Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

„România este ucisă!” Peste 5.000 de oameni au strigat în fața Ministerului de Interne: „Alexandra!”, „Criminalii!” și „Demisia!”

Sâmbătă seară, a început în Piața Victoriei un protest față de felul în care autoritățile au acționat în cazul dispariției Alexandrei Măceșanu. Pe asfalt, oamenii au făcut o inimă din lumânări, în mijlocul căreia au pus buchete de flori. Apoi, manifestanții au plecat în marș spre sediul Ministerului Afacerilor Interne. 

UPDATE: Manifestanții au ținut un moment de reculegere în fața sediului MAI, au aprins lumânări și au adus buchete de flori.

UPDATE: Peste 5.000 de oameni își strigă revolta în fața Ministerului de Interne. Protestatrii scandează „Alexandra!”, „Criminalii!” și „Demisia!”

Foto: Inquam Photos/George Călin

UPDATE: Peste 2.500 de oameni strigă „Demisia!”

UPDATE: „România este ucisă”, stă scris pe bannerul purtat de cei aflați în frunte coloanei de manifestanți, care continuă să crească.

UPDATE: Și la Alexandria 30 de oameni au ieșit în stradă, transmite jurnalista Carmen Dumitrescu pe pagina ei de Facebook.

Știrea inițială:

Un protest pentru Alexandra, fata dispărută din Olt, pe care autoritățile au eșuat lamentabil să o salveze, este anunțat pentru această seară, pentru ora 19:00 în Piața Victoriei.

„Azi ieșim pentru Alexandra. Copilul ucis la Caracal din cauza statului român. Azi ieșim împotriva indiferenței celor de la putere. A incompetenței lor, a lipsei de empatie. Azi ieșim să le spunem că ne-am săturat de ei. Că nu îi mai suportăm. Că îi urâm pentru că ne omoară zi de zi. Și, cel mai grav, ne omoară copiii. Ei ne omoară pe noi!”, este scris pe pagina de Facebook care anunță protestul „Pentru Alexandra.Împotriva unui stat nepăsător”. 

Vineri seară, sute de oameni s-au adunat în fața Ministerului Administrației și Internelor (MAI), în memoria Alexandrei și a altei tinere dispărute în circumstanțe similare din Olt.

Alexandra a apucat să sune la 112, dar autorităților le-a luat 19 ore să ajungă la locul în care aceasta fusese ținută sechestrată de un bărbat de 65 de ani, suspectat de crime în serie. În mod revoltător, polițiștii și procurorii au așteptat 3 ore în fața casei suspectului până să intervină, susținând că trebuie să se facă ora prevăzută în mandatul de percheziție.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Când procurarea Piturca și-a făcut datoria au mâncat-o de vie, ei bine, asta e reversul medaliei.
    • Like 5


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult