Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Breaking news. 793 de morți în Italia în ultimele 24 de ore și 6.557 de noi îmbolnăviri! Este un nou record negru în Italia. În urmă cu 3 săptămâni, mulți italieni luau în bășcălie avertismentele autorităților

Italia coronavirus

Foto: Guliver/Getty Images

Italia anunță zilnic noi recorduri ale numărului de decese, survenite în 24 de ore, din cauza Covid-19.

Sâmbătă oficialitățile italiene au precizat că s-au înregistrat 793 de decese, cea mai mare creștere de la zi la zi, până acum, în perioada de patru săptămâni de la izbucnirea epidemiei.

Numărul total de decese în Italia a ajuns sâmbătă la 4.895.

Sunt 6.557 cazuri noi în Italia, în ultimele 24 de ore, 2.854 pacienți la terapie intensivă.

Azi se împlinește exact o lună de înregistrarea primului pacient în Italia. În peninsulă s-au făcut 206.000 teste Covid-19, din care 40.000 în ultimele 48 de ore. Aproape 6.000 de persoane s-au vindecat. 

În urmă cu trei săptămâni, când guvernul Conte lua măsuri dure pentru limitarea îmbolnăvirilor, mulţi italieni au luat în băşcălie decretele executivului, pe rețelele sociale circulând memeuri şi glume. Mulţi milanezi au văzut în închiderea şcolilor şi a lucrului de acasă decis de multe companii o ocazie bună de a face un week-end prelungit la schi ori să profite de soarele generos de pe coasta veneţiană, fără să țină cont că puteau fi posibili purtători ai virusului, și contribuind astfel la răspândirea lui.

Foto: Guliver/Getty Images

În România, nu toată lumea a înțeles să respecte recomandările repetate insistent de către autorități, în frunte cu președintele Klaus Iohannis, de a nu face decât deplasări strict necesare, pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Zeci de bucureșteni au ieșit sâmbătă, în plină criză Covid-19, cu mașinile la Pădurea Băneasa, aflată lângă București. De asemenea, multă lume a ieșit în parcuri, ignorând avertismentele autorităților.

Bilanțul infectărilor cu coronavirus în România a ajuns la 367, raportarea oficială de sâmbătă anunțând alte 59 de noi cazuri, în 24 de ore. Este ziua cu cele mai multe îmbolnăviri din țara noastră de la începutul crizei epidemiologice. Din totalul pacienților, 52 s-au vindecat.

Aflați și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • De cateva zile ma apasa puternic sentimente de tristete, neputinta si furie. De ce nu sunt ajutati italienii mai mult?
  E ca si cand ai sta intr-un bloc, stii ca la 2 apartamente mai incolo cineva sufera foarte tare, dar tu esti foarte concentrat pe suferinta ta viitoare.
  UE ar trebui sa faca mult mai mult pentru ei, noi ar trebui sa facem mult mai mult pentru ei, fiecare tara din UE. Daca fiecare ar trimite cate putin, 5 medici per tara, 10 masti, 5 combinezoane etc s-ar strange multe si ar mai ajuta poate medicii sa fie putin eliberati, pentru ca sunt cu siguranta epuizati si nu pot functiona la parametrii decenti, nu zic normali.
  Mai ales in conditiile in care avem foarte multi romani acolo. Ne batem cu pumnii in piept ca la noi nu a murit nimeni inca, insa acolo sunt deja 7 si probabil vor mai fi.
  Stiu, se poate spune ca e riscant pentru cei de aici sa mearga, insa la razzboaiele de prin diverse parti ale lumii nu trimitem soldati stiind riscul la care se expun?
  Azi dimineata am citit ca Rusia trimite echipamente si oameni in Italia. Stiu ca e vorba de interese, insa si UE le-a ridicat la fileu prin lipsa de implicare suficienta.
  Daca am fi mai uniti, cu siguranta am trece mai bine peste aceasta incercare dificila, pentru ca probabil vom avea nevoie de ajutor pe rand, intai o sa fie valul mare in vest, apoi in est daca nu respectam masurile cu strictete.
  Poate sunt idealista, insa nu asa arata Europa in care am visat ca voi trai.
  • Like 0


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult