În serviciile lor: cum a ajuns Jandarmeria să se pupe pe față cu Puterea

Putreziciunea fanariotă din administrația civilă a cuprins inclusiv instituțiile militarizate ale statului. (Foto: Inquam Photos/Octav Ganea)
Citește mai multPutreziciunea fanariotă din administrația civilă a cuprins inclusiv instituțiile militarizate ale statului. (Foto: Inquam Photos/Octav Ganea)
Citește mai multÎn anul 2005, începeau școala 226.324 de copii. 12 ani mai târziu, în 2017, doar 86.813 reușeau să promoveze examenul de Bacalaureat. (Foto: Inquam Photos/Bogdan Dănescu)
Citește mai multAgenţii economici, ai căror copii merg la şcoala privată sau semi-privată, nu au înţeles încă dimensiunea dezastrului care îi va afecta în curând şi ale cărui semne se văd deja în lipsa forţei de muncă. Nu fac legătura între refuzul statului de a mai oferi educaţie tuturor copiilor şi problemele lor de personal, într-o ţară în care rata şomajului în rândul tinerilor a atins cota 22% iar 54% dintre oamenii din mediul rural nu au un loc de muncă.
Citește mai mult„- Ce îți place cel mai mult la școală?” „-Pauza!”
Citește mai multCe e realmente greu de înțeles este că unii caută răspunsuri științifice și raționale la șamani, numerologi, vraci, influenceri și cântăreți, iar apoi își fundamentează deciziile rumegând frânturi de pseudo-știință, cu superstiții, pasaje din cărți sfinte citate greșit și le propagă cu senzația că au înțeles tot și dețin adevărul absolut.
Citește mai multDoamna Paisie, sau cum o cheamă, ministrețea Educației, a produs unul dintre cele mai pătrate argumente circulare din câte cunosc.
Citește mai multCând însuși criteriul propus – bacalaureatul – nu este obiectiv și constant, deci nu are cum fi un instrument de măsurare și departajare precis și obiectiv, cum l-am putea alege drept criteriu pentru sufragiul universal, temelia democrației peste tot în lume?
Citește mai multCu ce ne ajută că suntem oameni frumoși? Frumosul romȃnesc are cumva capacitatea de albire a detergenților speciali care, spre deosebire de frumosul obișnuit, reduce cu pȃnă la 99% tarele ereditare ale poporului? (Foto: Guliver Getty Images)
Citește mai multFoto: Inquam Photos / Octav Ganea
Citește mai multÎn ultimele săptămâni au tot venit către mine întrebări, unele în cadre formale și unele în discuții mai informale, despre rezultatele ultimului studiu PISA (PISA2022), prezentate la începutul lunii decembrie. În rândurile de mai jos încerc să clarific felul în care văd eu interpretarea unora din rezultate și posibile acțiuni viitoare. Foto Inquam Photos / Octav Ganea
Citește mai multAi ajuns la final.
Asta e tot.