Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Lia Olguța Vasilescu vrea „o structură centrală de IT-iști bine remunerați”. După OUG13, tinerii din GovITHub și-au dat demisia din Guvern

Lia Olguța vasilescu - Guvern

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunțat joi că la nivelul Guvernului se ia în calcul o structură formată din IT-işti care să deservească toate instituţiile din România, care vor avea un grad superior de salarizare.

„La ora actuală, la nivelul Guvernului se gândeşte o structură formată din IT-işti care să deservească toate instituţiile din România şi care să aibă, evident, un grad mai mare de salarizare, exact din considerentele pe care vi le-am spus: atacuri informatice, faptul că toate instituţiile au nevoie să se protejeze şi să-şi protejeze sistemele informatice. Deci, oricum, IT-iştii vor fi bine remuneraţi în cadrul unei instituţii de specialitate în perioada următoare”, a spus Olguţa Vasilescu în Comisia de muncă a Senatului, potrivit News.ro.

GovITHub sau tinerii chemați de Cioloș să scoată statul din frăția firmelor IT

În 2016 fostul premier Dacian Cioloș lansa programul guvernamental GovITHub, în urma unei inițiative de implicare civică a specialiștilor IT din mediul privat. Scopul urmărit a fost digitalizarea instituțiilor publice, prentru îmbunătățirea relației cetățeanului cu statul. Inițiativa s-a bucurat de un mare succes. În mai puţin de două săptămâni de la lansarea GovITHub, 1.070 de persoane se înscriseseră pe platformă şi își exprimau disponibilitatea de a contribui la proiecte open-source de guvernare electronică.

După adoptarea celebrei ordonanțe de urgență pentru modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, la sfârșitul lunii ianuarie, specialiștii GovITHub au anunțat că încetează colaborarea cu Guvernul Grindeanu.

GovITHub a fost desemnat recent cel mai bun program guvernamental IT din 2016 la unul din cele mai mari evenimente internaționale de profil - Webit Festival Europe.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • As vrea sa verific o informatie, poate are cineva detalii. Am aflat, întâmplător, că specialiştii GovIT nu au fost voluntari, ci au fost platiti de Guvern, cu un fel de bursă. Din informatiile mele, fiecare dintre ei a primit câte două mii de euro pe luna, pentru doua luni. Stie cineva mai multe despre acest subiect?
  • Like 0
 • check icon
  Bravo Olguta. Pana si Iohannis a dat like la initiativa ta! Ca voi habar nu aveti ce e aia calculator (pariu ca primul gand e la ala de buzunar) si ca o sa populati cu tinerii absoventi de buticuri(universitati) de calculatoare super-destepti care "stie" sa instaleze un linux/windows si de preferat pana la gradul 3 de rudenie asta e altceva (la fel cum au facut PeDeleii si Ciolosistii), important e ca avem initiativa. Noi cu virusii nu (o sa) avem probleme, ca nu au ce sa infecteze saracii.
  • Like 3
  • @
   O sa ia IT-istii de la Academia Oamenilor de Stiinta din artcolul anterior!!! De aia le trebuia alora sediu,dar nu i-a inteles nimeni( in afara de Firea...)
   • Like 1


Îți recomandăm

Simona Halep

„Opriți asta! E inuman!”, nu m-aș fi putut abține să strig dacă eram pe Rod Laver Arena, cu toate că vedeam mai mult decât meciul de tenis Simona Halep -Lauren Davis, vedeam unul dintre marile filme ale tuturor timpurilor.

Citește mai mult

Gabriela Firea - Carmen Dan

Noi, cei mulți și tăcuți, care am tolerat ani după ani impostura, nesimțirea, lipsa responsabilității și a integrității. „Nu putem face nimic!” - m-am uitat în ochii lui mânioși și m-a invadat o rușine teribilă pentru că generația mea nu a reușit să schimbe nimic. (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Citește mai mult

Help Autism

Mărul este roșu. Jucăria este roșie. Geaca este roșie. Un copil „tipic” învață culorile spontan, aproape fără ca părintele să își dea seama când s-a petrecut acest lucru. Un copil cu autism are, de obicei, o astfel de achiziție doar după eforturi chinuitoare și după munca neobosită pe care o fac psihologii, terapeuții și părinții, nevoiți să lupte în fiecare zi pentru fiecare mic progres, pentru fiecare nouă punte legată cu lumea.

Citește mai mult