Foto: Dan Mihai Bălănescu
Câteva mii de oameni protestează duminică seara, în fața Guvernului, pe o vreme foarte rece. Manifestații pentru susţinerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi a Laurei Codruţa Kovesi au loc duminică nu doar în Piaţa Victoriei din Capitală, dar şi în alte oraşe, precum Cluj, Sibiu, Arad, Ploieşti, Baia Mare, Craiova şi Galaţi, sub sloganul „Tudorele, pleacă tu, cu hoţii tăi”.
Aflați mai mult:
- Viorela Mihai: De ce protestez. „Lucrurile mari se obțin greu în viață/ Dacă ninge, noi mergem în Piață”
La Timișoara se strigă: „București, luptă București”
Mircea Balea, contributor Republica, de la Timișoara: „Este foarte frig. Sunt 1000 de oameni care strigă Rezistăm, nu ce dăm și București, luptă București!”
Ultima picătură
Protestul din Piața Victoriei are loc după ce vineri seara în București și mai multe orașe din țară au ieșit în stradă aproximativ două mii de persoane, pentru a-și arăta susținerea față de justiție, lupta anticoruptie și DNA. În mai multe orașe din țară sunt anunțate acțiuni de protest.
„Da, știm, DNA-ul este foarte deranjant pentru cei care toacă banii românilor și vor să trăiască liniștit cu asta. Apropos, în 2016, DNA, doar în dosarele de mare corupție, a urmărit recuperarea sumei totale de 667 milioane euro. Adică bani furați de la români de către corupți. (...) Nu renunțăm, nu acceptăm un abuz făcut de o gașcă de infractori”, scria pe pagina de Facebook a organizatorilor protestului.
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a făcut publică vineri declanșarea procedurii de revocare din funcție a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
1. saracia materiala face ca oameni in "toata firea" sa devina imprevizibili in fata ofertelor financiare, si de aici la un compromis, care te arunca in infinitul prostiei, este doar 1 pas
2. Saracia educationala a condus la ascunderea unor adevaruri, sistemul securist a creat informatori prin santaj, in toate domeniile, in toate paturile sociale. Daca numele informatorilor si dosarele lor ar fi devenit publice, astazi, nu aveam politicieni atat de "rictuosi" si nici atatea figuri publice, analisti cu "staif" si "miliardari" de convenienta, Toti la nivel intelectual de Dorel.
Piata de "munca" a politicului este enorma, atat prin numarul politicienilor, cat si prin sumele cheltuite de acesta organizare a parlamentului. Ca sa nu vorbim de cheltuielile de legate de intretinerea celei de a 2-a cladire din lume ca marime :(
Cine plateste ?
Pai cei care produc +valoare, adica pornind de la femeia de serviciu pana la investitorul ascuns in spatele actiunilor de pe piata bursiera, dar in nici un caz parlamentul in intregul lui, de la femeia de serviciu si pana la presedintii de camere.
3. Continuitatea vietii politice a romaniei a fost intrerupta brutal prin eliminarea casei regale din sistem. O revenire la acest sistem ar fi regenerat o parte a scarii de valori nationale, altfel romania a ramas la scara de valori a salamului cu soia, mestecat pe stanga sau pe dreapta danturii.
Consider ca beneficiile casei regale in fruntea statului ar fi repus romania pe harta economica, atat prin legaturile firesti cu civilizatia (verificati pib-ul tarilor conduse de case regale), cat si prin calitatea asumarii responsabilitatilor (cate parlamente i-si permit sa suspende un rege ?)
Inteleg ca cei care au servit comunismul nu le este permis sa se bucure de viata in capitalism, este o chestiune de respect pt cei care au invins. Dar poporul, in intregul lui nu sustine nici un regim, asa cum il sustine camarila, poporul doar urmeaza liderii, poate ca la rascrucea istoriei se cere ca liderii si camarila sa suporte consecintele pozitionarii lor in decusul timpului petrecut la carma.
Cred ca romania si-a platiti datoriile din razboiul rece prin cele 3-4 mil de ramani care muncesc pt economiile invingatorilor, cred ca este momentul sa ganeram bunastare, pornind de la perimenirea clasei politice si pentu "talpa" tarii.
Pana la urma la ce serveste democratia, numai sa iertam totul si sa ne plangem continuu soarta ?
1) Ca să apere un om competent și inteligent, care îi deranjează pe hoții și incompetenții corupți și proști care ne conduc.
Exact așa cum Arafat merita să fie apărat de Băsescu, exact așa merită și Kövesi să fie apărată de Dragnea și Tăriceanu!
2) Ca să repete răspicat că s-a săturat de minciunile, furtișagurile, prostul simț și lipsa de orizont a liderilor numiți de PSD !
Pana si cel mai slab procuror stie ca are datoria sa chestioneze persoana pe care o invinuieste, ca sa dau doar un simplu exemplu. (Dumnealui a declarat ca n-a fost interesat sa aiba vreo discutie cu persoana pe care doreste s-o revoce din functie).
Acu' nu stiu daca ar trebui sau nu ca DNA-ul sa-l acuze pentru abuz in serviciu, macar si pentru faptul ca nu-mi dau seama daca prejudiciul depaseste "acel prag valoric" *hihi*
Nu-mi aduc aminte daca d-na Kovesi a fost procurorul de caz, dar ma voi informa..
@ceilalti - cred ca ar trebui sa intram in programul d-lui Sora - adopta un psd-ist. Eu initial am crezut ca unul e putin - tind totusi sa cred ca e prea mult!