Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Adrian Țuțuianu sau ministrul Apărării față de multinaționale. Fiica sa își declara „scârba” față de protestatarii din Piața Victoriei

Adrian Țuțuianu, șeful comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI, propus pentru portofoliul de la Ministerul Apărării, a intrat in atenția presei după ce la începutul anului a acuzat multinaționalele că ar fi sprijinit protestele antiguvernamentale din România, iar fiica sa a scris pe Facebook că îi este „scârbă” de protestatari.

După ce a declarat că va cere de la SRI răspunsuri cu privire la suspiciunile sale că marile companii ar fi sprijinit protestele împotriva guvernului, explicând că acest lucru ar încălca legea securităţii naţionale, Adrian Țuțuianu a acuzat companiile cu capital străin că scot profiturile din țară. 

„Sunt publice cifrele, multinaționalele produc cam 80% din cifra de afaceri și plătesc cam 3 miliarde de euro profit, ceilalți, întreprinderi mici și mijlocii produc 20% din cifra de afaceri și plătesc 56 de miliarde de euro impozite'', a declarat Adrian Țuțuianu.

Factual a analizat declarația senatorului PSD Adrian Țuțuianu despre impozitele plătite de multinaţionale în comparație cu ce plătesc IMM-urile și a ajuns la concluzia că este falsă. Adrian Țuțuianu face câteva erori, în opinia Factual, cu privire la folosirea termenilor economici profit și impozit, dar și în ceea ce privește datele oferite.

Baron de Dâmbovița și șef al filialei PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu și-a dovedint în ultimele luni devotamentul față de cauză, fie că a fost vorba de anchetarea alegerilor din 2009, fie de gestionarea arhivei SIPA sau de implicarea multinaționalelor în protestele generate de OUG 13, scrie Digi24.

(Foto Facebook/ Adrian Țuțuianu)

În atenția presei a intrat și fiica sa, Ruxandra Ţuţuianu, 25 de ani, după ce aceasta a scris pe Facebook , despre protestatari, că „dacă tot vă adunaţi ca oile în Piaţa Victoriei, cu toate că nu îmi pasă câtuşi de puţin de urletele voastre prost informate, îmi pasă de ce văd că lăsaţi în urmă! Nu e de mirare că ieşiţi ca în junglă, sunteţi un haos desăvârşit! Adunaţi-vă mizeriile, sticlele, hârtiile, mâncarea de pe jos! Ajung bătrânii să strângă după voi! Mi-e scârbă!” .

În noul guvern ar urma să intre 16 din miniștrii care au făcut parte și din cabinetul Grindeanu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Păi și nouă ne e scârbă de acești conducători! :-)
  • Like 0
 • Dar care este problema? N-a fost de acord cu protestele din Piaţa Victoriei? Şi?.... Avea altă opinie despre situaţie. Nu este voie?
  A spus că multinaţionalele nu plătesc impozit la profitul real. Foarte bine! Asta spune şi UE... S-a dat o directivă în sensul ăsta....Problema este mondială.

  Ce vină are fata domnului Ţuţuianu? N-a fost de acord cu protestele din Piaţa Victoriei. Şi? Mai ales că este pe ...persoană fizică. La aşa-zisa societate civilă este ca la comunişti? N-ai fost cu noi în Piaţa Victoriei, atunci eşti duşmanul poporului! Aşa?
  • Like 0
  • @ Constantin
   Du-te si trâmbițează la Kremlin chestiile astea ... Pe persoană fizică, seful comisiei de control al SRI ? Tu te auzi ce spui sau esti platit la cuvânt ?
   • Like 1
  • @ Radu Andrei Malica
   Radu, lasa-l, ca-i inca unul care gandeste cu televizorul...
   • Like 0
 • articole ca asta obtin doar efectul contrar. stil propagandistic, infieram, e asa cum zic eu, nici urma de indoiala. iar fata stimabilului Tutu nu isi declara scarba fata de protestatari, cum indica titlul articolului, ci fata de ce ramanea in urma. mi-e chiar antipatic Tutuianu, e genul de soparla potrivita pentru pozitia de comisie SRI pe care o detine (probabil ca in acest moment astia tocmai ce mai nasc niste Ghiti), iar fata lui nici nu am auzit de ea nici nu cred ca intereseaza pe cineva, dar daca tot nu va plac teve-urili "lor" nu faceti la fel ca ei. valoare articol zero.
  • Like 0
 • Paul check icon
  Eu nu înțeleg de ce va mira ca toate nulitățile ajung miniștrii. Ce ii califica pe ăștia ca miniștrii este faptul ca își dau seama ca numai obedienta ii tine acolo unde sunt, pentru ca valoarea personală e zero. Cât despre odrasla lui tutuianu... aschia nu sare departe de trunchi. Ce va așteptați de la ea? Sa fie olimpică și fan USR? Va mira cu adevărat ca e o pițipoanca prost crescută cu creierul lin?
  • Like 3


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult