Sari la continut
By Republica

Din ianuarie 2022 - habits by Republica. Mai mult decât o nouă platformă editorială

Habits by Republica

La șase ani de Republica, suntem bucuroși să anunțăm cel mai proaspăt și cel mai inovativ proiect pe care-l pregătim pentru cititorii noștri.

habits by Republica - este o construcție nouă pe care noi, fondatorii Republica, o ridicăm în colaborare cu Societatea Omului Sănătos, un ONG dedicat obiceiurilor care ne fac bine în viață.

Începând cu ianuarie 2022, vom da drumul unei noi platforme editoriale dedicate obiceiurilor noastre sănătoase, fie că vorbim de prevenție, de planificare, de economisire, de sustenabilitate, de reciclare, de comunicare, de grija față de noi sau față de cei dragi nouă, de dezvoltare personală și comunitară. Pe modelul Republicii, habits by Republica va fi un nou hub de contributori și oameni creativi care vor putea scrie liber despre obiceiurile lor sănătoase care pot fi urmate de cei din jur. Pe noua platformă, contributorii vor scrie, cititorii vor comunica și dezbate, iar specialiștii vor explica.

Și pentru că am ajuns la specialiști - câteva cuvinte despre acești „emerging leaders”, despre „personalitățile de mâine” pe care le vom invita în comunitate. Pe toată întinderea lui 2021, colegele noastre de la Societatea Omului Sănătos au găzduit o serie de conversații contemporane despre trup, minte și spirit, la care au invitat specialiști de top din străinătate și din țară. Puteți vedea aici, aici și aici care este profilul oamenilor pe care-i căutăm și care sunt temele care ne interesează. Conversațiile contemporane vor continua cu o periodicitate de una pe lună pe tot parcursul anului viitor și vă încurajăm să intrați în dezbatere. Pe cine aducem la habits by Republica în 2022? Batem în cuie în aceste săptămâni lista de invitați pentru la anul, aveți puțintică răbdare.

habits by Republica va ieși din online, pentru a construi comunități reale, în care oamenii să se întâlnească și să vorbească față în față, ca pe vremuri, fără medierea tehnologiei. Pornind de la realitatea „grupurilor de walk” care funcționează de câțiva ani în București, ducem interacțiunea la un alt nivel. Despre serile habits by Republica, dar și despre filosofia din spatele proiectului, am vorbit pe larg în conversația pe care am avut-o cu Alexandra Gătej și Oana Igrișan, de la Societatea Omului Sănătos, și pe care vă invit să o urmăriți mai jos.

Lumea pe care o lăsăm copiilor noștri devine o preocupare care este pe buzele tuturor. Înțelegem că este important să trăim sustenabil, dar la fel de important este și să facem business cu grijă față de resursele pe care le consumăm.

Invităm marile și micile companii să ni se alăture în acest demers, acela de a construi o comunitate oamenilor și afacerilor care-și formează obiceiuri bune. 

Lângă noi s-au așezat deja primii parteneri de anvergură ai platformei habits by Republica, Unicredit Bank și Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria. 

Vom învăța împreună cum să trăim, astfel încât să le lăsăm celor de după noi o lume mai bună și mai bogată decât cea pe care am găsit-o noi. Vom avea aici, pe habits by Republica, discuții, conversații, acțiuni legate de prevenție și planificare financiară, consum responsabil și un trai cât mai verde. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • habits by Republica? Emerging leads? Grupuri de walk? Trendy, huh? Va doare la basca de limba romana.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult