Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Un profesionist întors în țară să lupte pentru spitale curate pleacă în urletele unor jivine murdare la gură

Andreea Moldovan, mașină

Imaginea zilei, după mine, este plecarea din ministerul Sănătății a medicului Andreea Moldovan, în urletele de mahala ale unor jivine care au făcut-o cum le-a venit la gură.

Demisă de premier la pachet cu Vlad Voiculescu, Andreea Moldovan își încheie scurta carieră în administrația centrală, alungată de gurile de canal care au vărsat azi peste ea toate dejecțiile strânse în lungi nopți de isterie televizată.

Au făcut-o criminală și trădătoare de țară. I s-a cerut să părăsească România.

„Criminalo, marș, criminalo!”

„Afară din țară cu voi, criminalilor! Afară din țară, trădători de țară!”

„Du-te la doctor, nefericito!…”

Și aș putea continua, dar probabil că v-ați făcut deja o idee… Dar nu despre prestatorii de lături aș vrea să vă vorbesc. Ei au tribunele lor online, au video-chaturile-urile lor din prime-time și reprezentanții lor vitriolanți în Parlament.

Toată lumea a vorbit azi de Vlad Voiculescu. Însă morala poveștii Andreei Moldovan, medicul care s-a întors în țară să lupte pentru spitale curate, este cea care ar trebui să ne dea de gândit. Este povestea românilor școliți în străinătate, veniți în țară „să schimbe lucrurile” și care se lovesc de prostia, ticăloșia, primitivismul patriotard care în anii 90 se exprima prin „n-ați mâncat salam cu soia”, iar azi prin „Afară cu trădătorii de țară”.

Vă reamintesc câteva lucruri despre „trădătoarea de țară” Andreea Moldovan, cu care Republica a făcut un interviu anul trecut, când îngrijea bolnavii de covid la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov. Fac acest act de reparație pentru toți oamenii de bun simț din țara asta care s-au simțit mânjiți de jegul revărsat azi asupra doamnei doctor.

S-a întors în țară să facă medicină „ca afară”

  • Andreea Moldovan a absolvit Medicina la Târgu Mureș, în 1998, cu media 9,61, iar în anul 2009 a devenit Bursieră de Excelență a Societății Internaționale de Boli Infecțioase, în Elveția. A petrecut acolo trei ani, împreună cu familia, timp în care și fiica ei a mers la o școală elvețiană. Perioada de la Geneva avea să-și pună amprenta asupra amândurora: „Ceea ce am învățat și fiica mea și eu a fost să ne lăsăm mintea liberă, să nu o mai încorsetăm. Cred că noi, ca români, suntem prea constrânși în a respecta niște reguli, în a fi prea rigizi în gândire și în comportament, în a fi cu un bun simț care de multe ori frizează naivitatea. La Geneva, am învățat să fim noi înșine, să gândim cu capul nostru și să nu ne fie rușine să punem întrebări, pentru că e mai prostesc să nu întrebi decât să pui o întrebare care pare prostească. Și am învățat să fim independenți din punct de vedere intelectual”.

Crede în noua generație, pe care o vede mai altruistă decât a noastră

  • „Văd la această generație, la fiica mea și la prietenii ei, dorința de a se implica în activități de voluntariat. Acest lucru arată altruismul generației tinere. Arată că le pasă, că vor să se implice. Sunt pur și simplu bucuroasă de ceea ce văd.”
  • „Le iubesc pe rezidentele mele, pentru că sunt atât de implicate, de bază, vesele, pentru că tot timpul au tonus și chef de muncă.”

Militează pentru „spitale curate”

  • „Ceea ce ne-a adus pandemia este conștientizarea importanței spălării mâinilor în rândul personalului medical. Mulți nu o făceau când și cum trebuie sau nu o făceau deloc. Această pandemie ne-a arătat cât suntem de vulnerabili și, știind acest lucru, ne-a învățat să ne protejăm. Ce e interesant să vedem este că, dacă înainte erau discuții intense cu tăiatul unghiilor sau cu îndepărtarea bijuteriilor de pe mână sau cu igiena corectă, o dată cu pandemia au dispărut toate bijuteriile de pe mâini”

Nu se lamentează, crede că se pot face și în spitalele din țară lucruri de bună calitate

  • „Au plecat oameni foarte valoroși, au plecat oameni care ar fi trebuit să facă în țară lucruri de bună calitate. Ne-am dori să fim mai mulți acum, dar dacă ne lamentăm nu facem decât să ne diminuăm puterea de luptă”. 
  • „În echipa noastră avem două colege care au peste 60 de ani și care, efectiv, fac gărzi cot la cot cu noi, au pacienți si se implică la fel cum lucrează și cei de 30 de ani. Exact ca la o petrecere, nu te necăjești din pricina celor care nu vin, te bucuri de cei care au venit. Cei de 30 de ani, medici specialiști, rezidentele noastre foarte agere, medicii primari cu vârste cuprinse între 40 și 63 de ani sunt acolo, lucrează și nu stau deoparte”.

„Cel mai curat spital din Europa”

  • În anul 2013, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat spitalul braşovean în care lucra medicul Moldovan ca fiind „cel mai curat din Europa”. 60 de spitale europene au concurat pentru acest titlu.

Ca trăitor în România, este imposibil să nu calci odată și odată într-un rahat pe stradă. Când inevitabilul se produce, te întrebi cum de ai avut ghinionul să nu-l eviți. Dacă ai conștientiza că vina nu e a ta, ci a celui care n-a strâns după el, și ai lua atitudine la gunoiul din jur, am avea un spațiu public mult mai curat.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Buna ziua. Imi pare rau sa aud ca acest medic venit din alte tari experimentat este primit in acest fel. Spitale de acasa sunt infricosatoare( Nu au sapun in toalete,scot mortii in fata rudelor intrun sac, asistentele fumeaza in terapie intensiva si bineinteles vor bani la fiecare informatie despre pacient). Tara si obiceiurile proaste a romanilor Nu se vor schimb niciodata din cauza prostiei acute a poporului. Daca ei Sunt cumparati cu doi mici si o bere ce sa mai spunem. Am plecat din tara de 20 de ani in uk dar mereu imi este dor de tara, de mancare , de locurile frumoase pe care le avem. Este asa Pacat ca atunci cand cineva vrea sa schimbe rutina corupta a societatii e primit cu abuz….foarte, foarte trist…
    • Like 0
  • O mare luptatoare dezinteresata vine in Romania sa lupte lupte cu pandemia ?
    Apoi da bir cu fugitii si gaseste repede un loc caldut la OMS.
    In scurta perioada la minister a facut ceva concret ?
    • Like 0
  • Daca este sa performam la ceva...in mod evident suntem profesionisti in a crea si controla multimi psihologice ...si ma refer la grupurile de comunicatori, formate in timp ,ce se mobilizeaza exemplar ,atunci cand este vorba sa distruga un lucru bun,sa distruga pe cineva care in idealismul sau crede ca va putea schimba in bine societatea.
    • Like 0
  • Vă reamintesc că în timpul mineriadei bucureșteni, mai ales bucureștence apludau minerii care maltratau pe b-dul Magheru oameni nevinovați. Țațele respective pe care le invocați fac parte din aceeași categorie. Totuși nu mă mir atâta timp cât un ministru și un reprezentant de frunte al USR își permit un limbaj, nu suburban, ci de-a dreptul golănesc în raport cu primul ministru. Elegant, d. prim ministru nu a coborât la nivelul acestora.Dar nu am văzut vreo tresărire a capilor USR. Nici d. Negruțiu nu a avut vreo tresărire la limbajul și atitudinea acestor grosieri din USR. a căror politică este șantajul ordinar. Doamna doctor a fost destituită efectiv că nu cunoștea conduita legală a unei funcții în stat.
    • Like 0
  • Da, și din păcate, aceste gesturi generate de atitudini necorespunzătoare la vârf, de unde mereu aștepți ,votând ,să fie altfel " de data asta", vor fi un motiv pentru pași in spate, sau pași repezi spre afară din țară , ai celor care se mai gândeau să pună umărul la reconstrucție...Dând câștig de teren celor de care tot vrem să scăpăm... Se citește asta și in comentariile de aici, care s-au inmulțit, dar au scăzut rău, din păcate.
    Se spune că trendul este de adâncire a prăpastiei dintre bogați și săraci. Eu cred că mult mai îngrijorătoare este adâncirea celeilalte!
    • Like 4
  • Iarasi se vede contrastul intre ardeal si restul.
    • Like 0
  • daca era ceva de capul ei nu venea inapoi dar asa , vezi Doamne, a fost p-afara asa ca este super epidimioloaga. cum poti emite ditamai prostia ca fotbalistii si alerge cu masca pe figura? sclipire de geniu medical.si cireasa de pe tort , da ordine si emite ordine de capul ei pt ca celalalt cretin, si el cica cu studii p-afara dar neacoperite de vreo diploma de la unchiu securist, ii lasa atributiile lui ,, savantei,, de renume european. hai, ba, ne lasi?
    • Like 2
    • @ Neamtu Teodor
      Cam așa ceva...
      • Like 0
    • @ Neamtu Teodor
      Daca nu se intorc de la studii de ce nu se intorc tradatorii?; daca se intorc inseamna ca sunt niste prosti. Ce dracu vreti de fapt? Nici voi nu aveti habar, dar huliti, ca asa ati primit indicatii de la vreo sosoaca. Asa ati facut mereu cu oamenii de valoare. Intai i-ati ridicat in slavi si imediat ce au zis sau facut ceva opus bunului plac al prostimii i-ati sfasiat cu bestialitate. "Rumanilor", sunteti un popor de tembeli. V-o zice un roman, cu regret. Valorile voastre sunt la a3, rtv, canal si pro tv, manelei si "adrenalina la maxim" asta-i tot ce va place. Si pomenile cu mici si bere.
      • Like 1
  • Înțeleg că zicea doamna cu pricina: ”Cred că noi, ca români, suntem prea constrânși în a respecta niște reguli, în a fi prea rigizi în gândire și în comportament, în a fi cu un bun simț care de multe ori frizează naivitatea.” Păi s-a văzut că ea s-a considerat liberă să facă ce vrea fără să respecte nicio regulă și fără a avea nicio reținere din bun-simț. Ăsta e de fapt profilul omului nou, neomarxist, cu care se va procopsi omenirea de acum pentru mult timp. Vai de lume! Nu e vorba de a fi sau nu specialist. E vorba de aceste concepții și acest fel de a fi sub orice critică, moral vorbind.
    În altă ordine de idei, sunt de acord că oamenii simpli, protestatari din cauze juste, se dezlănțuie uneori cu o violență verbală nejustificată. Așa se întâmplă mereu. Dar să nu judecăm cu dublă măsură. Când deunăzi alții, simpatizanți de dreapta strigau M**E PSD atunci erau și ei jivine murdare la gură? Sau era doar exprimarea democratică și decentă a unei opinii? Dar când se umbla la manifestații cu manechine spânzurate? Era un act de civilizație, cred.
    • Like 2
    • @ Dan Cojocaru
      Bai, m-ati inebunit cu noul concept - neomarxism -. Cine mama dracului vi l-a inoculat in creier? Chiar m-ai surprins ca pana si dta. il folosesti, dta. care te straduiesti sa treci drept priceput in a analiza orice, care scrii "documentat" despre orice. Ha!
      • Like 4
    • @ Mircea Zugravu
      Salutări! Ce mai faceți? Că nu ați mai apărut prea mult în ultimul timp.
      În ceea ce privește cuvântul ”neomarxism” este un concept existent la nivel mondial, nu e o găselniță doar pe plan local. Poate este încă mai mult sau mai puțin impropriu definit sau folosit, dar sensul, cel puțin în accepțiunea locală curentă este destul de clar. E vorba de o ideologie internaționalistă care se opune valorilor tradiționale și dorește crearea unei noi lumi, deschise, care să fie total împotriva oricărei forme de oprimare, dar într-un sens dus la extrem, distorsionat. Deci se mulează pe conceptul actual de ”corectitudine politică”, care câștigă teren în lume. Se minimalizează ideea de religie și familie tradițională, în schimb se crește importanța minorităților de orice fel: rasiale, sexuale, precum și a altor categorii considerate defavorizate și chiar oprimate, cum ar fi femeile. Eu cred că termenul de ”neomarxism” este totuși impropriu folosit, dar deocamdată altul mai bun nu există. E adevărat că acest curent se apropie de marxism din multe puncte de vedere, cum ar fi: internaționalismul (deschiderea către internațional și pierderea importanței statelor naționale), desconsiderarea (chiar prigonirea) religiei, lupta unor categorii sociale considerate oprimate cu altele considerate oprimatoare, denunțarea familiei tradiționale etc etc. Dar de asemenea există cel puțin o diferență fundamentală față de marxism și anume partea economică: marxismul lupta pentru desființarea proprietății private asupra capitalului și deci desființarea ”burgheziei”, considerată clasă oprimatoare a proletariatului. Trebuia ca ”oamenii muncii” să fie în același timp ”proprietari, producători și beneficiari” în economie. Neomarxismul, în schimb nu zice nimic de rău despre capitalul privat și deci nu este împotriva capitalismului actual. Vede oprimarea în alte părți ale societății, după cum am zis. Pe scurt, cam despre asta cred eu că e vorba. Concret, pe neomarxiștii noștri români îi recunoaștem, până la ideologie, la nivel de percepție subiectivă. Sunt aproximativ genul: tineri (dar nu neapărat), foarte activi și energici, dezinhibați, tupeiști, atei, lipsiți de rezerve și smerenie, lipsiți de multe ori de decență și considerație la adresa valorilor naționale și omenești tradiționale, instruiți de regulă în occident și veniți de acolo cu idei unele bune altele distructive. Genul pragmatic, fără dileme, neaplecați către colaborare și dialog. Contează pentru ei mai mult rezultatul concret decât principiile. De exemplu când justiția decide conform intereselor lor, atunci e bună (vezi vremea Laurei Kovesi). Dacă justiția decide opus intereselor lor, atunci n-ar ezita să lovească sau să influențeze justiția (vezi închiderea dosarului ”10 august”). Nu contează deci principiul independenței justiției, ci servirea scopului lor de către justiție. Mai departe: nu contează corectitudinea votului popular, ci câștigarea alegerilor de către cei considerați de ei corespunzători cauzei ”înalte” proprii. De aceea nu au avut rețineri în a acționa fraudulos în procesul electoral - cel puțin cât a văzut o țară întreagă la alegerile pentru Sectorul 1. A propos, se mai aude ceva despre asta?
      Sper că am explicat cât de cât la ce mă refer când vorbesc de ”neomarxism”, chiar dacă termenul este poate, riguros vorbind, impropriu.
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      Delia MC Delia MC check icon
      Vrând să aflu ceva despre, m-am documentat de pe pagini ceva mai extremiste. Acolo e dat și un istoric a mișcării.
      Nu știu dacă manifestările gen BLM izvorăsc din acest curent. Mai există și socialiști sadea pe acolo, e un amestec greu de distins.
      Ceea ce știu e că acest curent, eu zic minor, a fost folosit la greu în propaganda anti-europeană a lui Dragnea, exploatând aversiunea românului față de tot ce include marx, socialism, etc. Dragnea a plecat, propaganda însă a dat rezultate și continuă, reușind să bage acest cui în capul oamenilor.
      Este bineînțeles o distorsionare și o exagerare. Ideea de bază era, Europa mișună de ei, ne vor răul, au ce au cu credința, priviți, vin gheii și ne iau copiii, etc, etc. În realitate e cu totul altceva însă noi, a câta oară, am pus botul la ce ni s-a servit. În vest nu există discriminare de orientare sexuală, în realitate nu-i pasă nimănui ce faci în dormitor. Europa garantează libertatea credinței ceea ce și ajunge, nu văd de ce aș băga cuiva pe gât credința mea. De altfel crezi ori nu, nici un neomarxist nu poate convinge pe nimeni să abandoneze credința. Iar la români n-au șanse.
      Capitalismul e ferm pe poziție, stânga participă cu procente mici. Totul era regizat așa încât să vrem NOI să ieșim din UE ca unii să-și facă mendrele.
      Motiv pentru care, când aud acum de neomarxiști ma gândesc de 2 ori dacă acela vorbește serios ori a înghițit manipularea ca pelicanul.
      • Like 2
    • @ Dan Cojocaru
      Va salut si eu. Am reaparut. Referitor la expunerea dv. foarte documentata cred ca un singur termen era corect: haos. Dar " din haos ne-am nascut.....". Cu referire la tot ce percepem noi. Insa, in cazul actual, nu cred ca se va ajunge la ceva bun pentru intreaga omenire. Noi "batranii" ne vom duce , iar ce va ramane dupa noi va fi 'planeta maimutelor".
      • Like 1
    • @ Mircea Zugravu
      Mi-e teamă și mie de același lucru ca Dvs.
      • Like 0
    • @ Delia MC
      Păi nu e clar? Dintre Dvs. și mine, eu (și numai eu) am înghițit cu siguranță manipularea ca pelicanul. Sau ca pescărușul din poza de profil. Că doar atâta pot eu. Nu știu cum nu mi-am dat seama până acum că Dragnea vroia să ne scoată din UE. Ba mai mult, vroia să ne scoată și din NATO și apoi să avem cale liberă spre Rusia (Sărut-mâna, D-na Adriana Negruti!). Apoi țac-pac venea instant și reinstaurarea comunismului; cu el șeful de Partid și de stat. Urmau niște alegeri de formă, apoi, ca-n 1946, trecea celelalte partide (în afară de PSD-redenumit PCR) în ilegalitate și-i băga pe cei ca Dvs. prin pușcării. În schimb eu însumi aș fi vizat o funcție în viitoarea Securitate a poporului. Dacă aș fi știut, repet. Dar trebuia să-mi dau seama că Ciuma Roșie nu poate să aibă alte obiective decât astea. Dar bine că am scăpat acum. Ne-au salvat cei din actuala coaliție cu KWI în frunte. De-acum n-o să mai fie probleme de autoritarism, justiție la comandă politică, minciună, propagandă etc etc. Trăiască!
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      Prea multa ironie rautacioasa la adresa dnei. delia mc. nu cred ca merita. Oricum dragnea impreuna cu camarila sa numai binele tarii nu-l dorea. Cu ei nu ar fi fost mai bine. E adevarat, actualii psd ne demonstreaza ca, intotdeauna, e loc de mai rau. Astia sunt scursorile mahalalelor, impreuna cu dejectiile aur, cu tot cu "eruditii" din randul lor. Astia se bazeaza pe forta brutala, total needucata si pe tarfele si mahalagioacele de sant. Sper ca nu-i agreati! Si da, kwi a reusit sa tina haita maidanezilor la distanta. Dar cat va mai reusi? Mai ales ca "pupilele" sale sunt infestate de cozile de topor ale psd. Asta este "strategia" de baza a psd-lui. A mai functionat odata, cu brio. Din pacate boborul a fost "educat" pentru a ignora ce se intampla in jurul sau. Singurele si arzatoarele problema ale natiei sunt micii, berea si vacantele. Singura pierdere "nationala" este horeca - o adunatura de carciumari verosi si sarlatani. Restul nu conteaza.
      • Like 1
    • @ Mircea Zugravu
      Noi doi avem păreri politice diferite, chiar opuse. Dar vreau să vă asigur, indiferent de ce aș posta, de totala mea bună credință. Contează doar că și Dvs și eu suntem patrioți, chiar dacă înțelegem diferit ceea ce i-ar trebui acestei țări. Aș vrea să putem dialoga sau măcar să ne tolerăm indiferent de ce păreri personale expunem. Acum ceva timp ajunseserăm să fim duri, intoleranți în ceea ce postăm. Eu însumi ajunsesem atunci să am o atitudine total intolerantă și agresivă față de Dvs, chiar spre nesimțire. Ceea ce nu-mi era caracteristic. M-am oprit la un moment dat, m-am cutremurat și mi-am revenit. Astfel că mi-am propus să nu mai am această atitudine niciodată, fiindcă mă descalifică pe mine în primul rând. De aceea, vă asigur că nu voi mai fi niciodată agresiv, dur, arogant sau nesimțit cu Dvs. De ce spun încă o dată asta? Fiindcă e foarte probabil ca postările mele să vă mai enerveze și pe viitor. Eu nu aș vrea asta și nu am această intenție, dar nu pot să nu fiu sincer în ceea ce exprim, din proprie convingere. Vreau să vă asigur că indiferent de cât vă veți enerva și poate mă veți ataca verbal, eu voi avea o atitudine tolerantă și împăciuitoare față de Dvs. Înțeleg că sunteți o fire pasională și vă aprindeți mai ușor dar vă accept ca atare. Ceea ce vă cer în schimb, chiar dacă vă porniți împotriva mea, este să îmi acordați prezumția de bună-credință, chiar dacă sunt enervant. Atâta tot.

      Cu simpatie și sinceritate,
      Dan Cojocaru

      PS. Dați-mi un semn, un replay dacă ați citit asta. că la câte postări sunt, se poate pierde printre altele.
      PPS. Nu îi plângeți de milă D-nei Delia, că e o fire puternică și foarte sigură pe ea, pe gândirea ei. Dacă se enervează ne mănâncă cu fulgi cu tot pe amândoi la micul dejun. Am glumit, desigur. Sau nu?
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      De acord. Multumesc. In ceea ce o priveste pe dna. delia nu_i "plang de mila". Nu gasesc potrivita o asemenea etichetare. Ca si " mancatul cu fulgi". Pur si simplu am gasit ironia deplasata si rautacioasa. Mai ales ca eu nu cosider ca bate campii. Din contra.
      • Like 1
    • @ Dan Cojocaru
      check icon
      Uite cum îți dai arama pe față Cojocaru!!! Nu vă e rușine un pic măcar!!! Cum sa faci comparație între demonstrațiile anti PSD și Șoșoaca înfierbîntată!!!!!??? Da,mister Cojocaru era un act de civilizație când luptăm contra unei mafii pe care tu o aperi! În pandemie când lumea moare în spitale și oamenii ăștia i ceară să le salveze viețile să urlați la ei ca sunt criminali,nu va e rușine!!!!??? Din ce cauză, mă nu există nici de unele prin spitale???? Iti spun tot eu doar 3 nume: Sorina Pintea, Florian Bodog și Mișu Banicioiu! Așa că nu mai compara mere cu kiwi!!! Ai aratat cât ești de ticălos!!!!!
      • Like 0
    • @ Delia MC
      check icon
      "Nici un neomarxist nu poate convinge pe cineva sa abandoneze credința " foarte adevărat. Însă invers se poate pentru că biserica de orice fel o fi ea îți poate lua din drepturi dacă intră în politică: vezi Polonia.
      • Like 0
  • Să nu exagermă, nimeni nu este de neînlocuit.
    • Like 1
    • @ Andrei Oroban
      Filbert check icon
      Corect, nici chiar Cîțu...
      • Like 3
  • Deh. Daca erau si ei un pic corupti si dadeau niste contracte acolo pe sub mana pe la niste prieteni, nu ii mai schimba nimeni si nici mass media nu urla din toti bojocii ca baba floarea la menopauza.
    • Like 5
    • @ Bobo Rene
      ai dreptate. barna a furat si el vreo cateva sute sau milioane de euro din fondurile europene pt persoame cu dezabilitati. numai ingerasi in partidul facut de un securist cu securisti sau copilasi de securisti. sa te speli cu ei pe cap.
      • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult