Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, a câștigat premiul de 50.000 euro la UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente pentru monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul transportului, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. 

Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Furnizorii sau clienții au posibilitatea de a accesa, în timp real, informații despre locul în care se găsesc produsele, precum și o serie de date care descriu calitatea manevrării coletelor cu un nivel ridicat de fragilitate, a explicat Andrei Ene, unul dintre fondatorii AntiFragile. Sistemul contribuie astfel la reducerea pierderilor. Startup-ul colaborează în prezent cu o firmă de curierat, pentru a testa piața.

(Foto Facebook/Andrei Ene)

AntiFragile - care a câștigat premiul de 50.000 de euro în notă convertibilă de la fondul de investiții GapMinder - a fost unul dintre cele 14 startup-uri care au urcat pe scena de la UPGRADE 100, unde și-au prezentat produsele și serviciile în 200 de secunde. Premiul obținut reprezintă o formă de împrumut, nerambursabil, convertibil în acțiuni la o evaluare viitoare a companiei.

Premiul pentru popularitate, în urma votului publicului, a fost adjudecat de DocBook, o platformă prin care cei interesați pot obține în timp record o programare la un medic specialist. Platforma are în prezent 3.500 de doctori, 40.000 de instalări și e disponibilă în 300 de locuri din România.

Între cele 14 startup-uri s-au mai numărat, printre alții, o platformă pentru servicii de rezervare în restaurante, un startup de microcreditare, o aplicație mobilă pentru educația financiară destinată copiilor, o platformă digitală care folosește jocuri și metode de relaxare pentru a lupta cu burnout-ul.

Juriul competiției a fost compus din Mălin Ștefănescu (TechAngels), Panagiotis Karampinis (Endeavor Greece), Louise Beaumont (techUK), Marius Ghenea (3TS Capital), Dragoș Stănescu (0 Day Capital), Mihai Sfințescu (Abilito Capital), Dan Sturza (Fribourg Capital), Dan Mihăescu (GapMinder), Zsolt Winkler (MOLGROUP), Ionuț Stanimir (BCR), Radu Georgescu (Gecad Investments), Andrei Pitiș (Fitbit), Nicholas Baghdadi (UiPath).

iCEE.fest: UPGRADE 100 a reunit specialiști în tehnologie, digital și marketing din toată lumea și a avut loc la Bucuresti în perioada 13-14 iunie 2019, pentru al 8-lea an consecutiv.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Interesant. Au inventat un lucru care există deja. Și au mai primit și bani.
  Băieți deștepți.
  • Like 0
  • @ Romeo C.
   Exact asta voiam sa remarc si eu. Ce as fi vrut sa spun in plus este de fapt o intrebare. Cati dintre acesti inventatori sau membri ai juriului stiu ce inseamna meseria de curier? Cati stiu care sunt cerintele companiilor de curierat fata de angajatii de pe teren? Cate companii de curierat din Romania accepta deschiderea coletului la livrare sau returul acestuia daca clientul este nemultumit de aspectul acestuia? Cand ai de livrat 200 de colete in 9 ore nu cred ca ai timp sa umbli cu manusi cu fiecare colet. Si crede-ti-ma ca stiu despte ce vorbesc.
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult