Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Bani europeni pentru autostrada Sibiu-Pitești. Comisia Europeană a aprobat o investiţie de 875,5 milioane euro

autostrada

Comisia Europeană aprobat o investiţie în valoare de 875,5 milioane euro de la Fondul de Coeziune pentru construirea primei faze a autostrăzii Sibiu-Piteşti, informează Agerpres.

Aceasta va fi prima autostradă care va străbate Munții Carpați și va permite o mai bună conectivitate în România de-a lungul coridorului Rin-Dunăre, au subliniat oficialii europeni.

Autostrada Sibiu - Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu - Boiţa, Boiţa - Cornetu, Cornetu - Tigveni, Tigveni - Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş - Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri. Autostrada Sibiu - Piteşti este o parte importanta a Coridorului 4 pan-european. Lucrările la primul lot de 13,17 kilometri dintre Sibiu şi Boiţa au început în luna martie 2020.

„Acest proiect va rezolva un mare blocaj de trafic din reţeaua românească de transport. Va creşte siguranţa rutieră, va scurta durata călătoriilor şi va reduce costul pentru pasageri şi marfă. Va avea un efect foarte pozitiv asupra economiei şi calităţii vieţii oamenilor din zonă", a declarat comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

Comisia Europeană a mai aprobat şi o finanţare de 578,4 milioane euro de la Fondul de Coeziune pentru a îmbunătăţi capacitate de răspuns la dezastre a României, relatează Agerpres.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Bani avem...minte mai putin...
    De 30 de ani ne chinuim sa legam Transilvania de Regat. Daca mai dureaza vreo numai vreo 5 ani o sa ajungem mai repede la Budapesta si Viena decat la Bucuresti
    • Like 0
    • @ Nume
      Exact,, stimate domn , Acum se ajunge ,mai repede la Budapesta , decat la Bucuresti ! Asa este , dar oricum ,ma bucur foarte mult ca ,,psd-istii se uita cu jind ,,la bani ,adusi de Domnul Johanis , de la UE !!!
      • Like 1
    • @ Dan Capitan
      Sebes este la 4h24 de Bucuresti si 4h44 de Budapesta. Daca mai pui timpul la Vama atunci ajungi la concluzia ca Bucurestiul este mai aproape. Cei 5 ani sunt o predictie despre Schengen ?
      • Like 0
    • @ Nume
      Mai exact, cam de 100 de ani. Dar, va rog, nu disperati! Speranta moare ultima! E bine ca a inceput! La 123 km de autostrada, daca avem noroc si nu dam peste cine stie ce cimitire, situri arheologice sau locuri de reproducere pentru libelule depresive, se poate inainta cu macar 10 metri pe an, In maxim 12300 ani e gata! Il si vad pe domnul Iliescu la inaugurare, intr-o Pobeda cuantica primita in dar de la locuitorii Marii Pitici Rosii de la Rasarit
      • Like 1


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult