Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Bani europeni pentru autostrada Sibiu-Pitești. Comisia Europeană a aprobat o investiţie de 875,5 milioane euro

autostrada

Comisia Europeană aprobat o investiţie în valoare de 875,5 milioane euro de la Fondul de Coeziune pentru construirea primei faze a autostrăzii Sibiu-Piteşti, informează Agerpres.

Aceasta va fi prima autostradă care va străbate Munții Carpați și va permite o mai bună conectivitate în România de-a lungul coridorului Rin-Dunăre, au subliniat oficialii europeni.

Autostrada Sibiu - Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu - Boiţa, Boiţa - Cornetu, Cornetu - Tigveni, Tigveni - Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş - Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri. Autostrada Sibiu - Piteşti este o parte importanta a Coridorului 4 pan-european. Lucrările la primul lot de 13,17 kilometri dintre Sibiu şi Boiţa au început în luna martie 2020.

„Acest proiect va rezolva un mare blocaj de trafic din reţeaua românească de transport. Va creşte siguranţa rutieră, va scurta durata călătoriilor şi va reduce costul pentru pasageri şi marfă. Va avea un efect foarte pozitiv asupra economiei şi calităţii vieţii oamenilor din zonă", a declarat comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

Comisia Europeană a mai aprobat şi o finanţare de 578,4 milioane euro de la Fondul de Coeziune pentru a îmbunătăţi capacitate de răspuns la dezastre a României, relatează Agerpres.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Bani avem...minte mai putin...
    De 30 de ani ne chinuim sa legam Transilvania de Regat. Daca mai dureaza vreo numai vreo 5 ani o sa ajungem mai repede la Budapesta si Viena decat la Bucuresti
    • Like 0
    • @ Nume
      Exact,, stimate domn , Acum se ajunge ,mai repede la Budapesta , decat la Bucuresti ! Asa este , dar oricum ,ma bucur foarte mult ca ,,psd-istii se uita cu jind ,,la bani ,adusi de Domnul Johanis , de la UE !!!
      • Like 1
    • @ Dan Capitan
      Sebes este la 4h24 de Bucuresti si 4h44 de Budapesta. Daca mai pui timpul la Vama atunci ajungi la concluzia ca Bucurestiul este mai aproape. Cei 5 ani sunt o predictie despre Schengen ?
      • Like 0
    • @ Nume
      Mai exact, cam de 100 de ani. Dar, va rog, nu disperati! Speranta moare ultima! E bine ca a inceput! La 123 km de autostrada, daca avem noroc si nu dam peste cine stie ce cimitire, situri arheologice sau locuri de reproducere pentru libelule depresive, se poate inainta cu macar 10 metri pe an, In maxim 12300 ani e gata! Il si vad pe domnul Iliescu la inaugurare, intr-o Pobeda cuantica primita in dar de la locuitorii Marii Pitici Rosii de la Rasarit
      • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult
sound-bars icon