Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, a câștigat premiul de 50.000 euro la UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente pentru monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul transportului, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. 

Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Furnizorii sau clienții au posibilitatea de a accesa, în timp real, informații despre locul în care se găsesc produsele, precum și o serie de date care descriu calitatea manevrării coletelor cu un nivel ridicat de fragilitate, a explicat Andrei Ene, unul dintre fondatorii AntiFragile. Sistemul contribuie astfel la reducerea pierderilor. Startup-ul colaborează în prezent cu o firmă de curierat, pentru a testa piața.

(Foto Facebook/Andrei Ene)

AntiFragile - care a câștigat premiul de 50.000 de euro în notă convertibilă de la fondul de investiții GapMinder - a fost unul dintre cele 14 startup-uri care au urcat pe scena de la UPGRADE 100, unde și-au prezentat produsele și serviciile în 200 de secunde. Premiul obținut reprezintă o formă de împrumut, nerambursabil, convertibil în acțiuni la o evaluare viitoare a companiei.

Premiul pentru popularitate, în urma votului publicului, a fost adjudecat de DocBook, o platformă prin care cei interesați pot obține în timp record o programare la un medic specialist. Platforma are în prezent 3.500 de doctori, 40.000 de instalări și e disponibilă în 300 de locuri din România.

Între cele 14 startup-uri s-au mai numărat, printre alții, o platformă pentru servicii de rezervare în restaurante, un startup de microcreditare, o aplicație mobilă pentru educația financiară destinată copiilor, o platformă digitală care folosește jocuri și metode de relaxare pentru a lupta cu burnout-ul.

Juriul competiției a fost compus din Mălin Ștefănescu (TechAngels), Panagiotis Karampinis (Endeavor Greece), Louise Beaumont (techUK), Marius Ghenea (3TS Capital), Dragoș Stănescu (0 Day Capital), Mihai Sfințescu (Abilito Capital), Dan Sturza (Fribourg Capital), Dan Mihăescu (GapMinder), Zsolt Winkler (MOLGROUP), Ionuț Stanimir (BCR), Radu Georgescu (Gecad Investments), Andrei Pitiș (Fitbit), Nicholas Baghdadi (UiPath).

iCEE.fest: UPGRADE 100 a reunit specialiști în tehnologie, digital și marketing din toată lumea și a avut loc la Bucuresti în perioada 13-14 iunie 2019, pentru al 8-lea an consecutiv.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Interesant. Au inventat un lucru care există deja. Și au mai primit și bani.
  Băieți deștepți.
  • Like 0
  • @ Romeo C.
   Exact asta voiam sa remarc si eu. Ce as fi vrut sa spun in plus este de fapt o intrebare. Cati dintre acesti inventatori sau membri ai juriului stiu ce inseamna meseria de curier? Cati stiu care sunt cerintele companiilor de curierat fata de angajatii de pe teren? Cate companii de curierat din Romania accepta deschiderea coletului la livrare sau returul acestuia daca clientul este nemultumit de aspectul acestuia? Cand ai de livrat 200 de colete in 9 ore nu cred ca ai timp sa umbli cu manusi cu fiecare colet. Si crede-ti-ma ca stiu despte ce vorbesc.
   • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult