Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cocktail Molotov versiunea românească. Să crești pensiile cu peste 25% la 75% dintre pensionari este o sinucidere. Și o enormă minciună

Harta deficitului în UE

Cocktail Molotov versiunea românească: cea mai mare inflație din UE (5,8% RO vs 2,8% UE), deficit fiscal anualizat (min 8% RO vs 3.7% UE) și singura țară cu deficit comercial > 10% din PIB din UE (cea mai accelerată creștere a consumului... alimentat din import). Cu toate acestea, creșterea economica este doar 1% în primul semestru.

În aceste context, să crești pensiile cu peste 25% la cca. 75% dintre pensionari (impact bugetar 28,4 miliarde de lei), este o sinucidere! Și o enormă minciună, luăm de la unii (care încă nu realizează ce pierd) și dăm celor 3,8 milioane pensionari pentru șpagă electorala. La nivelul unei familii, NU crește bunăstarea (ce câștigă bunicii, pierd copiii/ nepoții). Cine va plati? Sunt tri variante: TVA majorat la 23,75% (plătim în plus 250-300/ pers / lună) ; impozit pe venit majorat la 16% (pierdem în buzunar în medie 330 lei/ lună) : dublare impozit profit (echivalent șomaj de 8%, deci ceilalți 92% angajați vor munci mai mult). Cel mai probabil, un mix dintre toate acestea … vedem în 2025. Grecia 2.0 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu știu ce calcule și-au făcut cei din coaliția de guvernare, dar cu 800.000 de pensionari care au primit decizii care o să le înghețe pensiile o bună bucată de timp, o să aibă o mare surpriză la alegerile care vin.
    • Like 0
  • Efortul bugetar pensii plus alte ajutoare sociale va depăși probabil 300 de miliarde de lei, bani care nu vor putea fi acoperiți nici măcar 60%, iar continuarea îndatorării în ritmul de 150 miliarde pe ani plus dobânzile plus pensiile speciale plus cheltuieli militare, nu numai pentru pensii dar în general pentru cheltuieli bugetare pentru turmele de paraziți, va deveni complet nesustenabilă....jecmănirea privaților colapsează, vine FMI, tăieri 25% etc....
    • Like 2
  • AUDE CINEVA TOATE ACESTE SEMNALE?

    E cineva cu putere de decizie care sa accepte public dezastrul catre care alunecam?

    Exista vreo persoana sau entitate care poate opri rostogolirea?

    Mediul privat (din care fac parte) este tras in groapa prin toate masurile nesabuite. Chiar nu se poate opri in vreun fel demagogia fiscala??
    • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult