Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

„România este ucisă!” Peste 5.000 de oameni au strigat în fața Ministerului de Interne: „Alexandra!”, „Criminalii!” și „Demisia!”

Sâmbătă seară, a început în Piața Victoriei un protest față de felul în care autoritățile au acționat în cazul dispariției Alexandrei Măceșanu. Pe asfalt, oamenii au făcut o inimă din lumânări, în mijlocul căreia au pus buchete de flori. Apoi, manifestanții au plecat în marș spre sediul Ministerului Afacerilor Interne. 

UPDATE: Manifestanții au ținut un moment de reculegere în fața sediului MAI, au aprins lumânări și au adus buchete de flori.

UPDATE: Peste 5.000 de oameni își strigă revolta în fața Ministerului de Interne. Protestatrii scandează „Alexandra!”, „Criminalii!” și „Demisia!”

Foto: Inquam Photos/George Călin

UPDATE: Peste 2.500 de oameni strigă „Demisia!”

UPDATE: „România este ucisă”, stă scris pe bannerul purtat de cei aflați în frunte coloanei de manifestanți, care continuă să crească.

UPDATE: Și la Alexandria 30 de oameni au ieșit în stradă, transmite jurnalista Carmen Dumitrescu pe pagina ei de Facebook.

Știrea inițială:

Un protest pentru Alexandra, fata dispărută din Olt, pe care autoritățile au eșuat lamentabil să o salveze, este anunțat pentru această seară, pentru ora 19:00 în Piața Victoriei.

„Azi ieșim pentru Alexandra. Copilul ucis la Caracal din cauza statului român. Azi ieșim împotriva indiferenței celor de la putere. A incompetenței lor, a lipsei de empatie. Azi ieșim să le spunem că ne-am săturat de ei. Că nu îi mai suportăm. Că îi urâm pentru că ne omoară zi de zi. Și, cel mai grav, ne omoară copiii. Ei ne omoară pe noi!”, este scris pe pagina de Facebook care anunță protestul „Pentru Alexandra.Împotriva unui stat nepăsător”. 

Vineri seară, sute de oameni s-au adunat în fața Ministerului Administrației și Internelor (MAI), în memoria Alexandrei și a altei tinere dispărute în circumstanțe similare din Olt.

Alexandra a apucat să sune la 112, dar autorităților le-a luat 19 ore să ajungă la locul în care aceasta fusese ținută sechestrată de un bărbat de 65 de ani, suspectat de crime în serie. În mod revoltător, polițiștii și procurorii au așteptat 3 ore în fața casei suspectului până să intervină, susținând că trebuie să se facă ora prevăzută în mandatul de percheziție.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Când procurarea Piturca și-a făcut datoria au mâncat-o de vie, ei bine, asta e reversul medaliei.
    • Like 5


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult