Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Cum arată casa cumpărată de producătorul BBC Charlie Ottley la Șirnea, după încheierea lucrărilor de renovare. Galerie foto

casa Charlie Ottley - fb

Foto: Facebook/Charlie Ottley

Charlie Ottley, realizatorul celebrelor documentare Wild Carpathia și Flavors of Romania, a finalizat recent lucrările de reamenajare și renovare la casa pe care a cumpărat-o în satul Şirnea, județul Brașov.

Producătorul BBC a postat pe Facebook imagini cu noua sa locuinţă, cu mesajul: „Casă nouă, capitol nou, viață nouă la munte!”

Despre casa cumpărată de el în Șirnea, Ottley spunea toamna trecută, într-un interviu acordat Republica.ro, că este mica lui contribuție la păstrarea patrimonului rural din România: „Casele tradiționale nu trebuie să fie demolate și înlocuite cu ceva modern și urât”.

La Șirnea, jurnalistul britanic și-a propus să înființeze un centru de workshopuri, unde oamenii să vorbească despre conservare, restaurarea caselor tradiționale din zonele rurale. Oamenii vor putea să meargă acolo să aprecieze frumusețea naturii într-un sat uimitor, să învețe cum să modernizeze clădirile vechi, în satul tradițional, într-un mod sensibil și fără să afecteze integritatea structurii tradiționale.

Foto: Facebook Charlie Ottley

Aflați și:

New home, new chapter, new life in the mountains!

Posted by Charlie Ottley on Monday, December 21, 2020
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Frumos!
    • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult