Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Prima victimă a conflictului dintre premierul Mihai Tudose și ministrul Transportului: șeful Tarom a demisionat. Dragnea, de la felicitări, la „nu mă interesează”

Eugen Davidoiu

(Foto: Inquam Photos / George Călin)

Directorul general al Tarom, Eugen Davidoiu (foto), a demisionat după ce premierul Mihai Tudose l-a certat în ședința de Guvern pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, reproșându-i inclusiv pierderile din primele șase luni ale operatorului aerian de transport. Șeful Executivului a trimis ulterior Corpul de Control la Tarom. 

Surse oficiale citate de Digi24 au declarat că premierul i-ar fi cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să aleagă între propria demisie şi renunţarea la directorul Tarom. Ministrul Transporturilor ar fi căutat susţinere la partid, potrivit Digi24, însă în urma discuţiilor de duminică a decis să renunţe la directorul Tarom, care a ales să demisioneze.

Premierul l-a avertizat pe ministrul Transporturilor în ședința de vineri a Executivului că Tarom a înregistrat în primele șase luni o pierdere de 104 milioane de lei, mustrându-l pe Răzvan Cuc pentru că i-ar fi prelungit mandatul directorului general al operatorului aerian cu patru luni. 

„Înțeleg că e o echipă foarte bună, dar nu mergeți în direcția care trebuie”, l-a ironizat Mihai Tudose pe ministrul Transporturilor. Tudose l-a întrebat retoric pe ministrul Transporturilor dacă șeful companiei și-a luat salariul în fiecare lună, în condițiile în care operatorul național de transport aerian are pierderi.

„Vreți să o luăm așa, defalcat, pe luni? Mulțumesc, vom avea și o altă discuție, poate și cu domnii manageri de acolo. El și-a luat leafa în fiecare lună, nu? Și noi ăștia din sală trebuie să plătim 104 milioane pierderea de la Tarom. Pe leafa lui”, i s-a adresat premierul ministrului Transporturilor. 

Contactat de Digi24 la sfârșitul săptămânii, directorul general al Tarom, Eugen Davidoiu, a spus că de 10 ani compania e pe pierdere, că nu se simte cu nimic vinovat, că a asigurat un management bun și a subliniat că a adus două noi aeronave în flota Tarom. 

Citește și Tarom: sfârșitul e aici? Lacrimile unei stewardese 

Vezi și Noapte bună! TAROM-ul tocmai a intrat la abatorul Partidului

Călin Popescu Tăriceanu: Tarom-ul nostru merge în picaj

Pe de altă parte, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni, că problema companiei Tarom ar trebui rezolvată la nivel tehnic de către Executiv, adăugând că la conducerea operatorului de transport aerian este nevoie de un management profesionist.

„Trebuie pus un management profesionist, care să fi lucrat în domeniul aviației, un consiliu de supraveghere cu oameni cu experiență, pentru că în această perioadă de timp, în care este, după cum vedeți, o explozie a transporturilor aeriene. Apar companii noi, companiile existente prosperă și se dezvoltă...numai Tarom-ul nostru merge în picaj”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Digi24.

Liviu Dragnea, de la felicitări, la „nu mă interesează”

În luna mai, cu prilejul aducerii unei noi aeronave - achiziționate prin leasing, pe zece ani - în flota Tarom, președintele PSD Liviu Dragnea felicita pentru reușită și compania de transport. 

„Vreau să felicit Guvernul, premierul, ministrul Transporturilor, pe cei de la compania Tarom pentru faptul că astăzi a venit în țară, a venit acasă prima aeronavă din cele 30 care sunt în programul de guvernare și vreau să transmit un semnal important pentru toată lumea”, spunea Dragnea în luna mai, potrivit Agerpres

Luni, după demisia directorului general al Tarom, liderul PSD a spus că nu îl interesează cine conduce compania, ci doar ca aceasta să devină una profitabilă.

„Nu mă interesează cine conduce Tarom, mă interesează ca această companie să devină ceea ce s-a stabilit în programul de guvernare, o companie aeriană puternică, stabilă şi profitabilă”, a spus luni Liviu Dragnea, citat de News.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Tăriceanu cere profesioniști? Incredibil! Mai bine capușe de partid! După o să se ceară profesioniști peste tot și ce dracu face psd-alde? Nu știam ca Tăriceanu are simțul umorului.
    • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult