Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Medicii demisionari de la Colentina, după a doua întâlnire cu Gabriela Firea: Nu renunțăm la demisii. Libertate nu e chiar un simplu cuvânt

medicii demisionari

(Foto: captura video)

Medicii demisionari de la Colentina, neurochirurgii Ionuț Gobej și Dorin Bică, spun că nu renunță la demisii nici după intervenţia primarului general şi depunerea mandatului de către directorul spitalului.

„Eu m-am întâlnit. A venit personal cu echipa ei ( primarul Gabriela Firea - n.n.) ca să vorbească cu mai mulți medici. O întâlnire deosebit de bună. Deciziile luate cred că vor fi decisive în rezolvarea situației. (...) Nu renunțăm la demisii. Consider că demisia e irevocabilă, e ceva neserios să zici azi iți dai demisia, mâine o retrag. Nu există cale de întoarcere, indiferent câte lucruri se vor fi rezolvat, dar sunt foarte bucuros că această demisie a creat oportunități colegilor”, a afirmat miercuri seara neurochirurgul Ionuț Gobej la emisiunea „În fața ta” de la Digi24. 

Cei doi neurochirurgi spun că au oferte din mai multe locuri pentru a profesa, și că nu au exclus România. 

Moderator: Ați profesat în străinătate. Sunteți acum tentați să plecați?

Ionuț Gobej, neurochirurg: Avem oferte din multe locuri, vom alege acel loc în care ne vom putea desfășura activitatea liberi și acel loc unde puterea noastră de muncă poate fi folosită la maximum

Moderator: Și în România poate fi locul ăsta?

Dorin Bică, neurochirurg: Da, n-am exclus niciodată nicio variantă.

Moderator: Într-un spital de stat?

Ionuț Gobej: Nu vreau să exclud nimic, însă experiența pe care am avut-o mă duce la un răspuns negativ. 

„E foarte interesant pentru că ești neurochirurg la 36 de ani și poți face niște operații datorită libertății. De asta discutăm despre libertate”

Neurochirurgul Dorin Bică spune că în Franța ei au reușit să obțină libertatea de a da maximum cât erau capabili din punct de vedere profesional.

Moderator: Un cuvânt revine în discurs: „libertate”.

Dorin Bică: Nu e chiar un simplu cuvânt. Înainte de emisiune m-ați întrebat câți ani am. E foarte interesant pentru că ești neurochirurg la 36 de ani și poți face niște operații datorită libertății. De asta discutăm despre libertate. În Franța am obținut acest lucru, libertatea de a da maximum din cât eram capabili. În Marsilia, șeful meu era interesat să fiu eu la maximum ca să-l debarasez pe el de unele lucruri.

Moderator:: Și în România cum e?

Bică: Aici există centre absolut excepționale, nu vreau să vorbesc de toate. Două exemple: cel de la Cluj, profesorul Florian, care e vicepresedinte la o societate internațională, își formează foarte bine rezidenții, există pe lângă Cluj centre cu oameni formați acolo, același lucru și la Iași. 

Moderator: Cât de greu v-a fost să spuneți nu, eu demisionez?

Gobej: La mine e natural asta, nu mi-e greu să spun nu, în sensul că... decizia de demisie a fost extrem de grea, ne-am gândit foarte mult. Am considerat că orice zi rămasă în plus în Colentina ar fi fost compromisuri față de meseria noastră.

Cei doi medici au demisionat motivând că nu-și mai pot face treaba din cauză că lipsesc consumabile și medicamente și că zeci de pacienți cu probleme grave nu au putut fi operați.

Medicii Dorin Bică şi Ionuţ Gobej sunt invitaţii ediţiei de miercuri seara a emisiunii „În faţa ta” de la Digi24. Emisiunea este moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu și este difuzată de luni până joi, de la ora 22:30.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sa vina la Oradea! Are un primar super.
  • Like 1
 • Chapeau!
  • Like 1
 • Anon check icon
  Domnilor, aveti coloana vertebrala. Tot respectul.
  • Like 1
 • Astea sunt lucrurile care ma fac sa mi se contracte fiecare celula din corpul meu ,de ciuda.... Aseemenea oameni sa-i pierzi... Iti vine sa dai cu cutitu'n...piatra!
  • Like 3
  • @ Danescu Cristina
   In schimb toate jegurile, in toate funcțiile, de cate ori sunt prinși "cu mâța-n sac" nu uita să menționeze ca" nu am motiv să demisionez". Cu rebuturile umane rămânem pe mai departe. OAMENII ăștia doi, niște somități, demisionează din cauza rebuturilor umane ce conduc azi societatea, "aleșii".
   • Like 1


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult