În primele 4 luni ale anului au ajuns în România 10.000 de muncitori străini, majoritatea din Asia, a spus antreprenorul Dragoș Anastasiu în emisiunea „În fața ta”, de la Digi24. Cifrele sunt încă mici în comparație cu nevoia de forță demuncă din România.
Foto: Guliver/Getty Images
„Numai în turism noi am calculat necesarul de forță de muncă la aproape 150.000 de oameni. Eu apreciez că dacă am avea 1 milion de oameni suplimentari astăzi nu ar crește șomajul, am avea ce face cu ei. Eu văd la mine la companie acțiuni blocate pentru că nu găsesc”, declară Anastasiu.
Emisiunea „În fața ta” al cărei invitat este Dragoș Anastasiu va fi difuzată la Digi 24 sâmbătă, de la ora 14:05.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
In tara poti avea salarii decente, vezi automotive, vezi IT etc. Ce ma sperie este insa ca indiferent de cati bani ai in cont, tot in spitale mizere trebuie sa te tratezi, paduchii si bacteriile nu fac diferenta. Deci nu, nu salariul m-a facut sa plec din tara ci teama de a fi dependent de un sistem care te lasa balta exact in momentul in care ai mai mare nevoie de el.
1. Daca ar fi așa mare nevoie de forța de muncă în România, nu ar fi media salariilor la stat mai mare decăt cea din privat
2. Daca ar fi așa mare nevoie de forța de muncă în România, nu ar mai emigra așa mulți români pentru a munci în străinătate.
De fapt e foarte simplu: e nevoie de forță de muncă IEFTINĂ. Românii care ar câștiga prea puțin aici pleacă în străinătate, iar angajatorii în loc să le ofere salarii competitive care să îi țină acasă, preferă să facă lobby pentru a li se aduce muncitori ieftini din Asia.
Doi la mana, Anastasiu asta nu e antreprenor. E ditamai patronu'. Si nu in sensul bun al cuvantului.