Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Marian Vanghelie vrea „să se reînceapă de la zero”: „Sunt pentru graţierea corupţilor, mă întrebaţi parcă sunt masochist”

Marian Vanghelie

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie a declarat, miercuri, la finalul procesului în care este judecat pentru nouă fapte de luare de mită, că este de acord cu graţierea persoanelor condamnate pentru corupţie, adăugând: „Sunt pentru graţierea corupţilor, mă întrebaţi parcă sunt masochist”, potrivit News.ro.

„Cred că ar trebui să se restarteze această ţară şi să se înceapă de la zero cu o normalitate, cu reguli foarte clare, pentru cetăţeni, pentru politicieni, pentru procurori. Nu se poate fără reguli (…) Sunt pentru graţierea corupţilor, mă întrebaţi parcă sunt masochist”, a declarat Marian Vanghelie.

În perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi de Laura Ciocan, a solicitat şi primit de la omul de afaceri Marin Dumitru aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentând un „comision” de 20 la sută din valoarea contractelor oferite de Primărie firmelor controlate de Marin Dumitru, potrivit procurorilor Direcției Naționale Anticorupție.

Senatorii din Comisia juridică au votat miercuri ca amendamentele la proiectul de Lege privind graţierea, care prevăd că persoanele condamnate pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă vor fi grațiate dacă achită prejudiciul.

Președintele PSD Liviu Dragnea a scris miercuri seara pe Facebook că dezaprobă „categoric” votul din Comisia juridică de la Senat pentru grațierea faptelor de corupție.

Propunerea privitoare la grațiere va fi votată în Parlament. Senatul este prima cameră sesizată, iar Camera Deputaților este cameră decizională.

Peste 1.500 de bucureșteni au protestat miercuri seară în Piața Victoriei față de votul pentru grațierea corupților.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pai daca pe asta il intrebam daca vrea gratierea, e ca si cum l-ai intreba pe Becali daca iubeste banul sau pe Basescu daca iubeste marea...
    • Like 0
  • Ce bine jucat. Pune-i pe altii sa lanseze si sa iti implementeze ideile controversate, declara-te impotriva lor dar nu poti face nimic sa le opresti.. ca asta e, le-a votat parlamentul.
    • Like 1
  • Ce restart, în secunda 2 după ce a fost gratiat, românul revine la vechile obiceiuri, pentru că știe că îl scapă din nou partidul. Oricum ei se consideră victimele sistemului.
    • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult