Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

ANAF a publicat primele liste cu 2.600 datornici la stat. „Persoanele fizice vin buluc acum să plătească”

ANAF a început publicarea listelor persoanelor cu restanțe fiscale. Primele liste cu peste 2.600 de contribuabili mari și mijlocii care au datorii la stat pot fi accesate și descărcate aici.

Numele firmelor mici, cu restanțe mai mari de 1.500 de lei, vor fi făcute publice zilele următoare. 

Publicarea „listei rușinii” cu persoanele fizice datoare la stat a fost amânată deocamdată, urmând să fie făcută publică într-o săptămână, potrivit unor surse din ANAF. Este vorba de lista cu persoanele fizice cu restanțe mai mari de 10.000 lei. Pe această listă s-ar afla circa 200.000 de nume de persoane fizice. Reprezentanţii Fiscului au explicat decizia de amânare a publicării listei prin faptul că oamenii au început să îşi achite dările şi că, în ultimele zile au fost interesaţi să îşi clarifice situaţia datoriilor.

„În ultimele zile numărul celor care au început să își achite datoriile restante a crescut foarte mult. Mai ales persoanele fizice vin buluc acum să plătească”, au comentat pentru Republica.ro surse din ANAF.

Din listele publicate azi de ANAF reiese că 186 de firme au restanțe mai mari de 100.000 lei și înregistrează obligaţii fiscale totale de 2,6 miliarde de lei. Restul de 2.486 de contribuabili au restanțe mai mari de 50.000 lei.

„Deoarece în săptămâna 25-29.04.2016 a crescut foarte mult numărul contribuabililor care au decis să își stingă datoriile, sau să își clarifice situația fiscală, și pentru a asigura publicarea unor informații cât mai corecte,în zilele imediat următoare va fi publicată lista debitorilor mici contribuabili, instituţii publice, persoane fizice cu obligaţii fiscale restante rezultate şi din activităţi economice independente sau profesii libere, cu restanțe mai mari de 10.000 lei și persoane fizice cu restanțe mai mari de 1.500 lei”, se arată într-un comunicat de la ANAF.

Sunt exceptate de la publicare obligaţiile fiscale pentru care s-au acordat şi sunt în derulare înlesniri la plată, cele a căror executare este suspendată și cele care au termene de plată stabilite în planul de reorganizare judiciară.

„Lista debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante se publică în baza art. 162 din Codul de procedură fiscală, aprobat prin Legea nr. 207/2015. Cuantumurile de la care obligaţiile fiscale restante fac obiectul publicării pe pagina de internet a ANAF și Procedura de publicare a listelor debitorilor şi cuantumul obligaţii fiscale restante înregistrate au fost aprobate prin OPANAF nr. 558/2016”, precizează ANAF.  Contribuabilii cu restanțe fiscale înregistrate au primit notificări prealabile și li s-a oferit astfel posibilitatea stingerii datoriilor sau clarificării situației fiscale.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Domnilor, la cat face statul roman pentru firmele din Romania, m-as considera mandru sa fiu cap de lista....Iar ca sa fiu mai obiectiv, toate nenorocirile produse de ANAF in ultimii ani firmelor din Romania au fost facute pe baza unor ordine semnate de actuali puscariabili...sau viitori puscariabili (depinde cum privesti lucrurile d.p.d.v. politic). Asa ca eu ce sa mai cred...ca traim intr-o societate corecta, in care ANAF -ul ma beleste pe mine , simplu SRL, pentru 1 leu treizeci neinregistrati in casa de marcat - pentru care imi pune o amenda de 15000 de lei -, in timp ce sefii ANAF, INDIFERENT DE PERIOADA, ajung in atentia DNA-ului cu averi nedeclarate de sute de mii de EUR?...
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult