Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Cum arată casa cumpărată de producătorul BBC Charlie Ottley la Șirnea, după încheierea lucrărilor de renovare. Galerie foto

casa Charlie Ottley - fb

Foto: Facebook/Charlie Ottley

Charlie Ottley, realizatorul celebrelor documentare Wild Carpathia și Flavors of Romania, a finalizat recent lucrările de reamenajare și renovare la casa pe care a cumpărat-o în satul Şirnea, județul Brașov.

Producătorul BBC a postat pe Facebook imagini cu noua sa locuinţă, cu mesajul: „Casă nouă, capitol nou, viață nouă la munte!”

Despre casa cumpărată de el în Șirnea, Ottley spunea toamna trecută, într-un interviu acordat Republica.ro, că este mica lui contribuție la păstrarea patrimonului rural din România: „Casele tradiționale nu trebuie să fie demolate și înlocuite cu ceva modern și urât”.

La Șirnea, jurnalistul britanic și-a propus să înființeze un centru de workshopuri, unde oamenii să vorbească despre conservare, restaurarea caselor tradiționale din zonele rurale. Oamenii vor putea să meargă acolo să aprecieze frumusețea naturii într-un sat uimitor, să învețe cum să modernizeze clădirile vechi, în satul tradițional, într-un mod sensibil și fără să afecteze integritatea structurii tradiționale.

Foto: Facebook Charlie Ottley

Aflați și:

New home, new chapter, new life in the mountains!

Posted by Charlie Ottley on Monday, December 21, 2020

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Frumos!
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult