Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„Diaspora vine acasă” de Ziua Națională. Mitingul de pe 1 decembrie se va ține la Alba Iulia

Protest diaspora

(Foto: Facebook)

Miting de Ziua Națională a României, la Alba Iulia. Mai multe grupuri civice, între care Diaspora Europeană, Vocea Diasporei și Generația „Feisbuc” & Diaspora Românească, au anunțat pe Facebook că grupuri de români din diaspora urmează să ajungă pe 1 decembrie, în Piața Cetății din Alba Iulia, la Sărbătoarea Centenarului Marii Uniri.

Evenimentul  „nu va fi un protest” și se va desfășura sub motto-ul „Uniți în cuget și-n simțiri", anunță organizatorii, care precizează că vor porni către România coloane organizate de români din țări precum: Marea Britanie, Spania, Italia, Belgia, Suedia, Luxemburg, Danemarca, Austria, Germania.

Întâlnirea a fost anunțată la două luni de la violențele din timpul protestului din 10 august din Piața Victoriei.

Citește și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ce sa faca diaspora la Alba Iulia?Sa asculte ineptiile celui pe care a facut gresala sa-l aduca la Cotroceni?Sa asculte toxinele corectpolitice, aseptice si antireligioase ale sorosistilor?Se rasucesc in mormant cei ce au facut unirea vazand ce " curte a miracolelor" le-a luat locul.Si nu ma refer atat la Putere, de la care mu am nici o pretentie, cat mai ales la tefelistii cu creierul neted.
  • Like 0
 • Ținând cont că pe 10 august majoritatea celor din Piața Victoriei am fost bucureșteni, nu mă aștept la cine știe ce "cvorum" in Alba Iulia.
  • Like 0
  • @ Nicu Buculei
   Din păcate așa a fost. Mult zgomot, și de o parte și de alta, pentru nimic. Doar o "aplicație" pentru jandarmerie. Diaspora va veni, ca și in vară, pentru rude, sărbători, etc. Puțini vor ajunge la "adunare".
   • Like 0
  • @ Zugravu Mircea
   Nu chiar pentru nimic, a dat pretext si motivatie bucurestenilor si romanilor din tara sa iasa din nou la un protest masiv. Doar ca multi au fost acolo fie la hipstereala la girafa fie doar pe post de gura-casca.
   • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult