Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

„Nu aș putea trăi decent cu 400 de euro pe lună”. Antreprenorul Dragoș Anastasiu, întrebat „În fața ta” de la ce sumă în sus pornește bogăția

Antreprenorul Dragoș Anastasiu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Foto: Inquam Photos / George Călin

De la ce sumă în sus începe bogăția?” - e o întrebare pe care mulți și-o pun și la care a răspuns și antreprenorul Dragoș Anastasiu în emisiunea „În fața ta” de la Digi24. Acesta spune că suma diferă de așteptările pe care oamenii le au. În plus, acesta mai spune că nu poate trăi cu 400 de euro pe lună și că nu se uită niciodată la sumă atunci când plătește nota la restaurant.

Întrebat despre cum a făcut primul milion, antreprenorul Dragoș Anastasiu a declarat în timpul emisiunii „În fața ta” că l-a făcut „prin muncă”.

La un moment dat s-au adunat niște bani în cont. Pentru mine nu milionul a fost vreodată vreun target, ci să-mi facă plăcere să dezvolt lucruri, să lucrez cu echipele. Eu cred că milionul și, în general, banii nu sunt altceva decât o consecință a comportamentelor noastre”, crede Dragoș Anastasiu.

Întrebat dacă e adevărată sau falsă percepția că majoritatea oamenilor sunt săraci pentru că nu vor să muncească mai mult, Dragoș Anastasiu consideră că nu e totul chiar alb și negru.

Dar… da, sunt mulți care nu vor să muncească și rămân mai săraci. Însă există excepții. Dar e adevărat, dacă nu muncesc și nu vreau să muncesc, și vedem asta de jur împrejurul nostru, nu o să fac nici bani”, e de părere Dragoș Anastasiu.

Antreprenorul a mai spus că bogăția începe din punctul în care tu simți că ai lejeritatea să nu stai cu gândul permanent că n-ai ce să cumperi mâine copiilor sau pentru tine. „Dar acest lucru este foarte diferit. Pentru unii înseamnă câteva mii de lei, pentru alții înseamnă câteva milioane de euro. Depinde de așteptările pe care și le pun”, spune Dragoș Anastasiu.

Antreprenorul Dragoș Anastasiu este de părere că nu se poate trăi decent cu 400 de euro pe lună (salariul minim net în România, n.n.) și oferă exemplul său personal. „Nu! Adică, mă rog, sigur, la final aș putea, pentru că noi suntem atât de adaptabili încât în orice situație și oricum ne vom descurca. Dar într-o zonă de decență, nu, nu poți trăi cu banii ăștia”, spune Dragoș Anastasiu.

El mai subliniază cei mai bogați oameni din România trăiesc „cum vor ei și își permit orice”, iar „dacă asta îi face fericiți, să aibă orice și să trăiască oricum, e dreptul lor, sunt banii lor”. 

Antreprenorul Dragoș Anastasiu ține să precizeze că niciodată nu se uită să vadă cât trebuie să achite pentru nota de plată, atuci când merge la restaurant, dar cere întotdeauna bon fiscal. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • nu exista, in mod obiectiv, trai decent. exista satisfacerea trebuintelor de baza, asta inseamna hrana de la magazin si nu restaurant si nu neaparat haine scumpe si ultiumul tip de telefon, exista o line medie a bunastarii in societate, pe care o putem asemana cu noriune ade ,,trai decent,, ideea este ca fiecare vrea sa depaseasca aceasta medie cu textul ,,trai decent,, si media creste - e ca orizontul
    • Like 0
  • Francisc check icon
    Întrebarea este: chiar crede cineva că se poate trăi decent cu 400 de euro pe lună?
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult