Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

„Diaspora vine acasă” de Ziua Națională. Mitingul de pe 1 decembrie se va ține la Alba Iulia

Protest diaspora

(Foto: Facebook)

Miting de Ziua Națională a României, la Alba Iulia. Mai multe grupuri civice, între care Diaspora Europeană, Vocea Diasporei și Generația „Feisbuc” & Diaspora Românească, au anunțat pe Facebook că grupuri de români din diaspora urmează să ajungă pe 1 decembrie, în Piața Cetății din Alba Iulia, la Sărbătoarea Centenarului Marii Uniri.

Evenimentul  „nu va fi un protest” și se va desfășura sub motto-ul „Uniți în cuget și-n simțiri", anunță organizatorii, care precizează că vor porni către România coloane organizate de români din țări precum: Marea Britanie, Spania, Italia, Belgia, Suedia, Luxemburg, Danemarca, Austria, Germania.

Întâlnirea a fost anunțată la două luni de la violențele din timpul protestului din 10 august din Piața Victoriei.

Citește și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ce sa faca diaspora la Alba Iulia?Sa asculte ineptiile celui pe care a facut gresala sa-l aduca la Cotroceni?Sa asculte toxinele corectpolitice, aseptice si antireligioase ale sorosistilor?Se rasucesc in mormant cei ce au facut unirea vazand ce " curte a miracolelor" le-a luat locul.Si nu ma refer atat la Putere, de la care mu am nici o pretentie, cat mai ales la tefelistii cu creierul neted.
  • Like 0
 • Ținând cont că pe 10 august majoritatea celor din Piața Victoriei am fost bucureșteni, nu mă aștept la cine știe ce "cvorum" in Alba Iulia.
  • Like 0
  • @ Nicu Buculei
   Din păcate așa a fost. Mult zgomot, și de o parte și de alta, pentru nimic. Doar o "aplicație" pentru jandarmerie. Diaspora va veni, ca și in vară, pentru rude, sărbători, etc. Puțini vor ajunge la "adunare".
   • Like 0
  • @ Zugravu Mircea
   Nu chiar pentru nimic, a dat pretext si motivatie bucurestenilor si romanilor din tara sa iasa din nou la un protest masiv. Doar ca multi au fost acolo fie la hipstereala la girafa fie doar pe post de gura-casca.
   • Like 0


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult