Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, a câștigat premiul de 50.000 euro la UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente pentru monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul transportului, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. 

Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Furnizorii sau clienții au posibilitatea de a accesa, în timp real, informații despre locul în care se găsesc produsele, precum și o serie de date care descriu calitatea manevrării coletelor cu un nivel ridicat de fragilitate, a explicat Andrei Ene, unul dintre fondatorii AntiFragile. Sistemul contribuie astfel la reducerea pierderilor. Startup-ul colaborează în prezent cu o firmă de curierat, pentru a testa piața.

(Foto Facebook/Andrei Ene)

AntiFragile - care a câștigat premiul de 50.000 de euro în notă convertibilă de la fondul de investiții GapMinder - a fost unul dintre cele 14 startup-uri care au urcat pe scena de la UPGRADE 100, unde și-au prezentat produsele și serviciile în 200 de secunde. Premiul obținut reprezintă o formă de împrumut, nerambursabil, convertibil în acțiuni la o evaluare viitoare a companiei.

Premiul pentru popularitate, în urma votului publicului, a fost adjudecat de DocBook, o platformă prin care cei interesați pot obține în timp record o programare la un medic specialist. Platforma are în prezent 3.500 de doctori, 40.000 de instalări și e disponibilă în 300 de locuri din România.

Între cele 14 startup-uri s-au mai numărat, printre alții, o platformă pentru servicii de rezervare în restaurante, un startup de microcreditare, o aplicație mobilă pentru educația financiară destinată copiilor, o platformă digitală care folosește jocuri și metode de relaxare pentru a lupta cu burnout-ul.

Juriul competiției a fost compus din Mălin Ștefănescu (TechAngels), Panagiotis Karampinis (Endeavor Greece), Louise Beaumont (techUK), Marius Ghenea (3TS Capital), Dragoș Stănescu (0 Day Capital), Mihai Sfințescu (Abilito Capital), Dan Sturza (Fribourg Capital), Dan Mihăescu (GapMinder), Zsolt Winkler (MOLGROUP), Ionuț Stanimir (BCR), Radu Georgescu (Gecad Investments), Andrei Pitiș (Fitbit), Nicholas Baghdadi (UiPath).

iCEE.fest: UPGRADE 100 a reunit specialiști în tehnologie, digital și marketing din toată lumea și a avut loc la Bucuresti în perioada 13-14 iunie 2019, pentru al 8-lea an consecutiv.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Interesant. Au inventat un lucru care există deja. Și au mai primit și bani.
    Băieți deștepți.
    • Like 0
    • @ Romeo C.
      Exact asta voiam sa remarc si eu. Ce as fi vrut sa spun in plus este de fapt o intrebare. Cati dintre acesti inventatori sau membri ai juriului stiu ce inseamna meseria de curier? Cati stiu care sunt cerintele companiilor de curierat fata de angajatii de pe teren? Cate companii de curierat din Romania accepta deschiderea coletului la livrare sau returul acestuia daca clientul este nemultumit de aspectul acestuia? Cand ai de livrat 200 de colete in 9 ore nu cred ca ai timp sa umbli cu manusi cu fiecare colet. Si crede-ti-ma ca stiu despte ce vorbesc.
      • Like 0


Îți recomandăm

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult