Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Andrei Pleșu: Diferența dintre protestatarii de la Cotroceni și cei din Piața Victoriei e că primii sunt telespectatori care reproduc mesaje de la TV, iar ceilalți sunt oameni cu meserii limpezi

Andrei Pleşu consideră că diferența fundamentală dintre mitingul din Piața Victoria și cel de la Palatul Cotroceni este faptul că avem două tipuri diferite de public: „Diferența între cele două e că cei de la Cotroceni sunt telespectatori, în sensul că reproduc mesaje pe care le-au auzit cu o zi, seară, saptămână înainte la TV. Ceilalți (cei din Piața Victoriei, n.n.) nu sunt telespectatori, sunt oameni cu meserii limpezi și care înțeleg să-și protejeze statutul”.

Scriitorul a vorbit la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 despre protestatarii din Piaţa Victoriei pe care îi consideră „prompţi în reacţii şi vigilenţi civic”. 

În opinia sa, discursul articulat al manifestanţilor are legătură cu faptul că cei mai mulţi dintre cei din piaţă nu au avut parte de experienţele de dinainte de '89. 

„Noua generație e extrem de promițătoare, simpatică, promptă în reacții și vigilentă civic. Explicația mea e că e prima generație care nu are experiențe inerțiale dinainte de 89 - a fricii, mersului pe burtă, nostalgii. Este prima generație nascută normală și mă bucur că se manifestă”, a spus Andrei Pleșu la Digi24.

„Pe mine m-a impresionat enorm fenomenul, m-a emoționat pentru că, între altele a contrazis 2 idei pe carte le socotesc acum greșite. Aveam bombăneli legate de noua generație, am avut prilejul să constat că noua generație e extrem de promițătoare, simpatică, promptă în reacții și vigilentă civic. Și a doua idee - că mijloacele de socializare, dincolo de riscuri, sunt un instrument de luat în seamă și poate fi util”, a explicat Andrei Pleșu, care s-a arătat „impresionat și de discursul articulat si de umorul” celor din Piață.

„Le sunt recunoscator celor din Piață pentru că eu nu mai am puterea să fiu om de stradă, dar mă simt încântat de ei”, a mărturisit scriitorul.

Întrebat dacă e o diferență între protestul văzut la TV și ceea ce se întâmplă în stradă, Andrei Pleșu a răspuns: „Depinde la ce post mă uit. Ce mi se povestește e foarte credibil, pentru că membri ai familiei mele au fost acolo. Există și o demonstrație la Cotroceni, Diferența între cele două e că cei de la Cotroceni sunt telespectatori în sensul ca reproduc mesaje pe care le-au auzit cu o zi, seară, saptămână înainte la TV. Ceilalti nu sunt telespectatori, sunt oameni cu meserii limpezi și care înțeleg să protejeze statutul. Sunt și experți la Cotroceni, am văzut-o pe doamna Floricica...cum o cheamă... Dansatoarea, și doamna Violeta Barbu - e istoric foarte serios, soția domnului Daniel Barbu, prin urmare sunt acolo și specialiști”.

Emisiunea „în fața ta”, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, se difuzează duminică, la Digi24, de la ora 13.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cri check icon
  Reputatul filozof Andrei Plesu nu a "vazut" ca in Piata Victoriei se aflau si destule persoane in varsta, dupa cum la meeting-ul de la Cotroceni exista si numerosi oameni tineri.
  Dl. Plesu ne induce cu subtilitate ideea ca cei mai in varsta sunt "reactionari" si "manipulati", spre deosebire de tineri, care sunt liberi, independenti si adepti ai legalitatii.
  Se pare ca maniheismul social face ravagii nu doar in mintea unora dintre cetatenii obisnuiti, ci si in gandirea unuia dintre cei mai straluciti intelectuali ai Romaniei, Andrei Plesu.
  Distinsul filozof uita cu buna stiinta cateva lucruri simple:
  1. Protestatarii din Piata Victoriei s-au prezentat la ultima votare in procent de peste 80%, daca e sa credem sondajele facute la fatza locului. Insa acesti oameni, incitati sau nu, refuza sa accepte rezultatul perfect legal si legitim al ultimelor alegeri parlamentare.
  2. Regia spectaculoasa a acestui protest, cu "orga" de lumini, cu lozinci bine articulate si pancarte frumos scrise, cu angajati invoiti de la serviciu pentru a veni la protest, cu aprovizionarea bine facuta cu apa si sandviciuri, cu prezenta unor lideri politici ai opozitiei, cu prezenta a insusi Presedintelui Romaniei, ca tot este domnioa sa "mediator", exclude "spontaneitatea" clamata de protestatari.
  3. Dl. Plesu trece cu lejeritate peste comportamentul "prietenos" al jandarmilor care nu s-au mai deranjat sa le ceara protestatarilor vreo autorizatie, conform legii, ci au vegheat parinteste pentru securitatea participantilor, astfel ca acestia si-au putut aduce si copiii de varsta frageda, stiind ca fortele de ordine nu vor interveni cu nimic.
  4. Aceiasi jandarmi insa au avut o cu totul alta atitudine fatza de meeting-ul pentru Marea Unire, organizat in septembrie trecut, si fatza de protestatarii anti-Basescu din vremea cand marinarul si metresa lui stapaneau Romania: in acele vremuri, bastoanele, mascatii si dubele au functionat din plin. Unde or fi fost in acele momente grele tinerii care azi scandeaza pentru legalitate si pentru demiterea guvernului legitim ales ?
  Dl. Plesu, conform obiceiului domniei sale, a fost de partea fortei Statului, adica i-a laudat pe posesorii Fortei ( Basescu cu ani in urma, apoi, anul trecut, guvernul "tehnocrat" ).
  Insa Dl. Plesu nu-si bate capul cu asemenea "dileme", ca sa folosesc si eu un cuvant atat de drag domniei sale. Tot domnia sa recunoaste ca a inteles in sfarsit importanta internetului pentru organizarea unei demonstratii "spontane" - a fost, cred, o "scapare" a domniei sale.
  Pe reputatul filozof nu-l incearca nicio "dilema" vazand ca protestatarii, tineri in majoritatea lor, scandeaza pentru fortele represive ale Statului, facand apologia, nu a libertatii, ci a "catusei".
  Pentru Andrei Plesu, perioada romantica, atunci cand scria "Minima Moralia", a trecut de mult timp; acum, domnia sa a devenit pragmatic; ca atare, stie de care parte sa se plaseze: astazi, "zeii" Romaniei sunt Institutiile de forta ale Statului, astfel ca Johannis, si PNL au optat pragmatic pentru a fi de partea si in slujba fortei Statului; fire la fel de pragmatica, dl. Plesu se plaseaza si domnia in aceeasi tabara; iata de ce filozoful liberal spune convins si apasat ca abuzurile sistemului judiciar, condamnate frecvent la CEDO, sunt doar "efecte colaterale".
  Andrei Plesu a invatat, inca de pe vremea comunistilor, o lectie amorala, dar realista: ""nu te pune cu cei care au puterea, ci treci degraba in barca lor".
  In Romania anului de gratie 2017, puterea nu se afla la Guvern sau la Parlament, ci la Institutiile de forta ale Statului; iar Johannis si PNL sunt uneltele docile ale acestor Institutii de forta; de ce nu s-ar "baga" si dl. Plesu ?
  Domnul Plesu nu mai are dileme ca pe vremuri, ci doar certitudini; indraznesc si eu sa am o certitudine: Guvernul va fi demis, Dragnea si Tariceanu vor ajunge la puscarie, majoritatea parlamentara legitima va fi spulberata si, mai devreme sau mai tarziu, vom avea alegeri anticipate. Se va alege pana la urma cine trebuie.
  Am totusi o mica dilema: cum vor vota cei care au adus la putere actuala colalitie si care astazi stau cuminti la casele lor ? Isi vor incovoia ei spinarile si vor accepta vrerea lui Johannis si a Institutiilor de forta ale Statului, adica "Guvernul meu" si "Parlamentul meu" ?
  In fond, daca Basescu a reusit sa deturneze votul popular ( la referendum-ul din 2012 ), de ce n-ar reusi si Johannis ?


  • Like 1
  • @ Cri
   Ma bucura certitudinea dumneavoastra dar am si eu o certitudine: il subestimati pe domnul Dragnea, care nu doreste sub nici o forma sa ajunga la inchisoare.
   • Like 2
  • @ Ionut Ifrosa
   Cri check icon
   Eu nu am decat doua certitudini in viata asta: moartea si Fiscul.
   Nu-l subestimez pe domnul Dragnea, insa eu nu mai am astaptari majore de la lumea noastra politica, de cand PNTCD a fost neantizat. A fost singurul partid in care am avut incredere ( si al carui membru devenisem inca din 26 dec. 1989 ).
   Pe de alta parte, eu cred ca jocurile sunt deja facute si ca principalii adversari ai lui Johannis,( cel putin asa crede domnia sa ) adica Dragnea si Tariceanu, dupa ce vor ajunge din nou prin tribunale, in final vor fi condamnati. E doar o problema de timp si de intocmire a unor dosare credibile.
   Insa logica mea a fost contrazisa recent de Justitie, care tocmai ce a consfintit ca unul dintre numeroasele imobile ale Presedintelui a fost obtinut prin frauda si deci va fi confiscat si redat proprietarilor de drept.
   Astfel ca Dl. Johannis, care pana mai ieri facea clabuci la gura despre "penalii" din politica, a devenit el insusi un "penal".
   Ca atare, mergand in logica Presedintelui, trei dintre politicienii esentiali din Statul roman sunt "penali": seful Senatului, Dl. Tariceanu ( deocamdata ne-condamnat dar aflat in proces ), seful Camerei Deputatilor, Dl. Dragnea si, "cu voia Dvs, ultimul sosit pe lista", Presedintele Romaniei, Dl. Johannis.
   In ceea ce il priveste pe stralucitul intelectual Andrei Plesu, nu pot sa nu remarc cu tristete evolutia domniei sale de la afirmarea unor principii profund umaniste in "Minima moralia" din anii '90, pentru ca ulteriror sa devina sfatuitor si admirator al lui Basescu, pentru a ajunge ca in anul de gratie 2017 sa declare ca abuzurile DNA sunt doar "efecte colaterale" in lupta acestei Institutii cu coruptia.
   Marele filozof nu pare a fi preocupat de faptul aceste abuzuri au insemnat distrugerea carierelor profesionale si a familiilor unor semeni de-ai nostri.
   • Like 0
  • @ Cri
   Evident că în Piața Victoriei au manifestat şi vârstnici, a fost chiar şi unchiul meu, în vârstă de 82 de ani, din proprie inițiativă, pentru a protesta împotriva mafiei pesediste. Nu l-a chemat nimeni acolo, nici măcar Soros (sic!), nici eu nu i-am sugerat acest lucru, eu însumi neducându-mă, dar m-a uimit faptul că un om în vârstă şi cu proteză de şold are un asemenea simț civic şi atâta vitalitate. La fel de adevărat este şi faptul că la Cotroceni au manifestat şi tineri, pentru că fenomenul spălării pe creier nu are limită de vârstă. Cine nu vede că o gaşcă de borfaşi mafioți, în frunte cu un condamnat penal definitiv pentru corupție, a pus mâna pe putere, urmare a unor alegeri cu o neparticipare record la vot (aici simțul civic nu a mai funcționat, din nefericire), ori e tâmpit, bătut în cap (alde vax populi), ori e cointeresat din motive meschine, ori e coprofag de meserie. Asta e esența, restul (pancarte, senvişuri, etc.,) e butaforie.
   • Like 0
 • "Diferența între cele două e că cei de la Cotroceni sunt telespectatori în sensul ca reproduc mesaje pe care le-au auzit cu o zi, seară, saptămână înainte la TV. Ceilalti nu sunt telespectatori, sunt oameni cu meserii limpezi". Domnul Plesu compara manifestantii din Piata Victoriei cu manifestantii de la Controceni, iar diferenta gasita este ca unii au "meserii limpezi", iar altii "sunt telespectatori în sensul ca reproduc mesaje". Care e legatura? In tonul acesta se poate spune ca diferenta dintre un medic si un inginer este ca medicul trateaza oameni, iar inginerul nu lucreaza in spital... pene. Cred ca, pentru putina logica, coerenta, intelegere, diferentele trebuia sa aiba o oarecare simetrie...
  Manifestantii din Piata Victoriei nu reproduc mesaje? Sau cele de pe facebook nu se pun...
  • Like 1
 • Pai nu inteleg ; Plesu e cu tinerii, cu Soros sau...:„O sumedenie de inşi „cool“, anti-establishment, flancaţi de politicieni „de opoziţie“ şi încurajaţi de imaculate principii civice, pledează pe diverse tonuri pentru „deschidere“: să primim tot, să găzduim toată nefericirea lumii, să integrăm, să salvăm, să hrănim, să ne bucurăm de oaspeţi. Chestie de „umanism“, de globalizare, ba putem pentru ca să zicem de „europenism“! Iarăşi: oamenii aceştia nu au de rezolvat probleme de cazare, de alimentaţie, de absorbţie socială, de educaţie, de sănătate ş.a.m.d. Dar sunt pe baricade. Se uită de sus la cei niţeluş mai speriaţi, mai prudenţi, mai pragmatici. Strigă lozinci „generoase“, dar nu le trece mai niciodată prin cap să ia, de pildă, acasă, o familie de refugiaţi. Asta nu! Nu e treaba lor! Să se ocupe „statul“, că – vorba lui Conu` Leonida – „de-aia-i stat, el ce grijă are?!“ spune domnul Plesu . Pai ce faci ma nene ma?
  • Like 0
 • Simona check icon
  O mare bucurie si placere sa l ascultam si sa l vedem pe unul din marii intelectuali si ganditori ai vremurilor noastre, asa e normal sa se intample la toate posturile tv.Lumea ar fi cu siguranta mult mai buna , poate asa s ar trezi din amortire multe creiere!
  • Like 7
 • check icon
  O, este o plăcere să-l văd și să-l aud pe dl. Pleșu...
  Mă voi uita astăzi la Digi24, negreșit.
  • Like 4
 • N-am mai comentat de mult aici... nici nu voi detalia de ce, chiar nu cred ca intereseaza pe cineva. Am fost printre primii comentatori, m-am bucurat mult cand a aparut Republica.ro, i-am luat apararea in unele situatii, mi-am indemnat prietenii sa participe, chiar m-am si infatuat la gandul ca impreuna cu ceilalti participanti, comentattori fac parte dintr-un fel de elita "de mijloc" (scozati contradictia in termeni)... Stiu ca unul dintre fondatori, ba chiar fondatorul principal ar fi CTP. Pe care l-a laudat si i-am luat apararea cand era criticat. Simplu, il intreb pe CTP : Va place domnule cristian tudor popescu ce a ajuns Republica.ro?
  • Like 0
  • @ Mircea Bulgar
   Raul check icon
   Salut Mircea, ai argumente? Personal cred ca Republica ofera o platforma absolut civilizata, utila si eficienta. Nu am inteles la ce trasaturi te referi. Calitatea comentariilor, calitatea tehnica a Republicii, calitatea articolelor?
   • Like 3
  • @ Mircea Bulgar
   check icon
   Exprim și eu aceeași mirare ca și Raul. Vă rog, puteți să vă argumentați punctul de vedere?
   • Like 2
  • @ Mircea Bulgar
   O exprimare neclară. Fii mai precis!
   • Like 1
  • @ Mircea Bulgar
   A ajuns ceea ce se dorea sa ajunga. O platforma dedicata profesiei de journalist si care promoveaza jurnalismul pe care il cautam de mult si nu-l mai gaseam. Felicitari, Republica!
   • Like 2
  • @ Sultănica Sosuhno
   Scuze pentru intarziere. Si multumesc ca ati citit comentariul meu. Dezamagirea mea poate fi explicata foarte simplu, in acelasi timp avand, cred eu, si niste resorturi mai profunde. Republica.ro (R) a inceput cu niste articole, cele mai multe, frumoase, inteligente, instructive, documentate abordand teme de actualitate, unele mai complicate, altele mai simple. Cum spuneam, ma simteam si eu un “Dumneavoastra” (Gury Pascu). (Deja imi aduc aminte cu nostalgie de comentariile despre cuvantul “contributor”, sau despre “teoria conspiratiei”, sistemul de invatamant, umanism, empatie si cate alte zeci ca acestea). Dar, la inceput, toate articolele erau ECHIDISTANTE, si, satul de ce este pe TV si stiri si talkshow-uri, mi-am inchipuit ca asta este intentia “mebrilor fondatori”, a “fondatorului” si ca R va continua asa. Ei bine, cam din timpul campaniei electorale (am si comentat la un moment dat), au inceput sa apara articole “cu tenta”, pentru ca in ultimul timp frecventa articolelor anti PSD sa creasca. Corurile pro si anti PSD, PNL, Presedinte, etc., sunt destule, zic eu, nu vad de ce si R sa faca parte dintr-un asemenea cor. Era, in felul ei, unica, transcendenta… si ii doresc sa se intoarca la aceste bune obiceiuri. Nu se poate vorbi de obiectivitate sau echidistanta cand atribui, in Romania, monopolul coruptiei doar unora. Sau, ma rog, eu cel putin sunt atat de naiv incat sa-mi inchipui ca toata lumea stie, vede ca flagelul coruptiei i-a lovit pe toti, dar mai ales pe noi, cetatenii de rand, prin efectele ei. Si ma refer doar la articole, nu si la comentarii… Am vrut prea mult de la R? Poate ca da. Am sa inchei, sper, intr-o nota mai vesela, cu un banc, chiar daca poate il stiti. Un spion, barbat, este retras de la “post” (fusese secretara, deghizat, desigur, intr-o cancelarie de, sa zicem, ministru, unde, normal, spiona). Motivul : pentru ca n-a putut sa-si scuteze fusta cat ii ceruse noul ministru cam fustangiu. De ce : pentru ca daca o mai scurta putin risca sa i se vada de sub fusta pistolul si dovada ca e travestit. La buna citire!
   • Like 0
  • @ Mircea Bulgar
   CE a ajuns?!....
   • Like 0
  • @

   CORECTARE; AICI si ACUM NU este vorba de niciun "travestit", care risca sa i se vada "pistolul " de sub fusta.
   Este vorba de REALITATEA ca PENALII POLITICI isi dau legi, ordonante...etc. prin care sa SCAPE de raspunderea datorata FURTISAGURILOR de orice fel. Ca MAREA majoritate a acestor penali sunt in PSD..."GHINION"! (asta nu-i scuteste pe ceilalti, din alte partide)
   ALT "GHINION" este ca s-a cam trezit societatea civila (aceea care NU este indoctrinata de comunistoizi), si a vazut "pistolul' de sub "fusta" ordonantei...care NU a fost "travestita", ci doar FURISATA "noaptea", pe ascuns...
   Acest "obiectiv" il au (si il vor avea in continuare) penalii politici, de mai multi ani...Sa ne amintim ca exista si in anul 2014, un proiect de lege "in sertare"...Iohannis, dupa ce a fost ales presedinte, l-a somat pe Ponta : "Dle Ponta, hai sa facem o treaba ,asa, ca-ntre barbati"...Soateti legea si PICATI-O!"...ceea ce parlamentarii au si facut..(Iohannis fusese ales cu o majoritate populara COVARSITOARE...In anul 2015, penalii politici au stat "cuminti"...In anul 2016, nu aveau ce face- era guvernul Ciolos...Asa ca, acum...cand s-au vazut cu sacii in caruta, ametiti de victorie si putere...au trecut RAPID la actiune (desi Iohannis i-a “franat" din nou pe 18 ianuarie...cand, tot pe furis "actionau")

   CAM despre ASA CEVA este vorba.....Despre HOTI si depre cei ce se OPUN hotilor....
   In acest caz, "echidistanta" nu poate fi...NU poti fi si cu Dzeu si cu dracul...
   ORI, ORI.
   • Like 1
  • @ Doina Paun
   Va multumesc pentru raspuns. Si ma bucur ca suntem de acord ca acuzandu-i DOAR pe unii de coruptie ii cautionam pe ceilalti ca fiind niste "Albe ca zapada".
   • Like 0
  • @ Mircea Bulgar
   UNDE reiese din comentariul meu ca...sunt acuzati "DOAR pe unii de coruptie" si "ii cautionam pe ceilalti ca fiind niste "Albe ca zapada"."?????!!!!

   Mai citeste o data!
   • Like 0
  • @ Doina Paun
   Pai, tocamai, ca nu reiese, de aici si bucuria mea!
   • Like 0
  • @ Mircea Bulgar
   BA DA, reiese. Am recomandat "Mai citeste o data!"....Cei care citesc si NU inteleg ceea ce citesc se numesc "analfabeti functional"...Vreau sa cred ca aici este vorba DOAR de NEATENTIE....Iata:
   """Ca MAREA majoritate a acestor penali sunt in PSD..."GHINION"! (asta nu-i scuteste pe ceilalti, din alte partide)"""
   • Like 0
 • check icon
  Singura solutie pentru ca in viitor sa nu se mai intample astfel de cazuri, este MODIFICAREA CONSTITUTIEI, astfel incat ea sa contina un mecanism clar de CONTROL PERMANENT AL ALESILOR DE CATRE ALEGATORI, prin care poporul are dreptul să-și exprime voința si sa decida prin referendum, cu privire la ORICE problema de interes national sau local, ca de exemplu:
  -modificarea constitutiei
  -adoptarea sau anularea unor acte normative
  -dizolvarea parlamentului
  -demiterea celor care au fost alesi de catre popor

  Daca Constitutia va contine astfel de prevederi, atunci:
  -cei alesi ( parlamentari, primari, etc.) vor trebui sa tina seama de interesele si dorintele alegatorilor, deoarece in caz contrar ,,vor fi trimisi la plimbare ” -poporul nu va mai fi nevoit sa protesteze, deoarece toate dorintele majoritatii alegatorilor pot fi aduse la cunostiinta alesilor si impuse prin referendum
  • Like 3
 • Protestul din Piata Victoriei e real,e viu, e al unor oameni informati,nu manipulati; licentiati, titrati ,intelectuali. Nu sunt aduși pe baza de la tabel
  • Like 5
 • L-as intreba pe domnul Plesu ce rol au televiziunile si in special presa scrisa in a "pune gaz pe foc" referitor la evenimentele din Piata Victoriei si nu numai...un rol de mediator ?.de informare ?. echidistanta ?.justitiar ?. partinitor ? sau strict de "pupincuristica" spre cel mai tare si influent !.ultima varianta fiind cea mai plauzibila. (Vedeti ca la americani este exact la fel Jurnalistii vor puterea absoluta, oare nu "importam" cam mult si cateodata uitam de spiritul deontologic ?)
  • Like 1
  • @ Radu Panaitescu
   Bună seara ! D-le. sunteți insidios şi lipsit total de respect, RUUUUUUŞIIIIIINEEEEEEEE !
   • Like 2
  • @ Radu Panaitescu
   Pai daca ai deschis cutia Pandorei, acum incearca sa potrivesti in aceeasi propozitie simpla urmatoarele cuvinte: A3, RTV, pupincurism, dragnea. Oricum le-ai roti - se potrivesc absolut perfect. Asadar - nu vorbi de funie in casa spanzuratului. Iar cei din Piata Victoriei sunt intr-adevar manipulati, asa dupa cum bine a observat cineva din cealalta piata, cu undele alea de 7W. Doar ca respectivul nu a precizat daca sunt polarizate si in ce plan, dar bine ca stim naibii ca sunt psihotronice. Spre deosebire de cele ce influenteaza pesedistii "hard core" - alea sunt paranoice.
   • Like 5
  • @ Stela Rusu
   Da doamna, sa-mi fie rusine ca uneori se gasesc persoane care spun exact cum stau lucrurile prin Romanika si se gasesc "aplaudaci" care vor sa traiasca ca pe IMAS fara reguli de conduita morale sau de alt gen...spuneti-mi sincer, cat a costat votul dumneavoastra ?.a stati, ca nu se pune, dumneavoastra iubiti !
   • Like 0
  • @ Radu Panaitescu
   Vorbești in sentințe, fără argumente, doar bla, bla, bla. Romanika o fi țara pe care și-o doresc guvernanții impostori, inculți,”isteți”. Oamenii ies in piețe și manifestează pașnic, știu să vorbească. CARTEA face diferența! După cum deschid gura știi cu cine ai de-a face. Premierul RENUMERAȚIE nu poate spune o frază coerentă. Șii ce meserii au parlamentarii care decid soarta românilor? Găsești pe net. După cum scrii e clar că nu faci parte dintre semianalfabeții, analfabeții și țiganii de la poarta președintelui. Poate ai alte interese!? :-) Doar așa se explică. Ești un favorizat al HOȚILOR? Dacă nu, atunci JUDECĂ!! Succes!
   • Like 0
 • Domnule Pleșu şi la manifestația pro guvern de la Cotroceni sunt oameni care gândesc limpede și cu meserii onorabile, mai mult...la cea de la piața Victoriei este mai evident că oamenii sunt manipulați.
  E păcat ca pentru un pumn de arginți să vă vindeți onorabilitatea!
  • Like 2
  • @ Mario Cris
   CE pacat ca nu intelegetii nimic!
   • Like 7
  • @ Mario Cris
   Domnule Mario
   Dacă eștu un om care gandeste limpede, si mai stii si putina aritmetica, ar trebui sa realizezi ca „manipularea de la piata Victoriei” este de zeci de ori mai scumpădecat manipularea de la Cotroceni. Deci concluzia logica este ca cei care manipuleaza la Victoriei sunt mult mai bogati decat cei care manipuleaza la Cotroceni. Daca scoti din calcule pe SOROS (asta numai daca ai mintea limpede si iti dai seama ca Soros este doar o telenovela manipulativa) atunci CINE manipuleaza pe oameni la Victoriei ?
   • Like 5
  • @ Mario Cris
   Parol? Ei as! Ce esti copil?
   • Like 0
  • @ Mario Cris
   Raul check icon
   Mario, ai idee cine ma manipuleaza? Soros inca nu m-a contactat. Nici "agenturile straine" dupa cum spunea un vechi prieten de-al idolului vostru Iliescu. Te anunt ca pana nu imi spui cine ma manipuleaza sunt decis sa #rezist.
   • Like 9
  • @ Mario Cris
   Dle. M.Cris ce ai inteles dumitale din ordonanta 13? E valabil si pentru R. Panaitescu. Oameni au iesit in piata nu ca il iubesc sau nu pe X sau Y, televiziunile isi fac treaba, fiecare, cum si-o fac. Daca ai cap si intelegi te poti uita, dar nu te pot influenta decit faptele concrete filmate cu dovezi. Ești liber sa-ti formezi parerea ta, in piata televiziunile au venit dupa manifestanti. Du nu am putut sa vin ca sint departe, dar cind am aflat de la radioul de stat ce ordonanta da guvernul lui Dragnea noaptea, direct acolo m-as fi oprit.
   • Like 1
  • @ Aurelia Lela
   Nu e vorba ca nu intelege. Intelege perfect, doar ca "intelegerea" o manifesta fata de mesajele a3 si rtv. Asa vrea. Asa ii prinde bine. Pentru dlui. dragnea tariceanu si toti ceilalti sunt salvatorii. Sa-i fie de bine. Momentan are parfe, din plin, de ei. Si da, la cotroceni sunt unul si unul. Se vede dupa cum se manifesta, le citesti in priviri I.Q-ul. Te adapi de intelepciune din sloganurile lor.
   • Like 2
  • @ Mario Cris
   Este evidentă ”manipularea” . După ce știu? CARTEA face diferența!! Am zis! :-)
   • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult