Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Marian Vanghelie vrea „să se reînceapă de la zero”: „Sunt pentru graţierea corupţilor, mă întrebaţi parcă sunt masochist”

Marian Vanghelie

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie a declarat, miercuri, la finalul procesului în care este judecat pentru nouă fapte de luare de mită, că este de acord cu graţierea persoanelor condamnate pentru corupţie, adăugând: „Sunt pentru graţierea corupţilor, mă întrebaţi parcă sunt masochist”, potrivit News.ro.

„Cred că ar trebui să se restarteze această ţară şi să se înceapă de la zero cu o normalitate, cu reguli foarte clare, pentru cetăţeni, pentru politicieni, pentru procurori. Nu se poate fără reguli (…) Sunt pentru graţierea corupţilor, mă întrebaţi parcă sunt masochist”, a declarat Marian Vanghelie.

În perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi de Laura Ciocan, a solicitat şi primit de la omul de afaceri Marin Dumitru aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentând un „comision” de 20 la sută din valoarea contractelor oferite de Primărie firmelor controlate de Marin Dumitru, potrivit procurorilor Direcției Naționale Anticorupție.

Senatorii din Comisia juridică au votat miercuri ca amendamentele la proiectul de Lege privind graţierea, care prevăd că persoanele condamnate pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă vor fi grațiate dacă achită prejudiciul.

Președintele PSD Liviu Dragnea a scris miercuri seara pe Facebook că dezaprobă „categoric” votul din Comisia juridică de la Senat pentru grațierea faptelor de corupție.

Propunerea privitoare la grațiere va fi votată în Parlament. Senatul este prima cameră sesizată, iar Camera Deputaților este cameră decizională.

Peste 1.500 de bucureșteni au protestat miercuri seară în Piața Victoriei față de votul pentru grațierea corupților.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pai daca pe asta il intrebam daca vrea gratierea, e ca si cum l-ai intreba pe Becali daca iubeste banul sau pe Basescu daca iubeste marea...
    • Like 0
  • Ce bine jucat. Pune-i pe altii sa lanseze si sa iti implementeze ideile controversate, declara-te impotriva lor dar nu poti face nimic sa le opresti.. ca asta e, le-a votat parlamentul.
    • Like 1
  • Ce restart, în secunda 2 după ce a fost gratiat, românul revine la vechile obiceiuri, pentru că știe că îl scapă din nou partidul. Oricum ei se consideră victimele sistemului.
    • Like 1


Îți recomandăm

Scoala de asistenti

Săli mari de curs, coridoare largi, încăperi care simulează la detaliu saloane de spital, manechine și roboți care vorbesc și sunt conectați la senzori ce transmit profesorilor supraveghetori dacă manevrele sunt efectuate corect. Dar- dincolo de teorie și practică- cei care trec pe aici își însușesc una dintre cele mai importante comportamente ale unui cadru medical: cum să arate empatie față de bolnavii pe care îi tratează.

Citește mai mult