Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Victor Rebengiuc: „Asta mă enervează cel mai mult - comunismul și PSD-ul. Toată conducerea țării e formată din niște semidocți”

Victor Rebengiuc

(Foto: ziarulmetropolis.ro)

„Asta mă enervează cel mai mult: comunismul și PSD-ul”, a spus recent actorul Victor Rebengiuc în cadrul „Întâlnirilor Yorick”, organizate la Librăria Humanitas. El spune că nu se aștepta să vină astfel de vremuri: „O să mor tot în comunism! Credeam că nu.”

„Nu m-am împăcat cu comunismul. A existat o scurtă perioadă, de încercare de a uita comunismul și de a trece la lucruri mai plăcute, dar văd că în ultima vreme, se insistă să ne întoarcem din nou în perioada comunistă. Lucrul ăsta mă enervează și nu cred că merităm așa ceva. Toată conducerea țării e formată din niște semidocți, niște oameni fără pregătire, care, pentru noi cei care mai citim o carte și mai știm ce se întâmplă în lume, nu sunt buni”, a afirmat Victor Rebengiuc, potrivit Ziarului Metropolis.

Despre cenzură. „Reînvie cenzura. În forme economice mai ales. Îl arunci pe om afară, rămâne pe drumuri, n-are ce să mai mănânce. Și situația asta te obligă până la urmă, te tentează cumva… Cenzura există și acum, a existat și atunci. Sunt filme care au fost interzise. Filme în care am și jucat”. 

Despre filmul românesc. „Publicul românesc nici înainte nu era foarte prezent în sălile de cinema la filmele românești. De exemplu, la „Moromeții” înainte de Revoluție nu intra nimeni să-l vadă: „A, un film cu țărani, lasă-ne dom’le!” Și de-abia după ce s-a dat la tv și-a câștigat notorietate. Nu știu dacă Moromete e cel mai bun rol al meu, dar, în orice caz, e cel mai popular. Și șoferii de taxi îmi zic când mă urc în mașină: „Ia uite, Moromete…” Toată lumea e fericită că intră Moromete în taxi… nu mai merge cu căruța…”.

Despre noul film „Moromeții”. „N-am acceptat să filmez la noul „Moromeții” din două motive. Sigur că am fost tentat să reiau rolul, dar… filmul se face în comuna Talpa, din Teleorman, o comună destul de izolată. Când am filmat eu la „Moromeții” veneam în fiecare zi de la București cu mașina și plecam după filmare în fiecare zi înapoi. Ei da, dar eram cu 30 de ani mai tânăr… Acum n-aș mai fi putut să fac asta. Și după ce am semnat contractul, l-am sunat pe Stere și i-am zis că n-o să pot face asta”, spune Rebengiuc, citat de Ziarul Metropolis.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Să mă ierte maestrul Rebengiuc, dar despre Iohannis, care este "cel mai" la conducerea ţării, se pot spune multe, în afară că ar fi semidoct. Şi mai sunt printre politicieni persoane care stau bine la capitolul cultură. A... că sunt şnapani, manglitori, fripturişti... etc. Asta este cu totul altceva. Nu are legătură cu cantitatea de ştiinţă pe milimetru pătrat de scoarţă cerebrală.
    • Like 1
  • Ionel check icon
    Ca ACTOR, jos palaria. Am rezerve cu privire la comentariile politice. De pilda, sa spui ca si acum traim in comunism !!!!!!! sau ca "Toată conducerea țării e formată din niște semidocți, niște oameni fără pregătire......" , este o lipsa de contact cu realitatea si denota si frustrare. Sa fie sanatos si sa apuce suta !
    • Like 0
    • @ Ionel
      Gion check icon
      Ionel, Ionel! Lasa dracu propaganda dragnista. Care e pregatirea amicului Tariceanu? Dar a lu' domn penal Dragnea? Nu sunt doar sfertodocti ci si HOTI , bai nene! HOTI !!
      Acum stai jos, nota 2!
      • Like 5
    • @ Ionel
      GabiC check icon
      Ionel, cred ca tu esti lipsit de contactul cu realitatea. Sau, ma rog, esti din tagma lor..
      • Like 2
    • @ GabiC
      Ionel check icon
      Gabi, tu aplici principiul "cine nu este cu noi este impotriva noastra". Fiecare cu "Realitatea" lui, dar viata va demonstra cine , ce si cum ! Sa inteleg ca si presedintele este un semidoct !!??
      • Like 0
    • @ Gion
      Ionel check icon
      Sigur l-ai votat pe Tariceanu in 2004 cand facea echipa cu basescu. Acum nu mai este bun !Notele tale ma lasa rece.....probabil esti profesor si dai lectii.
      • Like 0
    • @ Ionel
      Puteți să enumerați măcar trei nume de pesediști fruntași,aflați la guvernare,inteligenți și instruiți ca lumea?
      • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult