Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Forma corpului „clepsidră” I Cum poate fi pus în valoare acest tip de siluetă, de la eleganță clasică la modernă și îndrăzneață

fashion - newstream rf / Alamy / Alamy / Profimedia

Foto: newstream rf / Alamy / Alamy / Profimedia

Conceptul de „formă perfectă a corpului" este subiectiv și variază în funcție de cultură, societate și preferințele individuale. Nu există o formă a corpului universal acceptată ca fiind „perfectă", deoarece frumusețea și atracția sunt subiective și influențate de o varietate de factori culturali și sociali.

Designerii și brandurile încurajează acum modele cu diferite forme ale corpului pentru a promova imaginea corpului sănătos și a contracara stereotipurile nerealiste.

Bine-cunoscuta proporție 90-60-90 este acum percepută demodată, iar femeile care se străduiesc din răsputeri să atingă acest obiect sunt considerate mai degrabă subnutrite.

Femeile sunt de fapt menite să aibă forme. Bărbații declară că preferă femeile cu rotunjimi - „sunt mai feminine și mai sexy.”

Așa că, dragelor, fiecare siluetă are frumusețea și valoarea ei, iar eu o să vă demonstrez acest lucru pentru fiecare formă a corpului în parte. Vă promit că o să vă iubiți mai mult când veți ajunge la sfârșitul fiecărui articol care vă este dedicat.

3 „NU-uri” de aur pentru început de drum:

1. NU contează măsura hainelor, important este să ne stea bine;

2. Să ne înscriem în ultimele tendințe NU înseamnă că purtăm hainele potrivite.

3. O femeie cu forme perfecte NU înseamnă că știe să se îmbrace. Știe să se îmbrace o femeie care este conștientă de corpul ei.

Obiectivul principal al acestei serii de articole este să înțelegem care este forma corpului nostru și să învățăm să creăm iluzii optice pentru a avea silueta echilibrată.

Tips: Găsește vedete cu aceeași formă a corpului și folosește-le ca sursă de inspirație în ceea ce privește modul în care se îmbracă. Multe dintre ele plătesc averi pentru a avea cei mai buni stiliști, pentru tine social media este pe gratis. Important este să personalizezi și să adaptezi acele stiluri la nevoile și preferințele tale individuale.

Acest articol este dedicat siluetei „clepsidră”. Cea mai frecventă formă a corpului la nivel mondial în rândul femeilor. Dacă nu ți-ai determinat încă forma corpului citește acest articol.

Caracteristici siluetă clepsidră:

- talie îngustă și definită (cu 20 cm mai puțin ca șoldurile);

- bust proeminent;

- șolduri rotunde;

- fund bombat;

- partea superioara a corpului este în armonie cu cea inferioară (porți aceeași mărime);

- creșterea în greutate apare de obicei în partea superioară a corpului.

Deși forma corpului clepsidră este considerată cel mai feminin tip de corp, cu forme pline acolo unde trebuie, echilibrată și armonioasă, există anumite alegeri vestimentare care te vor avantaja și altele pe care ar fi bine să le eviți.

Obiective de styling:

1. urmărește formele corpului și scoate-le în evidență cu orice ocazie. Ai grijă să nu le ascunzi atunci când vei purta haine vaporoase sau outfituri cu prea multe straturi (layere);

2. accentuează talia prin croiuri care subliniază natural partea din mijloc sau prin adăugarea centurilor;

3. îmbrăcă-te proporțional în partea de sus și de jos, pentru a crea un echilibru armonios între umeri și șolduri.

Este important să menționez că aceste sfaturi sunt doar ghiduri generale și că stilul personal și confortul personal ar trebui să fie mereu prioritare. Încercați diverse stiluri și vedeți ce vă face să vă simțiți cel mai bine în propriul corp.

POTRIVIT:

  • Haine care se mulează natural pe corp, însă nu strâmte;
  • Hainele care subliniază natural talia – sacouri, bluze și rochii cambrate, fuste și pantaloni cu talie înaltă;
  • Pantaloni și fuste conice;
  • Rochii care se petrec în talie sau la care se poate adăuga centură;
  • Haine care au detalii precum curele, volane sau pliuri în zona taliei;
  • Jeanși cu croi drept sau ușor evazat;
  • Jumpsuit-urile sau salopetele;
  • Centurile sunt obligatorii pentru item-urile vestimentare care nu au talia bine definită și de preferat cele subțiri sau medii. Acestea pot fi purtate peste rochii, bluze sau chiar peste jachete;
  • Decolteul Sweetheart sau în V;
  • Crop tops, pentru cele cu abdomenul plat;
  • Materiale: jersey elastic, bumbac, lâna fină, mătase, denim elastic, voal, piele, lycra, țesături texturate; în general, materiale care conțin spandex sau elastan;
  • Imprimeuri: dungi, imprimeuri florale de dimensiuni medii sau mari, modele geometrice (carouri sau zigzaguri), linii diagonale sau modele care se îndreaptă ușor în jos (pentru un efect de alungire), printuri abstracte.

NEPOTRIVIT:

  • Haine prea largi sau prea strâmte;
  • Haine prea lungi - fuste sau pantaloni care ating podeaua pot să facă ca picioarele să pară mai scurte decât sunt în realitate.
  • Articolele fără formă, care nu au nicio structură și nu definesc talia - drepte și largi - pot ascunde talia și pot crea senzația de volum suplimentar;
  • Pantaloni și fuste cu talie joasă sau prea înaltă, mai sus decât talia naturală;
  • Rochii și topuri evazate sau cu talie joasă;
  • Mâneci largi sau bluze asimetrice (de exemplu cu un umăr gol);
  • Centuri prea late, pot crea o diviziune vizuală în zona taliei, afectând proporțiile naturale;
  • Haine cu exces de volane sau detalii în zona umerilor și șoldurilor care fac aceste zone să pară mai late;
  • Decolteuri înalte, înguste, cu ornamente sau decolteuri largi (cum ar fi decolteurile de barcă);
  • Buzunare aplicate;
  • Imprimeurile foarte mari - pot distorsiona proporțiile și pot face ca silueta să pară mai plină.

Multe vedete au o forma corpului de tip clepsidră și își pun în valoare această siluetă prin alegeri vestimentare potrivite. Am ales pentru inspirație câteva opțiuni. Nu uita că cel mai important este să observi cum aceste persoane își adaptează stilul la propria lor personalitate, preferințe, activități și modul de viață din „spatele cortinei”.

Beyoncé

Scarlett Johansson

Jessica Alba

Sofia Vergara

Salma Hayek

Kim Kardashian

În concluzie, forma corpului clepsidră ne oferă o gamă largă de posibilități în ceea ce privește îmbrăcămintea. Prin alegeri vestimentare potrivite, am demonstrat că acest tip de siluetă poate fi pus în valoare într-o varietate de stiluri, de la eleganță clasică, la modernă și îndrăzneață. Sunt Ioana Hurdubelea, consultant de imagine, stil și culoare și vă îndemn să petreceți cât mai mult timp în lumea modei autentice și sustenabile. Până data viitoare, rămâneți stilați și în ton cu moda, stați pe Republica.ro sau puteți să mă urmăriți pe Tik Tok pentru mai multe idei de stil aplicate.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • "Așa că, dragelor, fiecare siluetă are frumusețea și valoarea ei", asta dacă sunteți o dragă (navă).
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult