Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Lia Olguța Vasilescu vrea „o structură centrală de IT-iști bine remunerați”. După OUG13, tinerii din GovITHub și-au dat demisia din Guvern

Lia Olguța vasilescu - Guvern

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunțat joi că la nivelul Guvernului se ia în calcul o structură formată din IT-işti care să deservească toate instituţiile din România, care vor avea un grad superior de salarizare.

„La ora actuală, la nivelul Guvernului se gândeşte o structură formată din IT-işti care să deservească toate instituţiile din România şi care să aibă, evident, un grad mai mare de salarizare, exact din considerentele pe care vi le-am spus: atacuri informatice, faptul că toate instituţiile au nevoie să se protejeze şi să-şi protejeze sistemele informatice. Deci, oricum, IT-iştii vor fi bine remuneraţi în cadrul unei instituţii de specialitate în perioada următoare”, a spus Olguţa Vasilescu în Comisia de muncă a Senatului, potrivit News.ro.

GovITHub sau tinerii chemați de Cioloș să scoată statul din frăția firmelor IT

În 2016 fostul premier Dacian Cioloș lansa programul guvernamental GovITHub, în urma unei inițiative de implicare civică a specialiștilor IT din mediul privat. Scopul urmărit a fost digitalizarea instituțiilor publice, prentru îmbunătățirea relației cetățeanului cu statul. Inițiativa s-a bucurat de un mare succes. În mai puţin de două săptămâni de la lansarea GovITHub, 1.070 de persoane se înscriseseră pe platformă şi își exprimau disponibilitatea de a contribui la proiecte open-source de guvernare electronică.

După adoptarea celebrei ordonanțe de urgență pentru modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, la sfârșitul lunii ianuarie, specialiștii GovITHub au anunțat că încetează colaborarea cu Guvernul Grindeanu.

GovITHub a fost desemnat recent cel mai bun program guvernamental IT din 2016 la unul din cele mai mari evenimente internaționale de profil - Webit Festival Europe.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • As vrea sa verific o informatie, poate are cineva detalii. Am aflat, întâmplător, că specialiştii GovIT nu au fost voluntari, ci au fost platiti de Guvern, cu un fel de bursă. Din informatiile mele, fiecare dintre ei a primit câte două mii de euro pe luna, pentru doua luni. Stie cineva mai multe despre acest subiect?
  • Like 0
 • check icon
  Bravo Olguta. Pana si Iohannis a dat like la initiativa ta! Ca voi habar nu aveti ce e aia calculator (pariu ca primul gand e la ala de buzunar) si ca o sa populati cu tinerii absoventi de buticuri(universitati) de calculatoare super-destepti care "stie" sa instaleze un linux/windows si de preferat pana la gradul 3 de rudenie asta e altceva (la fel cum au facut PeDeleii si Ciolosistii), important e ca avem initiativa. Noi cu virusii nu (o sa) avem probleme, ca nu au ce sa infecteze saracii.
  • Like 3
  • @
   O sa ia IT-istii de la Academia Oamenilor de Stiinta din artcolul anterior!!! De aia le trebuia alora sediu,dar nu i-a inteles nimeni( in afara de Firea...)
   • Like 1


Îți recomandăm

Denis Grigorescu

„Aş fi înţeles gestul dacă pe parcursul mandatelor doamnelor Dăncilă şi Carmen Dan România ar fi atras investiţii străine de zeci de miliarde de euro, salariul minim net ar fi fost de 1.000 de euro şi România n-ar mai fi avut nicio locuinţă cu toaletă în fundul curţii. Dar aşa, gestul mi s-a părut unul nepotrivit, şi asta ca să folosesc un eufemism”, spune Denis Grigorescu. (Foto: Captură ecran Recorder.ro)

Citește mai mult

Carmen Dan Centenar

Ca și cum urgia nu ar fi fost totală, o fetiță de trei ani (trei ani!!!) a fost pusă să stea în cap pe caldarâm dinaintea unei purtătoare de telefon mobil. De ce nici un profesor, educator sau învățător n-a crâcnit în fața acestui abuz demn de Coreea de Nord? Cum a putut înghiți inspectoratul școlar așa ceva? V-a plăcut, tovarăși, recunoașteți că v-a plăcut! (Foto: George Călin/Inquam Photos)

Citește mai mult

Medici chirurgi

„Trebuie să schimbi toată infrastructura, numai cu salariul nu merge. Mie mi-e frică de această acțiune de a crește salariul, toate părțile celelalte, infrastructura și alte calități de care avem nevoie în sistemul de stat vor suferi și vor fi salarii mai mari, mentalitate neschimbată a medicilor, ciubucurile vor rămâne în continuare”, crede Wargha Enayati, cardiologul care a fondat rețeaua Regina Maria. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult