Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Victor Rebengiuc: „Asta mă enervează cel mai mult - comunismul și PSD-ul. Toată conducerea țării e formată din niște semidocți”

Victor Rebengiuc

(Foto: ziarulmetropolis.ro)

„Asta mă enervează cel mai mult: comunismul și PSD-ul”, a spus recent actorul Victor Rebengiuc în cadrul „Întâlnirilor Yorick”, organizate la Librăria Humanitas. El spune că nu se aștepta să vină astfel de vremuri: „O să mor tot în comunism! Credeam că nu.”

„Nu m-am împăcat cu comunismul. A existat o scurtă perioadă, de încercare de a uita comunismul și de a trece la lucruri mai plăcute, dar văd că în ultima vreme, se insistă să ne întoarcem din nou în perioada comunistă. Lucrul ăsta mă enervează și nu cred că merităm așa ceva. Toată conducerea țării e formată din niște semidocți, niște oameni fără pregătire, care, pentru noi cei care mai citim o carte și mai știm ce se întâmplă în lume, nu sunt buni”, a afirmat Victor Rebengiuc, potrivit Ziarului Metropolis.

Despre cenzură. „Reînvie cenzura. În forme economice mai ales. Îl arunci pe om afară, rămâne pe drumuri, n-are ce să mai mănânce. Și situația asta te obligă până la urmă, te tentează cumva… Cenzura există și acum, a existat și atunci. Sunt filme care au fost interzise. Filme în care am și jucat”. 

Despre filmul românesc. „Publicul românesc nici înainte nu era foarte prezent în sălile de cinema la filmele românești. De exemplu, la „Moromeții” înainte de Revoluție nu intra nimeni să-l vadă: „A, un film cu țărani, lasă-ne dom’le!” Și de-abia după ce s-a dat la tv și-a câștigat notorietate. Nu știu dacă Moromete e cel mai bun rol al meu, dar, în orice caz, e cel mai popular. Și șoferii de taxi îmi zic când mă urc în mașină: „Ia uite, Moromete…” Toată lumea e fericită că intră Moromete în taxi… nu mai merge cu căruța…”.

Despre noul film „Moromeții”. „N-am acceptat să filmez la noul „Moromeții” din două motive. Sigur că am fost tentat să reiau rolul, dar… filmul se face în comuna Talpa, din Teleorman, o comună destul de izolată. Când am filmat eu la „Moromeții” veneam în fiecare zi de la București cu mașina și plecam după filmare în fiecare zi înapoi. Ei da, dar eram cu 30 de ani mai tânăr… Acum n-aș mai fi putut să fac asta. Și după ce am semnat contractul, l-am sunat pe Stere și i-am zis că n-o să pot face asta”, spune Rebengiuc, citat de Ziarul Metropolis.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Să mă ierte maestrul Rebengiuc, dar despre Iohannis, care este "cel mai" la conducerea ţării, se pot spune multe, în afară că ar fi semidoct. Şi mai sunt printre politicieni persoane care stau bine la capitolul cultură. A... că sunt şnapani, manglitori, fripturişti... etc. Asta este cu totul altceva. Nu are legătură cu cantitatea de ştiinţă pe milimetru pătrat de scoarţă cerebrală.
  • Like 1
 • Ionel check icon
  Ca ACTOR, jos palaria. Am rezerve cu privire la comentariile politice. De pilda, sa spui ca si acum traim in comunism !!!!!!! sau ca "Toată conducerea țării e formată din niște semidocți, niște oameni fără pregătire......" , este o lipsa de contact cu realitatea si denota si frustrare. Sa fie sanatos si sa apuce suta !
  • Like 0
  • @ Ionel
   Gion check icon
   Ionel, Ionel! Lasa dracu propaganda dragnista. Care e pregatirea amicului Tariceanu? Dar a lu' domn penal Dragnea? Nu sunt doar sfertodocti ci si HOTI , bai nene! HOTI !!
   Acum stai jos, nota 2!
   • Like 5
  • @ Ionel
   GabiC check icon
   Ionel, cred ca tu esti lipsit de contactul cu realitatea. Sau, ma rog, esti din tagma lor..
   • Like 2
  • @ GabiC
   Ionel check icon
   Gabi, tu aplici principiul "cine nu este cu noi este impotriva noastra". Fiecare cu "Realitatea" lui, dar viata va demonstra cine , ce si cum ! Sa inteleg ca si presedintele este un semidoct !!??
   • Like 0
  • @ Gion
   Ionel check icon
   Sigur l-ai votat pe Tariceanu in 2004 cand facea echipa cu basescu. Acum nu mai este bun !Notele tale ma lasa rece.....probabil esti profesor si dai lectii.
   • Like 0
  • @ Ionel
   Puteți să enumerați măcar trei nume de pesediști fruntași,aflați la guvernare,inteligenți și instruiți ca lumea?
   • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult