Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Război cu coronavirusul | Răspunsul lui Ștefan Mandachi, după ce șeful unei instituții l-a întrebat câte meniuri gratuite poate comanda pentru oamenii săi din prima linie: „Până crapă cuptoarele!”

Ștefan Madachi - Raed Arafat

Foto: Antreprenorul Ștefan Mandachi și Raed Arafat, în decembrie 2019. Amândoi sunt astăzi implicați în lupta cu coronavirusul.

Trăim zile grele, timpuri dificile, însă în aceste zile nu contenesc gesturile de solidaritate și de implicare.

Aceste gesturi vin de la oamenii simpli, care îți zâmbesc pe stradă din spatele unor măști, de la vânzătoarele care se expun zilnic pericolului, dar care continuă să își facă treaba pentru ca noi să putem cumpăra cele necesare, de la medicii care se luptă cu tot mai multe cazuri de coronavirus, dar și de la oamenii care își pun la dispoziția țării resursele. Antreprenorul Ștefan Mandachi a pus la dispoziția cadrelor medicale din Suceava, poliției, DSP, serviciului de ambulanță, pompierilor, jandarmilor și SMURD, comenzi de mâncare și livrările aferente, gratuit.

Într-un răspuns trimis poliției, Ștefan Mandachi precizează că limita este „până crapă cuptoarele! Deci: crăpatul cuptoarelor e limita! (și dacă se taie curentul). Nu există absolut nicio limită!”

Redau mai jos comunicatul său, este prea bun pentru a nu-l reda în totalitate:

„Rog toate instituțiile să solicite meniuri FĂRĂ NUMĂR de la noi fără nicio jenă! (Avem noi pierderi mult mai mari în alte părți, nu aici). Deci nu sărăcim deocamdată, Slavă Domnului! Mă pun în pielea unui asistent la spital în aceste momente și sunt și mai motivat să măresc producția. Și dacă nu se impun restricții și avem cereri, măresc producția imediat!!!

Atâta timp cât oamenii mei rezistă și mai vin la muncă în Suceava, noi producem și livrăm CU DRAG către medici și cadre militare care se luptă în prima linie.

Angajații noștri sunt speriați să nu fie contaminați, pentru că în Suceava s-a interacționat enorm și s-a mințit la fel de mult. Au și ei familii. Și cu toate astea, sunt pe baricade... Le repet: să informeze urgent DSP și POLIȚIA dacă au interacționat, să nu riște nimic.

Voi păstra toți acești angajați Spartan, care rezistă acum (livrează). Vor rămâne în firmă cât timp va exista firma (evident, cu acordul lor) chiar dacă se vor închide toate restaurantele și ne vom reprofila. Și vor fi recompensați pentru curajul lor!

Eu consider că angajații mei care acum LUPTĂ și MUNCESC sunt niște eroi. De aceea, ei sunt ÎN LINIA ÎNTÂI! Lor le dedic acest logo, care este simbolul luptei duse de către SALARIAȚI EROI. Orice salariat care muncește acum merită respect, indiferent din ce companie face parte. Acesta este simbolul angajaților din toată România. Să fim în LINIA ÎNTÂI, chiar dacă asta înseamnă să stăm blocați în case!

Le mulțumesc tuturor salariaților din rețeaua SPARTAN, MANDACHI, HERCULE, care stau cuminciori acasă! Sunt mândru de voi că respectați regulile! Cu unii dintre ei stau 16 ore pe zi în telefoane. Și ei sunt în linia întîi!”

Iubiți România, căci această țară se poate ridica doar prin oamenii săi! Iar Ștefan a decis să fie în linia întâi, să nu lase pe nimeni în urmă. Ne putem implica și noi prin respectarea tuturor regulilor pe care trebuie să le adoptăm pentru a stopa propagarea coronavirusului.

Suntem cu toții frați în această luptă cu un dușman nevăzut. România, te iubim!

Mai multe de același autor:

Aflați mai mult:


Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Marturisesc ca nu imi place omul. Mi se pare cabotin, plin de sine, destul de arogant... ma rog, nu conteaza. Atat cat l-am urmarit in evolutiile publice imi lasa impresia unui Gigi Becali educat si evident mai ingrijit cu imaginea publica. Mesajul din ultimele saptamani in care vorbea despre nevoile industriei sale a fost foarte arogant si dispretuitor tocmai la adresa celor carora li se adresa, cei din aceeasi industrie. Lucru complet inafara oricarei reguli elementare de PR.
    DAR; nu conteaza. Pentru ceea ce face acum simt nevoia sa-i spun "respect" si "multumesc".
    • Like 8
    • @
      .
      • Like 0
    • @
      Parerist check icon
      Ceasca avea si un laser cu care eliminase HIV-ul din Romania, pe vremea cand americanii mureau ca mustele.
      • Like 1
    • @ Adrian Gabriel
      Orice se spune despre acest Om ,este un exemplu bun de urmat ! De acest fel de Oameni ,are nevoie tara ,si mai ales ,urbea locala Suceva , Acolo primarul face ,multe ,,gafe,, Am citit ,o stire din presa lor locala ,:Ca in plina Pandemie ,primarul a facut licitatie ptr achizitionarea de iespurasi ornamentali ptr Pasti, Cata ,prostie ,idiferenta poate fi in capul ,acelui primar ??
      • Like 3


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult