Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

„Dacă rămâneam în Las Fierbinți, eram acum plin de bani. Am ieșit din serial pentru că n-am fost suficient de diplomat și am spus că nu-mi place” - actorul Iulian Postelnicu, „În fața ta”

Las Fierbinți - Iulian Postelnicu

Foto: Libertatea

Actorul Iulian Postelnicu a vorbit deschis recent despre parcursul său profesional și despre momente dificile pe care le-a traversat, mărturisind că a fost tentat să renunțe la meseria sa și să părăsească țara. 

Dacă ar fi rămas în celebrul serial Las Fierbinți, Iulian Postelnicu crede că ar fi avut notorietate și ar fi fost mai confortabil din punct de vedere financiar.

„Am fost în primul sezon actor în Las Fierbinți. Am ieșit pentru că nu am știut să fiu suficient de diplomat (râde) și am zis că nu îmi place. Nu îmi plăcea, mi se părea mie că altfel trebuie făcute lucrurile și evident, în momentul în care un coechipier îți spune: «Bă, jucați toți aiurea ».. «Păi nu vrei dumneata să joci la altă echipă?» Lucru care s-a întâmplat.  Ulterior am ajuns să scriu acolo, Am avut același tip de experiență, pentru că acum nu mai era actoria, problema era scrisul. Și la fel: «Domne, nu îmi place! Eu scriu mai bine. ». ( Și ai scris mai bine?) Eu așa zic, dar acum nu mai zic (râde). Și iarăși am fost tras așa, rezervă. După care iar am scris. Relația cu Dragoș Buliga e foarte bună, din punctul meu de vedere. (...) (Dacă ai fi rămas în Las Fierbinți? ) Eram plin de bani. Nu mai veneam aici. Eram plecat din țară acum, în vacanță”, a zâmbit actorul, invitat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Iulian Postelnicu

Foto: Inquam Photos/ George Călin

De-a lungul timpului, Iulian Postelnicu s-a gândit să se lase de actorie și să părăsească țara. S-a întâmplat după absolvirea facultății, într-un moment de frustrare, însă destinul i-a rezervat altceva.

„S-a întâmplat după facultate, când nu aveam ce face, nu câștigam absolut nimic, nu vedeam niciun viitor pentru mine aici și singura soluție, neștiind să fac altceva, ar fost să mă duc în Cipru, să lucrez la un hotel. Nu am apucat, pentru că în ziua în care stabilisem (detaliile plecării - n.n.) țâr, telefon de la Buftea: Domne, avem nevoie de un actor într-un serial, Nu vii aici? Fără casting, fără nimic. M-am dus, a doua zi filmam. Nici nu am văzut contractul când am semnat. Gata!”, a povestit el.

A încercat și experiența stand-up-ului, într-o perioadă când „nu se câștiga prea bine” din această activitate. A avut momente în care publicul a reacționat bine, dar și seri în care simțea că „deranjează”.

„La un revelion m-am și certat cu cineva. A fost oribil. (Te-ai certat pentru că nu râdea?) Nu, ci pentru că a intervenit, a început să comenteze. Eu nu eram pregătit să fac față interacțiunii. Și omul a zis să o punem de un dialog. Nu eram pregătit, că îmi pierdeam tot firul. A ieșit frumos”, a relatat zâmbind actorul.

La cea de-a XVII-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în luna aprilie, Iulian Postelnicu  a fost desemnat „Cel mai bun actor în rol principal” pentru interpretarea polițistului Ilie, din filmul „Oameni de treabă”, regizat de Paul Negoescu. 

Emisiunea „În fața ta”, de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica, de la ora 14.00.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Las Fierbinți - telenovela care ne menține în mlaștina balcanică. Am văzut vreo 2-3 episoade, ca să-mi fac o părere.
  Primul impuls al actorului Postelnicu a fost să arate că are coloană vertebrală. În locul lui nu aș fi regretat nicio secundă decizia de a părăsi producția respectivă.
  • Like 1
 • Asa e in viata: daca vrei sa faci parte dintr-o echipa inveti sa nu spui vehement tot ce gandesti si sa crezi ca doar tu ai dreptate, dar daca ideile tale contravin restului echipei si te agati cu incapatinare de ele, va trebui sa pleci. Cred ca romanii trebuie sa invete sa respecte si opinia celuilalt, “sa fim de acord ca nu suntem de acord”
  • Like 1
 • Marta check icon
  Este de admirat să pleci dintr-un serial de trei lei din dorința de a fi onest cu tine și valorile tale, dar dl Postelnicu pare că regretă.
  • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult