Foto: Getty Images
Aproximativ 89.600 de ore petrecem la locul de muncă, în decursul vieții. 13% este procentul de job-uri care sunt făcute cu pasiune, iar 74% din angajați și-au dat demisia ca să-și urmeze pasiunea.
Job vs pasiune
Proiectul StartUp Career a început din dorința de a găsi o formulă pentru potrivirea perfectă dintre job și pasiune. A pornit de la lucrurile pe care le vedem în jur: oameni foarte bine pregătiți și care lucrează de peste 20 de ani, dar care sunt blazați, inflexibili, fără pasiune pentru job și chiar fără pasiuni extra…nimic nu-i mai animă, nimic nu-i impresionează. Și pe de altă parte, persoane care debordează de pasiuni, curiozități și nu numai, au multă energie, dar care nu au o pregătire specifică.
Pornind de la această paradigmă a societății prezente ne-am întrebat: Oare angajatorii / companiile ce preferă? Ce fel de oameni vor să aibă în echipe? Iar oamenii fără pregătire, dar pasionați cum pot să înceapă o carieră de succes?
S-a plecat de la ideea de a realiza o recrutare dincolo de clasicul CV: cine este candidatul ca persoană, ce-i place să facă, pasiunile, realizările și visele sale. Având tangențe cu domeniul recrutării, întâlnim oameni introvertiți, dar extrem de pasionați, caracteristici ce nu pot fi deseori reflectate într-un CV.
Încurajăm companiile să abordeze o altă strategie de recrutare, să fie deschise în a vedea pasiunile candidaților dincolo de pregătire: câte voluntariate au făcut, câte idei și inițiative de proiecte au avut. Cred că partea grea a unui job poate fi învățată, dar nu există training pentru entuziasm. Fiecare poveste de succes a companiilor se bazează pe pasiunea oamenilor care o clădesc.
HUB de carieră
Pentru candidați, oferă posibilitatea de a participa la cursuri online din domeniul IT și conexe: business english, design - astfel pot să dobândească abilități hard, atât de necesare unui job. De asemenea, oferă materiale și modele de CV care să-i pregătească pentru interviurile de angajare, având posibilitatea de a aplica la joburile care sunt publicate pe site sau pot chiar să trimită CV-ul direct pe e-mailul platformei.
Mai mult: fiecare CV în parte este analizat, potrivind abilitățile și pasiunile fiecărui candidat cu cerințele job-urilor pentru care aplică. Astfel, companiile primesc persoanele potrivite conform cerințelor și nevoilor, iar candidații primesc job-ul mult visat. De asemenea, candidatului potențial îi sunt recomandate îmbunătățiri în CV, pentru a se potrivi perfect unui job existent.
Pentru companii, oferă posibilitatea de a posta job-uri, propunerea de candidați potriviți, șansa de a publica articole axate pe valorile companiei, și oportunitatea de a-și promova cursurile online și programele de training pe care le pun la dispoziție candidaților.
Ideea proiectului StartUp Career a început de la un om pasionat, cum altfel ?!
În doar 3 cuvinte este vorba despre Maria-Nicoleta Ogârcin. În mai multe cuvinte „tehnice”, Nicoleta este Technical Recruitment-Partner, având o mare pasiune pentru domeniul comunicării. Acesta este și motivul pentru care a început Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Universității Politehnica din Timisoara. Putem spune că următoarele cuvinte o caracterizează: pasiune, comunicare și resurse umane.
Abilitatea de inovare a antreprenorilor români nu lasă de dorit atunci când vine vorba tehnologie. Astfel, proiectul StartUp Career își canalizează atenția spre domeniul IT, însă sunt așteptate cu nerăbdare pentru colaborare și alte industrii care își doresc o vizibilitate extinsă a job-urilor pe care le pun la dispoziție.
Noul incubator de job-uri s-a născut din pasiune pentru pasionați, motto-ul pe care îl folosesc ei fiind: „Oameni pentru job-uri, nu job-uri pentru oameni!” Drept urmare, am întrebat-o pe Maria-Nicoleta Ogârcin, CEO & Founder @ StartUp Career, ce înseamnă cuvântul „pasiune” pentru ea.
Maria-Nicoleta Ogârcin: „La StartUp Career spunem pasiune, deoarece noi credem că poate exista o simbioză între muncă și pasiune.”
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.