Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Lia Olguța Vasilescu vrea „o structură centrală de IT-iști bine remunerați”. După OUG13, tinerii din GovITHub și-au dat demisia din Guvern

Lia Olguța vasilescu - Guvern

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunțat joi că la nivelul Guvernului se ia în calcul o structură formată din IT-işti care să deservească toate instituţiile din România, care vor avea un grad superior de salarizare.

„La ora actuală, la nivelul Guvernului se gândeşte o structură formată din IT-işti care să deservească toate instituţiile din România şi care să aibă, evident, un grad mai mare de salarizare, exact din considerentele pe care vi le-am spus: atacuri informatice, faptul că toate instituţiile au nevoie să se protejeze şi să-şi protejeze sistemele informatice. Deci, oricum, IT-iştii vor fi bine remuneraţi în cadrul unei instituţii de specialitate în perioada următoare”, a spus Olguţa Vasilescu în Comisia de muncă a Senatului, potrivit News.ro.

GovITHub sau tinerii chemați de Cioloș să scoată statul din frăția firmelor IT

În 2016 fostul premier Dacian Cioloș lansa programul guvernamental GovITHub, în urma unei inițiative de implicare civică a specialiștilor IT din mediul privat. Scopul urmărit a fost digitalizarea instituțiilor publice, prentru îmbunătățirea relației cetățeanului cu statul. Inițiativa s-a bucurat de un mare succes. În mai puţin de două săptămâni de la lansarea GovITHub, 1.070 de persoane se înscriseseră pe platformă şi își exprimau disponibilitatea de a contribui la proiecte open-source de guvernare electronică.

După adoptarea celebrei ordonanțe de urgență pentru modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, la sfârșitul lunii ianuarie, specialiștii GovITHub au anunțat că încetează colaborarea cu Guvernul Grindeanu.

GovITHub a fost desemnat recent cel mai bun program guvernamental IT din 2016 la unul din cele mai mari evenimente internaționale de profil - Webit Festival Europe.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • As vrea sa verific o informatie, poate are cineva detalii. Am aflat, întâmplător, că specialiştii GovIT nu au fost voluntari, ci au fost platiti de Guvern, cu un fel de bursă. Din informatiile mele, fiecare dintre ei a primit câte două mii de euro pe luna, pentru doua luni. Stie cineva mai multe despre acest subiect?
  • Like 0
 • check icon
  Bravo Olguta. Pana si Iohannis a dat like la initiativa ta! Ca voi habar nu aveti ce e aia calculator (pariu ca primul gand e la ala de buzunar) si ca o sa populati cu tinerii absoventi de buticuri(universitati) de calculatoare super-destepti care "stie" sa instaleze un linux/windows si de preferat pana la gradul 3 de rudenie asta e altceva (la fel cum au facut PeDeleii si Ciolosistii), important e ca avem initiativa. Noi cu virusii nu (o sa) avem probleme, ca nu au ce sa infecteze saracii.
  • Like 3
  • @
   check icon
   O sa ia IT-istii de la Academia Oamenilor de Stiinta din artcolul anterior!!! De aia le trebuia alora sediu,dar nu i-a inteles nimeni( in afara de Firea...)
   • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult