Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Când avea 11 ani, o copilă a ajuns la o benzinărie cu mama ei. Și vânzătoarea i-a zis mamei ei: "Wow! Fetița dumneavoastră are cele mai frumoase sprâncene din lume!" Un compliment poate schimba o viață

Chip de adolescentă

 Foto - Wavebreak Media ltd / Alamy/ Profimedia

Vreau să vă spun una dintre cele mai inspiraționale povești auzite de mine în ultima vreme. A fost relatată de către o fată pe o rețea de socializare și mi-a plăcut așa de mult, încât am decis s-o spun mai departe celor care mă urmăresc.

Când avea 11 ani, o copilă a ajuns la o benzinărie cu mama ei. Și vânzătoarea i-a zis mamei ei: "Wow! Fetița dumneavoastră are cele mai frumoase sprâncene din lume!" Atunci mama ei, care nu-i prea făcea complimente copilei, a zis: "Nu-i așa? Mereu am crezut că are niște sprâncene frumoase!"

Și fetița a știut atunci că poate fi împăcată cu aspectul sprâncenelor ei. Ani mai târziu, când colegele ei de școală se pensau, ca să aibă sprâncenele simetrice și subțiri, ea a refuzat să meargă cu valul. Știa de la doamna de la benzinărie că are deja sprâncenele frumoase! Mai târziu, când colegele de serviciu se programau la proceduri de micropigmentare și laminare la sprâncene, ea a refuzat să meargă, pentru că doamna de la benzinărie i-a spus că are sprâncenele frumoase.

Morala poveștii? Nu fiți zgârciți în a face complimente! Cine știe cui veți da încredere pentru o viață întreagă? Și ce stimă de sine veți consolida, folosind doar niște cuvinte, atunci când realmente vedeți frumosul în ceilalți și-l apreciați cu voce tare...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult