Harta gropilor de pe străzile din București cuprinde aproape 1.200 de „cratere” mai mari sau mai mici. Harta a fost realizată pe baza sesizărilor trimise de utilizatorii Civic Alert, o aplicație gratuită prin care oricine poate sesiza o problemă civică.
Citește aici despre Civic Alert.
În topul pe sectoare, pe primul loc se află sectorul 6, cu 293 de gropi, pe locul al doilea este sectorul 1 cu 282 gropi, urmat de sectorul 5 – cu 231 gropi, sectorul 2 - 170 de gropi, sectorul 3 - 111 și sectorul 4 – 92 de gropi.
În total, peste 42.000 de români au semnalat, în ultimele cinci luni, lucruri care îi nemulțumesc în orașul lor: parcări abuzive, gropi, gunoaie, mașini abandonate sau blocaje rutiere.
Doar în București au fost sesizate până acum 1.179 gropi, adică 1 din 7 alerte primite.
„Am promis utilizatorilor noștri că vom folosi tehnologia și contribuția fiecăruia dintre ei pentru a îmbunătăți spațiul civic. Adică fiecare dintre noi, doar cu un telefon mobil și cu spirit civic, putem face gesturi simple pentru un oraș mai civilizat. Cum ar fi să punem pe hartă groapa din fața casei sau din drumul spre birou. Orice problemă, pentru a fi rezolvată, trebuie mai întâi să fie măsurată”, spune Adrian Stănescu, fondatorul Civic Alert.
Aproximativ 170 de milioane de euro a plătit Primăria Capitalei în ultimii patru ani pentru întreținerea bulevardelor principale din București.
Civic Alert este aplicația de mobil gratuită care sesizează autoritătile administrative despre problemele pe care cetățenii le semnalează în spațiul public prin trei pași simpli: fotografiere, geolocalizare pentru a înregistra adresa și selectarea categoriei în care se încadrează problema semnalată.
Civic Alert nu are culoare politică și nu este afiliată niciunei instituții publice, precizează reprezentanții Civic Alert. Este o inițiativă civică bazată pe tehnologie și crowdsourcing, apărută din dorința de a trăi într-un spațiu mai civilizat.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.