Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, anunţă desfiinţarea a 20 de companii municipale, prima fiind Compania Municipală Turistică. Vor fi păstrate STB, Trustul Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii şi Termoenergetica

Violeta Alexandru - captura Digi24

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, anunţă desfiinţarea Companiei Municipale Turistica București SA, urmată de desfiinţarea altor 19 companii municipale care funcţionează la nivelul Primăriei Generale. Alexandru afirmă că vor fi păstrate doar patru dintre companiile existente în prezent la nivelul administraţiei generale, respectiv: Servicii Transport Bucureşti (STB), Trustul Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii şi Termoenergetica, despre care preşedintele PNL Bucureşti afirmă că au fost înfiinţate legal, potrivit news.ro.

„Vom trece la desfiinţarea primei companii înfiinţate de PSD Gabriela Firea: Compania Turistica Bucureşti. Continuăm cu celelalte companii, până la 20 de companii care vor fi desfiinţate. Patru dintre ele, înfiinţate legal, vor fi eficientizate pe baza legislaţiei privind guvernarea corporativă. Consiliul de Administraţie şi managerii în cursul acestui an vor fi angajaţi prin concurs. Cele patru companii care vor rămâne - STB ,Trustul de Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii şi Termoenergetica - vor avea curând o nouă conducere cu un mandat clar de a organiza procesul de selecţie competitivă a managerilor care vor eficientiza aceste companii. Restul companiilor vor fi desfiinţate”, spune Violeta Alexandru. 

Preşedintele PNL Bucureşti a precizat că partidul are convingerea că în piaţa liberă din Bucureşti există „suficienţi furnizori de servicii care pot pune pe masă oferte clare, la preţuri competitive” fără a fi nevoie de existenţa unor companii municipale care „să se alimenteze exclusiv cu fonduri de la bugetul public”.

„Considerăm că ele nu erau decât locuri în care clienţi ai PSD îşi găseau suplimentate veniturile”, a adăugat Alexandru.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sublim! Si?! Adica si compania pentru consolidarea Bucurestiului? Si pe aceea o desfiintati? Dar sunt proiecte in derulare. Santiere incepute. Oameni scosi din casele lor ca sa le fie consolidate locuintele. Cu aceia, ce se intampla? Da-i dreac' Vax albina ....
  • Like 0
  • @ Anca Paduraru
   Din aliniatul citat mai jos înțeleg că santierele nu se opresc, ci vor continua cu firme in piața liberă.
   Preşedintele PNL Bucureşti a precizat că partidul are convingerea că în piaţa liberă din Bucureşti există „suficienţi furnizori de servicii care pot pune pe masă oferte clare, la preţuri competitive” fără a fi nevoie de existenţa unor companii municipale care „să se alimenteze exclusiv cu fonduri de la bugetul public”.
   • Like 1
 • Super, de cand asteptam asta! Asa este, erau locuri de munca bunicele fara nici o responsabilitate pentru pretenari si rude. PSD-ul cand vine la putere primul lucru pe care il face este sa infiinteze niste companii de stat, nu sa sprijine sectorul privat sa se dezvolte si sa devina mai competitiv.
  • Like 1


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult