Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, anunţă desfiinţarea a 20 de companii municipale, prima fiind Compania Municipală Turistică. Vor fi păstrate STB, Trustul Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii şi Termoenergetica

Violeta Alexandru - captura Digi24

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, anunţă desfiinţarea Companiei Municipale Turistica București SA, urmată de desfiinţarea altor 19 companii municipale care funcţionează la nivelul Primăriei Generale. Alexandru afirmă că vor fi păstrate doar patru dintre companiile existente în prezent la nivelul administraţiei generale, respectiv: Servicii Transport Bucureşti (STB), Trustul Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii şi Termoenergetica, despre care preşedintele PNL Bucureşti afirmă că au fost înfiinţate legal, potrivit news.ro.

„Vom trece la desfiinţarea primei companii înfiinţate de PSD Gabriela Firea: Compania Turistica Bucureşti. Continuăm cu celelalte companii, până la 20 de companii care vor fi desfiinţate. Patru dintre ele, înfiinţate legal, vor fi eficientizate pe baza legislaţiei privind guvernarea corporativă. Consiliul de Administraţie şi managerii în cursul acestui an vor fi angajaţi prin concurs. Cele patru companii care vor rămâne - STB ,Trustul de Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii şi Termoenergetica - vor avea curând o nouă conducere cu un mandat clar de a organiza procesul de selecţie competitivă a managerilor care vor eficientiza aceste companii. Restul companiilor vor fi desfiinţate”, spune Violeta Alexandru. 

Preşedintele PNL Bucureşti a precizat că partidul are convingerea că în piaţa liberă din Bucureşti există „suficienţi furnizori de servicii care pot pune pe masă oferte clare, la preţuri competitive” fără a fi nevoie de existenţa unor companii municipale care „să se alimenteze exclusiv cu fonduri de la bugetul public”.

„Considerăm că ele nu erau decât locuri în care clienţi ai PSD îşi găseau suplimentate veniturile”, a adăugat Alexandru.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Sublim! Si?! Adica si compania pentru consolidarea Bucurestiului? Si pe aceea o desfiintati? Dar sunt proiecte in derulare. Santiere incepute. Oameni scosi din casele lor ca sa le fie consolidate locuintele. Cu aceia, ce se intampla? Da-i dreac' Vax albina ....
    • Like 0
    • @ Anca Paduraru
      Din aliniatul citat mai jos înțeleg că santierele nu se opresc, ci vor continua cu firme in piața liberă.
      Preşedintele PNL Bucureşti a precizat că partidul are convingerea că în piaţa liberă din Bucureşti există „suficienţi furnizori de servicii care pot pune pe masă oferte clare, la preţuri competitive” fără a fi nevoie de existenţa unor companii municipale care „să se alimenteze exclusiv cu fonduri de la bugetul public”.
      • Like 1
  • Super, de cand asteptam asta! Asa este, erau locuri de munca bunicele fara nici o responsabilitate pentru pretenari si rude. PSD-ul cand vine la putere primul lucru pe care il face este sa infiinteze niste companii de stat, nu sa sprijine sectorul privat sa se dezvolte si sa devina mai competitiv.
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult