Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

După ce și-a epurat toți comandanții, Putin scoate ultimul as din mânecă, un general rus obez, în vârstă de 67 de ani, ieșit la pensie

general rus Pavel

Putin trimite pe frontul din Ucraina un general rus obez. Generalul Pavel, un veteran al războiului dezastruos dus de URSS în Afganistan, este scos de la pensie și reactivat pentru a se alătura războiului din Ucraina. Se spune că mănâncă cinci mese pe zi și apoi „spală” caloriile cu o sticlă de vodcă.

Motivul principal pentru care Putin trimite în luptă un general rus obez, ieșit la pensie, este legat de faptul că și-a epurat toți comandanții.

Se spune că generalul de 20 de tone, în vârstă de 67 de ani, este acum responsabil de forțele speciale ruse care operează în Ucraina. Fostul comandant al unității a fost grav rănit într-o lovitură a artileriei ucrainene.

Veteranul războiului dezastruos dus de URSS în Afganistan este cunoscut sub numele de generalul Pavel.

O sursă de informații a declarat pentru Daily Star Sunday: „Putin acum răzuiește pe fundul butoiului.

„Cei mai mulți dintre comandanții săi superiori, cei mai buni și întăriți în luptă au fost uciși sau răniți în lupte în Ucraina. Așa că Putin recurge la trimiterea pe front de ofițeri de rang secund care nu rezistă foarte mult. Acum îi trimite la război pe generalii ieșiți la pensie, iar unul dintre aceștia este generalul Pavel”

Surse din Rusia declară că Putin se comportă ca un șef al mafiei căruia nimeni nu poate refuza să se supună. Dacă un general ieșit la pensie primește un mesaj de la Putin, spunând că mama Rusia are nevoie de el pentru a lupta în Ucraina, nu poți face mare lucru.

Ce se știe despre generalul Pavel

Pavel a fost soldat mai bine de 40 de ani. Acesta a devenit comandant al forțelor speciale ale Rusiei. Dar asta a fost acum 25 de ani, când era mai tânăr și mai în formă. Generalul Pavel cântărește 130 de kilograme, are 67 de ani.

S-a aflat că a servit în Siria chiar înainte de a se retrage din serviciul activ în urmă cu cinci ani. Până de curând, locuia într-o suburbie a Moscovei. Dar se înțelege că i s-a ordonat să revină la serviciul activ luna trecută. Ofițerul este atât de gras încât trebuie să-și facă uniforma pe comandă specială și poartă două seturi de armătură pentru a-și acoperi circumferința substanțială. Se înțelege că are nevoie de cinci mese pe zi, spălate cu cel puțin un litru de vodcă. Se crede că Rusia are până la 10 generali în războiul din Ucraina și până la 30 de ofițeri superiori.

Ultimele estimări sugerează, de asemenea, că până la 35.000 de soldați ruși au fost uciși din luptă. Circa 100.000 au fost răniți. Rusia a pierdut, cumulat, peste 4.000 de tancuri și vehicule blindate. 216 avioane de luptă și 183 de elicoptere de atac au fost doborâte. De asemenea, Ucraina a distrus 620 de drone. Din punct de vedere strategic analiștii consideră că Rusia a pierdut războiul.

Comentariile internauților la auzul veștii că un general rus obez va fi trimis pe front nu au întârziat să apară. Redăm mai jos un comentariu preluat de pe rețeaua Facebook:

„Vezi, nu degeaba are Putin admiratori. Omul nu merge după stereotipuri, nu caută Mavericki si Brazi Piti cu abdomen sculptat si biceps ca oțelul. Alege valoarea la om, nu aspectul. Generalul Pavel… despre care presa scrie că bagă 5 mese pe zi (aparent nu legume la abur și pește la grătar) și litrul de vodcă. Destoinic ostaș, atât de destoinic încât e chemat de la pensie ca să conducă invazia, pardon, operațiunea specială din Ucraina, zice presa occidentală.”

Numirea unui general rus obez atrage atenția și nu într-un mod plăcut. A rămas Putin fără generali? Nu este capabilă cea de-a doua armată din lume să trimită în luptă comandanți aflați în activitate? Este cert că Rusia se face de râs în Ucraina. Putin nu-și dorea ca războiul să dureze mai mult de 4-5 zile. În vehiculele de luptă ruse, capturate în zona Kyiv, armata Ucrainei a găsit uniforme de gală. Rușii nu se așteptau la o replică atât de dură a Ucrainei.

Numirea unui general rus obez contrastează puternic cu deciziile ce urmează a fi luate de NATO la Madrid

NATO va crește masiv numărul forțelor sale aflate în stare de alertă ridicată, până la peste 300.000, a declarat luni secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, transmit Reuters și AFP, citat de HotNews

„Vom transforma forța de răspuns a NATO. Vom crește numărul forțelor noastre de înaltă pregătire la mult peste 300.000″, a declarat el reporterilor înainte de summitul NATO care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni la Madrid.

„Ne vom consolida, de asemenea, capacitatea de a ne întări în caz de conflict, cu mai multe echipamente prepoziționale, cu capacități desfășurate în avans, cum ar fi apărarea aeriană, și cu forțe alocate în prealabil pentru apărarea anumitor aliați”, a adăugat secretarul general al Alianței.

La summitul de la Madrid, NATO își va schimba, de asemenea, limbajul cu privire la Rusia. În ultima strategie a alianței din 2010, Rusia era încă descrisă ca fiind un partener strategic. „Nu va mai fi cazul în conceptul strategic pe care îl vom conveni la Madrid”, a declarat Stoltenberg.

„Mă aștept ca aliații să afirme în mod clar că Rusia reprezintă o amenințare directă la adresa securității noastre, a valorilor noastre, a ordinii internaționale bazate pe reguli”, a adăugat el.

Reacția NATO reprezintă un răspuns ferm la adresa acțiunilor ilegale ale Rusiei. România beneficiază de garanții de securitate ferme

Consolidarea flancului estic al Alianței vine ca un răspuns decisiv în fața agresiunii ruse din Ucraina. Întreg flancul estic al NATO va fi tratat ca un întreg. „România va beneficia de aceeași protecție NATO ca Germania. Din punct de vedere militar și de securitate, România va avea aceeași calitate a securității precum o are Germania sau Belgia. Nu va fi niciun fel de diferență între ceea ce are NATO pe flancul vestic și ceea ce va avea NATO pe flancul de est”. Sunt declarații făcute de Mircea Geoană, secretar adjunct al Alianței Nord Atlantice.

NATO a dat semnalul că Occidentul nu va ceda în fața agresivității Rusiei. Summitul de la Madrid va veni cu decizii istorice. Marea Neagră va fi considerată de importanță strategică pentru NATO.

Articol preluat de pe project-e.ro

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Câteva realități dincolo de propaganda desăntata a ambelor părți (Ucraina și Rusia).
    1. Ucraina în ciuda declarațiilor bombastice sta mult mai prost. Un sfert din țară e ocupată (cea mai importantă strategic) iar în restul teritoriului nu mai are economie și își finanțează cheltuielile de război și cele sociale (pensii+salarii) din ajutoare externe și împrumuturi.
    A pierdut tancuri, transportoare blindate și artilerie cam cât are în dotare armata Franței, practic un stat în faliment care e la mâna finanțatorilor occidentali obosiți și ei de inflația și deficitele catastrofale din propriile țări. Spre deosebire de Putin ei trebuie să dea socoteala propriului electorat. Toată media e ochi și urechi pe G7 care anunță noi sancțiuni în timp ce Putin râde de ei. Rusia are excedente comerciale, bugetare și de cont curent de sute de mrd de $ și o datorie externă de doar 16 % din PIB, cu toate sancțiunile impuse are tot ce-i trebuie sa reziste, resurse energetice, de materii prime și agricole cu surplusuri uriașe și ce e sumbru pe viitor e ca iarna se apropie cu pași repezi. Industria chimica din UE va închide porțile deoarece nu poate funcționa pe un GPL de 3 ori mai scump decât gazul rusesc care nici măcar nu ajunge cantitativ și pentru încălzire. Pe urmă toata industria orizontală din UE nu va mai fi competitiva cu India și China sau SE Asiei care beneficiază de resurse rusești ieftine ceea ce va însemna șomaj și inflație în occident.
    2.Rusia s-a bazat prea mult pe faptul că îi considera pe ucrainieni frații lor din fosta URSS și ca vor fi primiți cu flori nu cu rachete și drone de bombardament. Putin vrea refacerea URSS pentru a conta cât de cât în confruntarea cu NATO din punct de vedere economic pentru că militar face față. Nu va luați după fente ca trimite echipamente învechite pe front, de fapt testează în condiții reale ce echipamente fac față unui război modern și ce echipamente trebuie înlocuite. Economia Rusiei practic funcționează în regim de război. Părerea mea e că excluderea Rusiei din sistemul financiar mondial și a serviciilor digitale va duce în realitate la apariția sistemelor concurente spfs (transmisii bancare) și Mir (carduri de plăti) iar în domeniul digital sisteme de operare și aplicații chinezești și indiene care vor sparge monopolul american și european (Windows și Android sau Apple) precum și serviciile google play. Chiar dacă înlocuitorii nu se ridica încă la tehnologia occidentala ele vor evolua și vor musca adânc din piata globală. Asta va accelera și mai mult reducerea importurilor occidentale și păstrarea unei balanțe excedentare pentru rusi și afaceri profitabile pentru chinezi și indieni iar pentru americani restrângerea ariei de influenta a $ cu implicații majore asupra nivelului de trai al americanilor. Putin nu mai trebuie să dovedească nimic propriului electorat, acolo nu e democrație iar după absorbirea Ucrainei se poate retrage liniștit. Nu va faceți iluzii că după el vine un democrat. Pentru noi va fi tot mai rău, inflație , șomaj, scăderea nivelului de trai si atingere unui prag al datoriei externe care pur și simplu nu ne va mai permite să ne împrumutăm.
    • Like 1
    • @ Rusu Liviu
      Gandalf check icon
      Conform DEX, Realitate = 1. Fapt, lucru real care există efectiv, stare de fapt.
      Ce scrii tălică aici este o OPINIE, nu o realitate. Și mai e și extrem de prăpăstioasă. Ca și când toată lumea civilizată ar fi condusă de „Veorici” or similari.
      Ce nu pare clar la noi e că lumea occidentală (din care noi suntem câinii de sub masa - noi, RO, nu noi românii, unii chiar de calitate, tot mai puțini...) - deci lumea capitalistă merge pe profit. Tot scenariul apocaliptic hindo-chinezo-bolșevic are fundament de nisip. Adică e o gogoriță propagandistică de doi bani găuriți, gen marile realizări ecohonomice ale lu' hăl mai iuhubit fihiu a lu' boboru'.
      Gogoașă cu glazură. Gol interior.
      Se vede clar că nu ai făcut afaceri cu indieni ori chinezi. Simplu, dacă vrei ceva chinezărie de calitate, plătești ca pentru ceva american. Iar indienii au problemele lor, de care iar e clar că ești complet neștiutor.
      Și un alt aspect, mic, dar esențial. Îi zice R&D și nu copy-paste. Chinezii nu le au pe-alea iar indienii nici atât. Despre bolșevici, hai să lăsăm gargara propagandistică.
      Per ansamblu, nu prea îți meriți rublele luna asta, comentariul produs este de două kopeici. Trebuie să fii analfabet funcțional în stare agravantă să bagi botu'
      • Like 1
    • @ Gandalf
      În afara de limbajul colorat ca să nu zic altfel nu ai venit cu nici un argument care să-ți justifici zicerile. In rest ca orice tip cu idei puține da fixe cine nu e de acord cu tine e vândut sovieticilor, comuniștilor sau mai știu eu cui. Păi hai sa începem cu realitatea= fapte nu opinii personale:
      1.Rusia deja folosește alte sisteme de plăti în locul Swift și carduri Mir în locul Maestro sau Visa, ca au vrut sau nu asta e alta problema, În domeniul comerțului alimentar la fel , deși marile lanțuri de retail au părăsit țara altele locale le-au luat locul. În general nu e economic sănătos pentru un furnizor să părăsească o piață dar asta e politica. Acum nu mă înțelege greșit nu zice nimeni că ei stau pe roze și nici nu are cum devreme ce e în război dar vorba ta trebuie sa fi analfabet funcțional să pui botu la " victoriile fără precedent " ale ucrainenilor de nici nu zici ca țara are economia distrusa și 25 % din teritoriu ocupat și cu mâna întinsă la finanțatorii internaționali. Empatizez cu ucrainienii la fel ca toți românii și ar fi dezastru pentru noi să ne invecinam cu rușii ( îi știm ce le poate pielea din istorie) dar asta nu înseamnă să nu vedem realitatea și sa înghițim pe nemestecate ce ne servește propaganda cealaltă. Nu zice nimeni ca R&D nu e mai avansată în vest și nu au produse de calitate superioara în multe domenii fapt pentru care Rusia le și importa din vest dar odată ieșite din piata care evident a fost ocupată de chinezării mai ieftine datorită conjuncturii e mai greu după aia sa recâștige piața. În ceea ce privește profitul capitalismului vestic e nevoie de asemenea sa dăm la o parte perdeaua de propaganda și sa vedem faptele ca de aia ii zice realitate nu ? Pai toate tarile dezvoltate din G 7 sunt supraimprumutate ( USA, Japonia,Canada, Franța,UK) ca să dau câteva exemple au datoria raportată la PIB ce bate spre 100%, o inflație ce se apropie de 2 cifre cu deficite cronice și după criza din 2008-2009 ( care a pornit din sectorul privat nu de la stat cum cred mulți cretini de dreapta care propovăduiesc principiile capitalismului internațional cu aceeași râvnă cu care strigau în trecut dictonul "Stalin și poporul rus libertate ne-au adus") e greu de susținut un război intr-o țară care nu e în NATO în timp ce nivelul de trai din tarile lor e tot mai precar. Acum tot despre fapte că de aici își trage seva realitatea, Rusia deși izolată pe plan internațional și cu sistemul financiar decuplat de cel occidental sta mult mai bine la capitolele respective după cum am scris mai sus, datorie externă redusă, excedente comerciale, de cont curent și bugetare enorme și care durează de cel puțin 15 ani ceea ce arată că are o politica economica extrem de echilibrată deși a mai fost supusă sancțiunilor occidentale încă din 2014 odată cu episodul Crimea ceea ce ma duce cu gandul că a copt acest razboi de cel putin 20 de ani. Noi dacă eram în situația unor sancțiuni de asemenea nivel vindeam tot ce e în țară ca să păstrăm pensiile speciale. Acum lăsând gluma la o parte în ciuda alimentării Ucrainei cu arme care au golit depozitele USA, UK și UE și a subvenționarii țării cu 7 mrd $ lunar nu se vede nici un succes cât de mic care să arate că e capabilă sa schimbe ceva în cursul evenimentelor iar rușii își vad de treabă ca și cum nimic nu s-a întâmplat și nu se întrevede nici o mișcare de protest sau de opoziție față de regim cum ar fi normal dacă ar fi afectați atât de grav cum speră occidentul de sancțiunile internaționale. În rest să auzim de bine și să ne susținem "opiniile cu fapte"nu doar că așa ne place nouă.
      • Like 0
    • @ Rusu Liviu
      Hai, gata că ne-ai obosit destul cu aceste comentarii/răspunsuri luungi, așa ca să meriți copeicile....
      Pașol na turbinca.
      • Like 1
    • @ Rusu Liviu
      Gandalf check icon
      Nu am citit și acest comentariu balzacian, e pierdere de viață inutilă.
      Ideea simplă pe care am adus-o era cuprinsă în sintagma „R&D” versus „copy & paste”. Tehnologiile înalte implică timp și costuri să fie dezvoltate și o grămadă de bani și technical skills să fie implementate. Nu cresc peste noapte. Chinezii știu asta, de aia stau și vor sta cu popoul în ambele luntri. Rușii au trecut deja la produs mașini „simplificate” fără componente de import pe care nu le pot produce și de la care li s-a tăiat accesul.
      Despre „super-tehnologiile” bolșevico-chino-indiene. Fiecare poate să își facă instalațiile în casă cu ce dorește, dacă vrei filete M14,31 n-ai decât. Doar că atunci când te cuplezi la rețelele publice e musai să pui filete standard. Și nu GOST :D, altfel nu vei fi conectat. Dacă vrei sistem de plăți NEO-VISEZ în grupul tău, noi și noi succese. Poți schimba ruble cu liuani și cu rupii și ce mama-zmeilor or avea și kimirsenii ăia. Doar că dacă mergi la plăcinte la Milano Malpensa, rămâi flămând.
      Vezi „miracolul” GLONASS - a pain in somewhere... ca un alt exemplu de vitejie tehnologică neo-bolșevică.
      Scurt, că altfel pic în mortalul păcat al logoreei fără bun-simț: EȘTI DECONECTAT de main-stream. Furi idei, dar implementarea lor implică să CONSTRUIEȘTI tehnologia și să ai oameni să o folosească și să o țină în mișcare. Trebuie zeci și zeci de ani, pân-atunci nu e sigur că mai existăm ca specie (pe meritate, dealtfel).
      Am avut ocazia niște ani înainte să învăț ceva indieni să rezolve delicate probleme tehnice - instrumentație. Și un altul, să zicem oarecum un prieten, mi-a spus în particular: „păi, dacă-i înveți pe ăștia or să îți ia locul că sunt mult mai ieftini!” la care răspunsul meu a fost că un angajator care nu e capabil să „vadă” cei peste douăzeci de ani de experiență pe care o ofer raportat la juniorul indian nu este exact omul / firma pentru care doresc să lucrez.
      End of conversation. Amin, dixit, konețk.
      • Like 1
    • @ Gandalf
      În privința R&D ai dreptate asa se face în ani mulți si cu skill-uri dar deocamdată Rusia nu are alternative așa că implementează chinezării. Problema e ca și astea vor evolua , se vor perfecționa și când lucrurile se vor așeza va fi greu pentru occidentali sa mai ocupe locurile ramase libere. Pană la urmă și indienii plecați la Londra s-au adaptat, învață ocupa joburi din ce în ce mai calificate chiar dacă cultura organizațională difera mult de cea occidentala. Patronii noștri din construcții i-au adoptat în speranța că vor muncii că nemții pe salarii ca în Bangladesh. Dar trebuie să recunosc că fac progrese. Acum să fim sinceri nu toată lumea merge la Milano să-și facă vacantele cel puțin nu rusul de rand iar oligarhii au deja alte cetățenii. Glonass a fost lansat demult din epoca sovietică și are utilizare mai mult militară decât civila spre deosebire de GPS. Pentru activități militare occidentul folosește alte transpondere față de cele civile că doar nu se duce la război cu google maps și waze. Eu zic sa lăsăm lucrurile să evolueze și vom trage concluzii după ce se va încheia.
      • Like 0
    • @ Rusu Liviu
      Gandalf check icon
      Insha'Allah, să spunem așa, doar că brazărșii noștri bolșevici au antecedente de lipsă de profesionalism și rezolvat probleme tehnologice și de R&D prin luat prizonieri nemți sau de pe unde au mai putut...
      Despre chinezi, ei sunt pe copy&paste de multă vreme, slabă nădejde de evoluție pe termen mediu... mai ales, muuult mai ales, că nici nu prea vor sau au vreun interes să o facă.
      Trăim și vedem, doar că eu nu sunt așa optimist pentru Bolșevicia & Co. și pesimist pentru Occident ca matale. Chiar dimpotrivă.
      • Like 1
    • @ Rusu Liviu
      Gandalf, pe bună dreptate, te-a catalogat, cu subînțeles, drept putinist "intelectual".
      Chiar nu ți-e rușine, canalie, să te-apuci să dezbați teme fals economico-financiare cu termeni intenționat "deștepți" gen deficite, excedente, cont curent, industrie orizontală, carduri MIR și alte gogomănii în ziua în care criminalii de ruși (a nu știu câta oară!) au trimis rachete peste civili într-un centru comercial ???
      Chiar n-aveți pic de rușine în voi, trolli jegoși ??
      • Like 1
    • @ razvan.novac@gmail.com
      Gandalf a răspuns cu argumente nu cu invective de aia i-am răspuns lui și
      ție nu , ce nu ți-e clar ?
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult