Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

„O bandă de hoți care așteaptă să dea lovitura”. Sentimentul pe care l-a avut regizorul Stere Gulea ascultând cum vrea să schimbe ministrul Toader legile justiției

Stere Gulea

Foto: cinemagia.ro

Regizorul Stere Gulea a comparat, în emisiunea „În fața ta” de la Digi24, felul în care încearcă Guvernul să schimbe legile justiției cu felul în care acționează o bandă de hoți.

„Cum să nu te revolți?”

„Tu stai ca o bandă de hoți și aștepți momentul în care să dai lovitura. Ăsta e sentimentul pe care l-a creat ministrul Justiției cu propunerile pe care le-a făcut. Ai sentimentul că e o bandă de hoți care stă la pândă să vadă dacă au adormit stăpânii și să dea lovitura. Ăsta e sentimentul pe care îl ai, că ești urmărit să nu adormi, să nu ai impresia că lucrurile s-au liniștit”, a spus Stere Gulea. I se pare ciudat cum cei aflați la putere nu își dau seama că astfel de propuneri îi revoltă pe oameni și îi fac să iasă în stradă. 

„L-am văzut pe omul ăsta care se spune că e o somitate. Nu îl înțeleg. Pai dacă tu ești o somitate, chiar așa să vii cu asta și să-i crezi niște proști, că astea nu sunt dom'le adevarate, nu ați înțeles. Păi, oamenii sunt proști? Cum să nu te revolți? Păi tu vii să întorci justiția la anii 2000 pentru că ți-o cere Guvernul și vrei să rămâi ministru cu orice preț. Dacă ești un om care știi drept, ai fost rector, ce ai fost, (trebuie să ai, n.n.) puțină demnitate profesională, nu se poate așa”.

Emisiunea „În fața ta” în care este invitat Stere Gulea poate fi urmărită la joi seară, de la 22:30, la Digi24.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Este rezultatul lipsei de maturitate politica a poporului roman. Pana ce nu exista un alegator critic ,care in multe cazuri el insusi e corupt,criteriile de alegere nu sunt cele care sa aduca la organisme statale care sa fie in stare sa faureasca un stat adevarat liber. Mentalitatea nu se schimba usor Telormanismul domina in partea de tara care traia prea mult timp sub influenta turceasca..
  • Like 1
 • Argumentele nu sunt necesare, folosim 'prezumtia de vinovatie', stim ca oricum se fac aranjamente in spatele cortinei, dar daca o fac unii este corect, daca o fac altii este incorect. De ce nu exista un reprezentant al puterii judecatoresti ales prin vot direct, universal si secret?
  • Like 0
 • cristian check icon
  @constantin
  ...Ar fi ca in Franta daca n-ar fi ca in Romania.Ministrul justitiei va propune CSM sefii parchetelor,CSM avand dreptul sa-i refuze O SINGURA DATA.Tudorel-profesionistul(soldat credincios PSD) muta numirea politica de la presedinte(care se prezuma ca nu va fi al PSD nici in viitorul apropiat)in ograda partidului-stat,mama buna a tovarasiei hotilor .
  • Like 1
  • @ cristian
   Stimabile, Adrian Năstase a modificat Constituţia României în 2003 şi a mărit mandatul prezedinţial la 5 ani... Era sigur că va fi viitorul preşedinte... A fost Băsescu...două mandate :) Ce spui tu? Se prezumă că viitorul preşedinte nu va fi PSD? Şi Adrian Năstase a prezumat... Facem legi pentru indivizi? Eu cred că nu este bine. Şi dacă din 2019 preşedinte va fi Dragnea iar ministrul Justiţiei va fi Iordache? Aud?!
   • Like 0
 • Romania este paradisul celor care stiu sa faca de toate si a celor care vaneaza pozitii de top prin nemunca iar opusul este sensibil in minoritate !
  • Like 5
 • check icon
  Toti acesti oameni care vor schimbarea legilor justitiei sunt cu "musca pe caciula". Asta e singura lor sansa de a nu intra in colimatorul justitiei.Cererile lor sunt precum o lege furnizata de Terente pentru interzicerea sexului premarital...nu conteaza cu cine se marita,Terente va fi acolo,hmmmm!
  • Like 4
 • Se spune ca e o somitate... omul a trucat cu concurs pentru fii-su si a fost prins incalcand Codul rutier. E la fel ca toti politrucii, un nimeni cu pretentii de mare stapan pe ceea ce spune in limba aia juridica de lemn putrezit, promovat de Fenechiu si resapat de Drac Nea.
  • Like 6
 • Calmaţi-l pe domnul Gulea. Nu este niciun atac la justiţie. Chiar nu este... Procurorii şefi vor fi numiţi de CSM, nişte profesionişti. Acum sunt numiţi de un om politic. Iar Inspecţia judiciară trece la Ministerul Justiţiei... Ca în Franţa, Germania şi Italia.
  Atunci când Monica Macovei a dat oamenilor politici puteri nemăsurate asupra justiţiei, eu nu l-am auzit pe domnul Gulea protestând. Şi mutarea s-a făcut prin asumarea răspunderii, nu prin dezbatere publică, proiect de lege al Guvernului şi vot în Parlament. Mai democratic nu se poate. Dar nu este bine aşa...vrem dictatură macovisto-băsistă. Că românul este frate cu dictatura.
  • Like 1
  • @ Constantin
   Tov Costel matale te auzi ce pozne spui ? ( știu e cuvânt cu cuvânt ce ai auzit la spălat capete tv ) Auzi la matali , cică acum nu e bine ca-s numiți de un om politic , da in varianta sa fie numiți de ministerul justiției ( matale chiar crezi ca eunucul e independent ? ) , o sa fie numiți de menestrelul Toderel la comanda celui mai iubit tractorist din Teleorman , care e apolitic . Ți-am mai spus matale ești omul sovietic perfect : crezi tot ce-ți zice partidul , programul matale e făcut tot de partid și ți-e frica sa-ți folosești mintea . Și e păcat ca după cum vorbești ( corect gramatical și coerent, ai făcut ceva școala ) te lași manipulat de specimene analfabete ca tractoristul draganel , folclorista Olguța , prim consumatorul țării Tudosă , eunucul tudorel si ceilalți bolșevici .
   • Like 5
  • @
   Chiara aşa este: CA ÎN FRANŢA. Cred că nici măcar doamna Monica Macovei n-ar putea spune altceva, deşi o cred în stare de orice....
   • Like 2
  • @ Constantin
   Calmati-va, este doar o incercare a unor borfasi de a pune stapanire pe sistemul judiciar. Va inteleg in general pornirile de stanga - este dreptul dumneavoastra, insa trebuie sa intelegeti ca infractorul condamnat penal dragnea si ciracii sai NU SUNT DE STANGA, sunt doar niste derbedei ordinari - ce au devalizat si vor sa devalizeze in continuare aceasta tara. Nimic mai mult, nimic mai putin!
   • Like 4
  • @ Constantin
   cox check icon
   @ Lucian Baciu, îţi răceşti gură de pomană ! Omul nu picepe nimic, dar are pretenţii. Constantin se pricepe la toate... de la cultura sfeclei furajere la neutrini şi de la justiţie la cai verzi pe pereţi. Are talent în a bate câmpii şi a fi Gică contra.
   • Like 2
  • @ Constantin
   Păi da dom'le or vrea ei ca-n Franța da' acolo oamenii politici au „un pic” mai mult bun simț decât ca la noi.
   Nu merge așa la noi. Aci trebuie separație la sânge între politic și justiție. Poate nu e cea mai optimă configurație dar e cea mai sigură.
   Dacă ar fi după mine eu aș da poporului opțiune directă de a vota candidați pentru conducerea justiției dintre profesioniștii din justiție. Costă mai mult fiindcă se fac niște cheltuieli suplimentare cu buletinele de vot dar atunci nu vor mai fi discuții. Corpul justiției este apolitic așa că vor fi numai candidaturi individuale locale sau regionale care se vor grupa ierarhic pentru a alege conducerile de la nivelul superior. Și uite așa am terminat cu bălăcăreala asta pentru totdeauna.
   • Like 1
  • @ Pinalti Gheorghe
   Nu trebuie să apelați la jigniri dacă nu sunteți de acord cu o idee exprimată cu argumente. Jignirile nu va fac cu nimic mai bun decât Dragnea&Co. În urmă cu 4 ani, în epoca Băsescu, dl. La Orban s-a exprimat public asupra numirii șefilor de parchete de către Președinte, oricare ar fi el. Acum s-a întors la 180° . Toată această discuție e politizată, puternic polarizata, biasrd ar spune americanii. Nu exista un adevăr absolut in aceasta problema, ci doar păreri.
   • Like 0
  • @ Florin Jurca
   Procurorii nu fac parte din "justiție" ci doar judecătorii.
   • Like 1
  • @ cox
   Am talent...am reţinut.
   • Like 0
  • @ Constantin
   Nu-i mai compara tu pe Macovei si Basescu cu actuala clica de penali, incompetenți, hoți, puscariabili, trădători de tara, filoruși. Altele erau circumstanțele atunci. Nu mai lua de bună ce spune slugoiul " mare somitate ". S-a făcut remarcat prin părtinire fata de PSD si in vremea in care era președinte ccr. Nu poate mai mult. In realitate este o nulitate ca si Iordache, pop si ceilalți " miniștri" servitorii lui dagnea si tariceanu, borfașii naționali.
   • Like 1
  • @ Constantin
   La ce? La răstălmăcit realitatea?! Nu vrei să vezi cât de nocivi, periculoși, fățarnici, hoți, mincioși, anitipopor, lacomi și cate si mai câte defecte au actualii " aleși " la limită, prin absenteism electoral, si înșelătorie si șantaj, mai ales, cu sprijinul "dezinteresat" al popimii, la țară.
   • Like 2
  • @ Mihai Negulescu
   Corect se poate spune că procurorii fac sau nu parte din Corpul Magistraților. Și fac parte din Corpul Magistraților.
   • Like 0


Îți recomandăm

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult

OnLaptop

Cu o experiență de aproape 15 ani în business-ul IT, Valentin Morlovea a intrat pe nișa reparațiilor de laptop-uri în 2015, o afacere a cărei dezvoltare depinde fundamental de viteza de răspuns în soluționarea problemelor clienților. În prezent, 70% din laptopurile care intră în OnLaptop Service Center&Shop din București, sunt reparate în maxim 24 de ore, lucru care este posibil datorită dezvoltării unui soft dedicat.

Citește mai mult

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult