Coșea.

Emisiunea „În fața ta”, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită la Digi24 sâmbăta și duminica, de la ora 14.00.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Intr-un fel pare normal ca industria si agricultura sa beneficieze de tarife preferentiale in vremuri de restriste pentru ca preturil sa nu o ia razna rau de tot, dar cum poti sa faci asa ceva cand statul nu are nici un fel de putere in economie? Daca ar fi avut o retea de distributie produse petroliere si ar fi sacrificat o parte sau integral profitul in favoarea industriei - sau unei parti din industrie - poate ar fi mers pentru ca particularii ar fi trebuit sa se alinieze ca sa isi mentina nivelul de vanzari. Dar cum asa ceva nu exista aceste idei de acest gen sunt sortite esecului. In plus tinand cont de faptul ca distributia este facut integral de companii straine - pe actiuni sau nu - nici nu ai la cine sa zgandari sentimentul national si patriotic sa isi ajute semenii. In plus cred ca in realitate statul chiar nu isi doreste acest lucru pentru ca incasarile lui in aceasta perioada sunt imense datorita acestor cresteri de pret.
    • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult