Foto: Facebook Brașov, orașul sufletului meu
Povestea mea începe în București, unde sunt născut, crescut și școlit. Țînând cont că părinții mei sunt născuți în București, pe linie maternă de mai multe generații, chiar și pe linie paternă dintr-o familie de șvabi bănățeni care au emigrat în Banat (Steierdorf) în urmă cu peste 200 de ani din Austria, pot spune că sunt un bucureștean get-beget cu o picătură de sânge german (probabil de aici și faptul că sunt un tip organizat și punctual).
Tot în București am început să lucrez încă din perioada liceului pe durata vacanțelor de vară la o multinațională din domeniul alimentar, unde am învățat care este valoarea banilor și am avut satisfacția de a avea propriii bani câștigați prin muncă.
Imediat după terminarea liceului, am avut șansa de a lucra la câteva dintre cele mai mari firme din domeniul IT-ului și al Outsourcing-ului, printre care și Oracle și Microsoft România, unde am plecat de jos și treptat am avansat pe scară ierarhică până am ajuns să preiau diferite poziții de management.
În urmă cu un an, am decis să mă mut în Brașov cu familia după ce am analizat „piața” din toate punctele de vedere (preț imobiliare, chirii, taxe grădiniță, salarii, trafic, poluare, distanțe etc).
Ideea de a face această schimbare a venit în momentul în care în peisaj a apărut cel de-al doilea copil și timpul avut la dispoziție a început să devină de neajuns și tot mai complicat de gestionat.
Pe lângă faptul că, în momentul de față, nu îmi mai pierd timpul în trafic, costurile sunt mai reduse (de exemplu, taxa la o grădiniță privată germană este la jumătate de preț față de București), aerul este mult mai puțin poluat decât în București, am plăcerea că dimineața când mă trezesc să văd pe geam munții de jur împrejur.
Am considerat că Brașovul este singurul oraș din România în care m-aș muta, înainte de a pleca din țară. Bucureștiul devine un oraș din ce în ce mai greu de suportat din pricina aglomerației și a activităților care te consumă. Ca avantaje în Brașov, aș menționa: prețurile mai mici, traficul mai lejer, poluarea mai puțină și mai multă liniște, cât și diferitele sporturi de iarnă care se pot practica în Poiana Brașov și nu numai. Dezavantaje? Lipsa vieții de noapte (după ora 22:00 se cam închide totul) și lipsa punctelor culturale (puține spectacole, cinematografe etc).
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
https://airindex.eea.europa.eu
dar poate sunt stricate
Deci- l-ai facut ”idiot” pe unul care doar indica niste statistici- fara macar sa intelegi la ce se refereau acele statistici.
https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/iasul-cel-mai-poluat-oras-din-romania-valori-mai-mari-in-bucium-decat-in-india--213432.html
https://adevarul.ro/locale/iasi/poluare-uriasa-intr-un-oras-romania-locuitorii-sfatuiti-stea-casa-poarte-masti-protectie-1_5db81a6f5163ec42717e1bfc/index.html
Si......explicatia boss......Miracolul acestei poluari ??DIESEL frate!!!! DA da da.......desi dezindutrializat....tot saracul roman, mai ales moldoveanul de Iasi, are de investit cateva sute de euro intr-un harb de diesel !!!
DA boss.....urat inceput - nici daca aveai dreptate- nu trebuia sa incepi cu jigniri...Unde mai pui ca ai omis,,dieselul" si aspectul saraciei care impinge iesenii la a-si cumprara diesel...Cred ca ti-ai pus singur stampila - Cine zice ala este...