Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cum arată casa cumpărată de producătorul BBC Charlie Ottley la Șirnea, după încheierea lucrărilor de renovare. Galerie foto

casa Charlie Ottley - fb

Foto: Facebook/Charlie Ottley

Charlie Ottley, realizatorul celebrelor documentare Wild Carpathia și Flavors of Romania, a finalizat recent lucrările de reamenajare și renovare la casa pe care a cumpărat-o în satul Şirnea, județul Brașov.

Producătorul BBC a postat pe Facebook imagini cu noua sa locuinţă, cu mesajul: „Casă nouă, capitol nou, viață nouă la munte!”

Despre casa cumpărată de el în Șirnea, Ottley spunea toamna trecută, într-un interviu acordat Republica.ro, că este mica lui contribuție la păstrarea patrimonului rural din România: „Casele tradiționale nu trebuie să fie demolate și înlocuite cu ceva modern și urât”.

La Șirnea, jurnalistul britanic și-a propus să înființeze un centru de workshopuri, unde oamenii să vorbească despre conservare, restaurarea caselor tradiționale din zonele rurale. Oamenii vor putea să meargă acolo să aprecieze frumusețea naturii într-un sat uimitor, să învețe cum să modernizeze clădirile vechi, în satul tradițional, într-un mod sensibil și fără să afecteze integritatea structurii tradiționale.

Foto: Facebook Charlie Ottley

Aflați și:

New home, new chapter, new life in the mountains!

Posted by Charlie Ottley on Monday, December 21, 2020
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Frumos!
    • Like 0


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult