Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Fiul lui Eduard Novak, implicat într-un accident rutier, chiar lângă tatăl său. Fostul ministru a izbucnit: „Şoferi nervoşi, condus agresiv, grijă zero”

Fostul ministru al Sportului, Edvard Novak. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Edvard Novak, fiul fostului ministru al Sportului, a fost implicat într-un accident rutier în timp ce era la un antrenament cu bicicleta alături de tatăl său, pe DN12.

Potrivit fostului ministru, fiul său în vârstă de 20 de ani a fost operat. Eduard Novak a povestit întreg incidentul pe pagina sa de Facebook, unde a postat și două imagini cu fiul său. Una de la  locul accidentului și una de pe patul de spital, imediat după intervenția chirurgicală suferită de victimă.

Campionul paralimpic Eduard Novak este căsătorit cu Laura Novak și împreună au trei copii: Edvard, Edmund și Ingrid.

Mesajul postat de Eduard Novak pe contul personal de Facebook

„Ciclismul în România e sport extrem. Azi, în Edvard, cu care eram ieşiţi la antrenament, a intrat o maşină. Din fericire a scăpat doar cu o mică intervenţie chirurgicală. Acum câţiva ani, Edmond a păţit acelaşi lucru. Drumurile din România sunt extrem de periculoase, şoferi nervoşi, condus agresiv, grijă zero pentru partenerii de trafic. Pentru că asta suntem. Parteneri de trafic, ar trebui să împărţim şoselele cu biciclişti, motociclişti, dar nu o facem. Cum să faci performanţă în condiţiile în care nu numai că nu ai unde să te antrenezi, nu ai bani de echipamente dar mai îţi rişti şi viaţa, mi-e greu să înţeleg. Autorităţile sunt fericite când medalii ajung acasă, dar sportivii, iată, sunt victimele haosului de pe şoselele din ţară”, a scris Eduard Novak pe Facebook.

Fostul ministru crede că ar fi momentul ca poliţia rutieră să pornească o campanie de informare şi conştietizare pentru şoferi. „Poate că e momentul în care poliţia rutieră porneşte o campanie de informare şi conştientizare pentru şoferi. Sunt gata să ajut, să particip, să fac tot ce pot omeneşte ca cei care fac ciclism de performanţă, ca hobby sau de nevoie să nu mai fie numiţi “donatori”, a mai notat Novak.

Eduard Novak și-a pierdut piciorul în urma unui accident rutier

Eduard Novak este unicul campion paralimpic al României, multiplu medaliat mondial şi european la paraciclism. A atins această performanță în urma unui accident. Pentru că a rămas fără un picior a fost obligat să renunțe la patinaj. 

„În ianuarie ’96 mergeam la un concurs în Italia. Aveam 19 ani. Vremea era foarte rea. Ningea, drumul era în construcție. Eram în mașină cu părinții mei. Mașina a derapat și ne-am lovit de parapet. Parapetul era lovit dinainte și era ieșit în afară. Nu aveam viteză, abia vedeam drumul, așa tare ningea. După ce ne-am izbit și am aprins lumina, m-am uitat în jos și am văzut că parapetul era în mașină. Nu aveam jumătate din laba piciorului. Mă uitam și nu-mi venea să cred. Mă gândeam că m-am lovit la cap și nu văd bine…”, a povestit Eduard Novak, conform ProTV.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mhai Nai check icon
    "Fostul ministru crede că ar fi momentul ca poliţia rutieră să pornească o campanie de informare şi conştietizare pentru şoferi." Politia rutiera ar trebui sa se mai dea jos din BMVuri, sa mai citeasca niste almanahe, sa vada ca au facut reguli de circulatie diferite de ale altor tari din uniune. Au facut reguli de circulatie pentru o tara a masinilor. Alte metode de deplasare sunt pentru mujici. Vii din Italia cu bicicleta si mori de prost in Romania ca aici se circula altfel.
    • Like 0
    • @ Mhai Nai
      RazvanP check icon
      Altminteri plină Italia de biciclete pe drumurile naționale...
      Bicicleta trebuie folosită în orașe, pe piste speciale și atât, nu are ce căuta pe drumurile interurbane.
      • Like 0
  • Gecaba Gecaba check icon
    Fostul ministru al sportului, ciclist, ia abia acum atitudine fata de circulatia rutiera. Toti biciclistii accidentati pe sosele pana acum nu au contat. Este reprezentativ pentru indolenta clasei politice fata de tara asta. Familia lor conteaza, restul nu exista. Nici macar nu realizeaza nesimtirea atitudinii de acum.
    • Like 0
    • @ Gecaba
      Bravo lui că a ales să iasă din indolență măcar acum! Mai bine mai târziu decât niciodată!
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult