Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.
Papa Francisc, despre călătoria în România: „E o frumuseţe, n-am mai văzut niciodată ceva atât de minunat”
Foto: Remus Achim
Pe drumul de întoarcere spre casă, Papa Francisc le-a vorbit ziariștilor din avion despre călătoria sa în România. „Din cauza vremii, ieri a trebuit să merg cu maşina. Aşa am văzut un peisaj splendid, cum n-am mai văzut niciodată în viaţa mea. Am traversat toată Transilvania. E o frumuseţe, n-am mai văzut niciodată ceva atât de minunat. Un lucru frumos, frumos, frumos călătoria în această ţară”, a spus Suveranul Pontif citat de Știrile ProTV.
Acesta mai vorbit despre românii care au fost nevoiți să își lase în urmă familiile pentru a lucra în străinătate.
„Mă face să mă gândesc la dragostea de familie pentru că ruperea în 2, în 3 nu e un lucru bun. Există mereu nostalgia de a se regăsi. Când sunt despărţiţi nimic nu lipseşte mai mult dintr-o familie decât iubirea. Dar de ce pleacă? Nu pentru a se plimba, ci de nevoie.”
Papa Francisc a amintit şi de întâlnirea cu Patriarhul Daniel, pe care l-a numit „frate”.
„Aveţi un mare patriarh . E un om cu inima mare, un erudit. Cunoaşte mistica părintelui din deşert, mistica spirituală. A studiat în Germania şi este un om de rugăciune, E uşor să te apropii de el. E uşor să te împrieteneşti cu Daniel. Îl simt ca pe un frate şi noi am vorbit ca fraţii”, a spus Sanctitatea Sa.
La final, Suveranul Pontif a făcut referire una dintre cele mai mari boli ale politicii la nivel mondial: „Una dintre bolile politicii, peste tot, este corupţia. Peste tot este.”
„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.
Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.
Cu ocazia lansării mult așteptatului iPhone 16, Flip.ro a decis să nu urmeze tiparul obișnuit al retailerilor de tehnologie. În loc să promoveze obsesia pentru ultimul model, compania a lansat o campanie inovatoare care pune în centrul atenției sustenabilitatea și importanța alegerilor responsabile.
100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
D-zeu: stai sa vezi ce oameni pun acolo!