Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Prima victimă a conflictului dintre premierul Mihai Tudose și ministrul Transportului: șeful Tarom a demisionat. Dragnea, de la felicitări, la „nu mă interesează”

Eugen Davidoiu

(Foto: Inquam Photos / George Călin)

Directorul general al Tarom, Eugen Davidoiu (foto), a demisionat după ce premierul Mihai Tudose l-a certat în ședința de Guvern pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, reproșându-i inclusiv pierderile din primele șase luni ale operatorului aerian de transport. Șeful Executivului a trimis ulterior Corpul de Control la Tarom. 

Surse oficiale citate de Digi24 au declarat că premierul i-ar fi cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să aleagă între propria demisie şi renunţarea la directorul Tarom. Ministrul Transporturilor ar fi căutat susţinere la partid, potrivit Digi24, însă în urma discuţiilor de duminică a decis să renunţe la directorul Tarom, care a ales să demisioneze.

Premierul l-a avertizat pe ministrul Transporturilor în ședința de vineri a Executivului că Tarom a înregistrat în primele șase luni o pierdere de 104 milioane de lei, mustrându-l pe Răzvan Cuc pentru că i-ar fi prelungit mandatul directorului general al operatorului aerian cu patru luni. 

„Înțeleg că e o echipă foarte bună, dar nu mergeți în direcția care trebuie”, l-a ironizat Mihai Tudose pe ministrul Transporturilor. Tudose l-a întrebat retoric pe ministrul Transporturilor dacă șeful companiei și-a luat salariul în fiecare lună, în condițiile în care operatorul național de transport aerian are pierderi.

„Vreți să o luăm așa, defalcat, pe luni? Mulțumesc, vom avea și o altă discuție, poate și cu domnii manageri de acolo. El și-a luat leafa în fiecare lună, nu? Și noi ăștia din sală trebuie să plătim 104 milioane pierderea de la Tarom. Pe leafa lui”, i s-a adresat premierul ministrului Transporturilor. 

Contactat de Digi24 la sfârșitul săptămânii, directorul general al Tarom, Eugen Davidoiu, a spus că de 10 ani compania e pe pierdere, că nu se simte cu nimic vinovat, că a asigurat un management bun și a subliniat că a adus două noi aeronave în flota Tarom. 

Citește și Tarom: sfârșitul e aici? Lacrimile unei stewardese 

Vezi și Noapte bună! TAROM-ul tocmai a intrat la abatorul Partidului

Călin Popescu Tăriceanu: Tarom-ul nostru merge în picaj

Pe de altă parte, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni, că problema companiei Tarom ar trebui rezolvată la nivel tehnic de către Executiv, adăugând că la conducerea operatorului de transport aerian este nevoie de un management profesionist.

„Trebuie pus un management profesionist, care să fi lucrat în domeniul aviației, un consiliu de supraveghere cu oameni cu experiență, pentru că în această perioadă de timp, în care este, după cum vedeți, o explozie a transporturilor aeriene. Apar companii noi, companiile existente prosperă și se dezvoltă...numai Tarom-ul nostru merge în picaj”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Digi24.

Liviu Dragnea, de la felicitări, la „nu mă interesează”

În luna mai, cu prilejul aducerii unei noi aeronave - achiziționate prin leasing, pe zece ani - în flota Tarom, președintele PSD Liviu Dragnea felicita pentru reușită și compania de transport. 

„Vreau să felicit Guvernul, premierul, ministrul Transporturilor, pe cei de la compania Tarom pentru faptul că astăzi a venit în țară, a venit acasă prima aeronavă din cele 30 care sunt în programul de guvernare și vreau să transmit un semnal important pentru toată lumea”, spunea Dragnea în luna mai, potrivit Agerpres

Luni, după demisia directorului general al Tarom, liderul PSD a spus că nu îl interesează cine conduce compania, ci doar ca aceasta să devină una profitabilă.

„Nu mă interesează cine conduce Tarom, mă interesează ca această companie să devină ceea ce s-a stabilit în programul de guvernare, o companie aeriană puternică, stabilă şi profitabilă”, a spus luni Liviu Dragnea, citat de News.ro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Tăriceanu cere profesioniști? Incredibil! Mai bine capușe de partid! După o să se ceară profesioniști peste tot și ce dracu face psd-alde? Nu știam ca Tăriceanu are simțul umorului.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult