Recent, primarul Capitalei, Gabriela Firea, și primarul Clujului, Emil Boc, au inaugurat câte un proiect. Gabriela Firea. șoseaua Fabrica de Glucoză, Emil Boc, strada Regele Ferdinand.
București
Șoseaua Fabrica de Glucoză din București are patru benzi, sensurile de mers fiind delimitate prin separatoare din beton. Însă felul în care este realizată lucrarea denotă lipsă de grijă față de pietoni și bicicliști, dar și față de aspectul general al zonei.
Foto: Facebook Gabriela Firea
Trotuarele sunt inestetice și înguste, cu două-trei rânduri de borduri, și câteva alveole goale pentru copaci.
Foto: Facebook Gabriela Firea
„De astăzi, pe Șoseaua Fabrica de Glucoză se circulă pe patru benzi, doua pentru fiecare sens de circulatie, între Șoseaua Petricani și strada Barbu Văcărescu. Această zonă intens circulată a pus ani de zile nervii șoferilor la grea încercare. Am găsit acest proiect, inițiat acum peste 6 ani, blocat și cu niște costuri uriașe. Am schimbat strategia și am făcut economii importante la buget. Am incheiat santierul intr-un an si 8 luni.
Acum avem o legătură modernă cu Autostrada A3, cu acces facil într-o zonă în plină dezvoltare.
În ultimele zile a fost pus în funcțiune sistemul de semaforizare, sistemul de iluminat public modern și economic, au fost montate separatoare de sensuri și au fost realizate toate marcajele rutiere”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.
Cluj
La Cluj, strada Regele Ferdinand, modernizată cu fonduri europene, arată cu totul altfel.
Foto: Facebook Emil Boc
„Pe str. Ferdinand, care anterior nu avea niciun copac, au fost plantați 51 arbori cu balot în cadrul procesului de reabilitare. Pentru aceștia a fost instalat un sistem de irigații automat, cu senzor de ploaie / umiditate.
12 stații electrice de încărcare pentru biciclete și trotinete sunt amplasate pe această arteră, din totalul de 23 stații pentru biciclete / trotinete și 8 stații de încărcare pentru mașini electrice din proiectul general.
De asemenea, proiectul general include și: primul stand pentru taxiuri electrice din Cluj-Napoca (va fi amplasat pe str. Tipografiei), sistem inteligent de management al traficului, respectiv sistem de iluminat public prin tehnologie LED”, a scris primarul Emil Boc pe Facebook.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Nu e utila deloc, au facut-o sens unic...un mare bigshit!
Tot la Cluj toaleta stradala ( golirea tomberoanelor, strangerea gunoiului, maturatul strazilor, etc ) se fac la doua noaptea, nu dimineata, la varf de trafic, ca in Bucuresti.
La Cluj, desi traficul este tot atat de intens ca in Capitala, nenumaratele sensuri unice precum si semaforizarea inteligenta fac ca sofatul sa fie mult mai confortabil decat in Bucuresti.
In Cluj nu exista TIR-uri, camioane, treilere sau tractoare care sa circule pe timpul zilei; spre deosebire de Capitala, aceste autovehicule grele au voie sa circule doar noaptea dupa orele 22, astfel incat traficul diurn nu este stanjenit.
In Cluj pietonii nu traverseaza decat pe culoarea verde a semaforului. Daca vezi vreun pieton ca traverseaza pe rosu, poti fi sigur ca e "regatean".
de firea nu am auzit decat dupa ce-a luat-o pandele...
nici la Voluntari nu prea vezi nimic din ce-a facut boc la Cluj...
cine-i sustine?... ce face mass media...?
si azi cred ca cei ce scriu in presa trebuie sa stie despre ce scriu... CTP-isti si alti tolontani de pe la Stefan Gheorghiu ar fi cazul sa se abtina macar azi dupa 30 de ani de mincat rahat cu fondurile europene...
https://ec.europa.eu/romania/business-funding/programs_ro
La Bucuresti, dacă tot e făcut din banii noștri, ne mulțumim si cu mai puțin decât ar fi normal. Zicem “las’ ca-i bine si așa, decât deloc...” si ne mirăm in continuare ca orașe precum Oradea, Cluj sau chiar Timișoara parca nu sunt din aceeași țara cu Bucureștiul sau Constanta.
Atât s-a putut...
Cred ca ne-a scăpat un detaliu important: proiectul de la Cluj e finanțat din fonduri europene.
Miticii o moldoveanca,ardelenii un ardelean.....mancati-as,sau mai bine manca-mi-ai !