Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Actorul Bogdan Stanoevici a murit după ce a fost diagnosticat cu Covid

Bogdan Stanoevici

Foto: Bogdan Stanoevici, la un miting organizat în primăvară împotriva măsurilor de protecție luate de autorități pentru a preveni răspândirea Covid. Credit: Inquam Photos/ Octav Ganea

Actorul Bogdan Stanoevici, fost ministru Românilor de Pretutindeni în guvernul Victor Ponta, fost manager al Circului Metropolitan și candidat la alegerile prezidențiale din 2019 a murit, după ce s-a infectat cu SARS-CoV2.

El se afla internat la Institutul Inimii, unde a fost mutat de la spitalul „Sfântul Pantelimon”, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19, scrie News.ro. La Institutul Inimii, actorul fusese trecut pe oxigenare extracorporală pentru a-i pune plămânii în repaos.

În vârstă de 62 de ani, Bogdan Stanoevici era unul dintre contestatarii măsurilor sanitare luate pentru a limita răspândirea Covid și susținea că virusul a fost creat în laborator. În mai, a luat parte la un miting împotriva măsurilor sanitare, iar în noiembrie a refuzat să poarte mască în timpul unei conferințe de presă.

A fost diagnosticat cu Covid la începutul lunii decembrie, iar starea lui s-a agravat.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Sa nu uitam si de infectia nosocomiala primita gratuit dintr-un spital normal din Romania. Ele exista in continuare si cred ca contribuie decisiv in anumite cazuri la agravarea situatiei unor pacienti. Dar se pare ca subiectul nu mai este atat de important si face parte deja din viata noastra. Ai noroc sau ai ghinion...
    In rest, indiferent de simpatiile si opiniile lui era un om pana la urma. Sa ii fie tarana usoara si condoleante familiei.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult