Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Categoria contribuabililor care pot solicita eșalonarea la plată a creanțelor bugetare a fost extinsă

anaf-

OUG nr. 20/2023 modifică punctual și destul de extins procedura acordării eșalonării la plată. Pentru a putea fi aplicat acest act normativ trebuie actualizat Codul de procedură fiscală, respectiv OG nr. 6/2019 privind unele facilități fiscale, din cauza faptului că actualele reglementări completează reglementările existente și țin cont de aceste reglementări existente.

Modificările de substanță se aplică acelor contribuabili ce nu dețin bunuri materiale în patrimoniu, nici nu pot constitui măcar 50% din garanțiile necesare pentru aprobarea unei eșalonări la plată în sensul că și acești contribuabili pot obține eșalonarea la plată a obligațiilor fiscale bugetare, însă doar pentru o durată de maximum 6 luni. Contribuabilii ce pot să constituie garanții pot solicita eșalonarea la plată a creanțelor bugetare pe o durată maximă de 5 ani.

Se reiterează faptul că pe parcursul unui an calendaristic sau fracțiune de an calendaristic contribuabilul poate să solicite o singură dată modificarea eșalonării la plată.

În cazul în care este aprobată modificarea eșalonării la plată, în sensul că se majorează sumele eșalonate la plată, nivelul garanțiilor trebuie refăcut conform noii proceduri în termen de 10 zile de la comunicarea acordului de principiu.  

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult
sound-bars icon